Eveniment-Social

Este student în Iași și are o pasiune pe care o îmbină perfect cu știința. Imaginile te lasă fără cuvinte – FOTO

Publicat: 21 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Este student în Iași și are o pasiune pe care o îmbină perfect cu știința. Imaginile te lasă fără cuvinte - FOTO
Tiberiu Sârbu este student în Iași și are o pasiune tulburătoare

Tiberiu Sârbu are 26 de ani, este asistent de cercetare și doctorand la Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, specializarea Genetică și Ameliorarea plantelor. Studentul este atras atât de știință, cât și de fotografie, pasiuni pe care le îmbină într-un mod spectaculos, ceea ce se poate vedea în imaginile prezentate în acest articol.

Un student din Iași îmbină pasiunea pentru știință cu cea pentru artă

Tiberiu Sârbu este doctorand la Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și în prezent realizează un studiu impresionant, respectiv evaluarea fenotipică și caracterizarea genetică a 380 de genotipuri diferite de grâu (Triticum sp.) care fac parte din colecția Băncii de Gene Suceava.

Tânărul este atras atât de știință, cât și de fotografie, pasiuni pe care reușește să le îmbine într-un mod spectaculos. Primul său aparat foto a fost primit în urmă cu 11 ani de la părinții săi, iar cel pe care îl are acum a reușit să și-l cumpere singur din banii de bursă.

„Sunt asistent de cercetare și doctorand la Universitatea pentru Științele Vieții «Ion Ionescu de la Brad» din Iași, specializarea Genetică și Ameliorarea plantelor. În cadrul tezei mele de doctorat, realizez evaluarea fenotipică și caracterizarea genetică a 380 de genotipuri diferite de grâu (Triticum sp.) care fac parte din colecția Băncii de Gene Suceava. Caracterizarea genetică presupune analiza ADN-ului extras din fiecare genotip și determinarea diferențelor care apar între genotipuri.

Ne poate oferi și o imagine de ansamblu despre performanța fiecărui soi. Pasiunea pentru fotografie a pornit de când eram în școala generală și am luat contact, prin intermediul unor prieteni, cu primul aparat foto profesional, iar de atunci pot spune că m-a captat această pasiune. Primul meu aparat foto mi-a fost dăruit de către părinți, când aveam 15 ani, iar la finele anului III de facultate, din bursa strânsă câteva luni, am reușit să îmi achiziționez primul aparat profesional”, spune Tiberiu Sârbu.

Tânărul își petrece timpul liber în natură de mic copil

De mic i-a plăcut să își petreacă timpul în natură, ceea ce se poate vedea în fotografiile sale chiar și acum. Când face diferite lucrări în câmp, seră sau laborator, reușește să surprindă frumusețea plantelor.

„Datorită faptului că de când eram copil mi-a plăcut să-mi petrec timpul în natură, am încercat mereu să surprind, prin intermediul obiectivului camerei sau telefonului, detaliile care fac ca natura să fie mereu surprinzătoare. Astfel, când fac analize pentru doctorat sau diferite lucrări în câmp, seră sau laborator, încerc să surprind cele mai deosebite activități sau detalii care fac obiectul muncii (cercetării) mele și să le postez pe rețelele de social media.

De multe ori, îmi place să spun că sunt omul potrivit la momentul potrivit, mai ales când vine vorba de fotografii. De mic am fost atras de biologie, de modul cum trăiesc plantele și animalele, de natură în general, iar asta m-a făcut să aleg să-mi urmez studiile de licență, master și doctorat la această universitate”, adaugă Tiberiu Sârbu.

Tiberiu mai este pasionat de înot, drumeții pe munte și pescuit.

„Alte pasiuni pe lângă cea pentru fotografie, se mai enumeră sportul, mai exact înotul, pe care l-am practicat câțiva ani, drumețiile pe munte și pescuitul”, mai spune Tiberiu Sârbu.

Comentarii
Adauga un comentariu