Local

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a solicitat Parlamentului European un plan de intervenţie împotriva Coronavirus

Publicat: 29 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a solicitat Parlamentului European un plan de intervenţie împotriva Coronavirus
Tudor Ciuhodaru, eurodeputat în specialitate a Parlamentului European

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a solicitat Parlamentului European un plan de intervenţie împotriva a noului coronavirus din China. Ieşeanul Tudor Ciuhodaru a punctat trei puncte esenţiale ale planului:

”Demers prioritar în Parlamentul European. Noul coronavirus din China amenință acum și Europa. Virusul se răspândește rapid (Germania e a doua țară afectată) iar unele caracteristici cheie sunt încă necunoscute.

Am solicitat Parlamentului și Comisiei un plan de intervenție la nivel european constând în 3 lucruri esențiale având ca obiectiv limitarea răspândirii virusului:
1. Instituirea unor măsuri unitare de prevenție.
2. Măsuri unitare de monitorizare activă și
3. Pregătiri pentru o eventuală intervenție- elaborarea unor măsuri și răspunsuri adecvate în situație de urgență.”” declara Tudor Ciuhodaru.

În altă ordine de idei, în contextul acestui demers, europarlamentarul a punctat câteva demersuri luate de Parlamentul European:

”În contextul acestui demers:
1. Uniunea Europeană a activat ieri mecanismul intern de alertă rapidă după depistarea noului coronavirus în două țări europene: Franța (4 cazuri) și Germania (4 cazuri) .
2. Centrul european de coordonare pentru intervențiile de urgență (ERCC) discută cu statele membre posibilele noi acțiuni în cazul noului coronavirus.
3. Azi se ia în calcul activarea Mecanismului de Protecție Civilă pentru a facilita transportul de echipamente specializate (la cererea statului membru) și pentru repatrierea cetățenilor europeni.” conchide europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu