Actualitate

Eugen Tomac: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Eugen Tomac Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina
Eugen Tomac: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE însă această iniţiativă a picat la vot. Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi!

Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start, afirmă Eugen Tomac, el precizând că este mândru că a fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă.

„Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start”, a transmis europarlamentarul PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „Rusia joacă cu forţă şi ȋnţelege doar acţiunile de forţă”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac arată că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă: expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE.

”Un text dur, însă, care ar fi putut produce rezultate politice puternice. Pentru că şi Rusia joacă cu forţă şi ȋnţelege doar acţiunile de forţă. De altfel, un răspuns necesar, după ce Rusia a expulzat ambasadorul Estoniei de la Moscova. Din păcate, deşi rolul Parlamentului European este acela de a da direcţii politice ambiţioase, această iniţiativă a picat la vot: 403 voturi împotrivă, 125 voturi favorabile, 60 abţineri. Sunt mândru că am fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă”, spune liderul PMP.

De asemenea, președintele PMP, Eugen Tomac precizează că „un stat agresor care ameninţă Europa nu trebuie tratat ca un partener”. ” Un stat care încalcă orice principii internaţionale trebuie izolat. Este timpul să scădem nivelul de relaţionare diplomatică cu Rusia”, mai spune Tomac.

Comentarii
  • Desteptul asta gandeste cu kurul ca Zelenski. Ba baiatu tu gandeste- te la tara ta ca din contributiile nostre ai buzunarul plin. Lasa dracului Ucraina.sau mai bine dute dedicatule pe front acolo sa aperi Ucraina daca esti politicianul patriot dedicat Ucrainei ca ne faci….. Hai… Nu mai linge clantele nazistilor.Du-te…. trădători avem prea multi , nimeni nu se gandeste la poporul roman

  • Tolomacu asta inca n-a aflat ca idolul lui Zelensky saliveaza la Basarabia…Spre odesa incolo au pus deja indicatoare cu ,,Basarabia e Ucraina,,de parca Zelensky si nazistii lui au primito mostenire de la masa.In capetele piticului porno de la Kiev deja considera ca Basarabia e a Ucrainei in compesatie la perderile din est.La alde iohanist ,tolomacu asta si ciuca batailor nu avem nici o pretentie..Aia sunt pusi sa serveasca interesele altora.Numai prostii nu vad ca astia ne vand la bucata si vor sa ne bage in razboi cu rusii.Dispari Tolomacule la curtea lui Zelensky si fate parlamentar ucrainean daca tot plangi de grija piticului dansator…Astia se trezesc ca alde Tolomac dand directive fara sa aiba habar ca majoritatea romanilor au boala pe ei si nu vor sa intre in razboiul altora.Prima oara multimea ai vor fugari pe strazi pei ei ca in 89 pe securisti si pe urma se va vedea ce si cum..Asta e atat de limitat incat nu stie ca romanimea e furioasa ,infometata si la capatul rabdarii.In conclluzie stam mult mai prost ca nivel de trai cum era in 89 pe timpurile cizmarului si ,,academicenei,,de renume mondial.Niste jigodii si zerouri absolute au venit dupa ei..Comunisti,taranisti,liberali,udemeristi..toti sunt niste fripturisti si tradatori de tara.

Adauga un comentariu