Prima pagină » Local » Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde: „Toţi românii, vaccinaţi sau nu, trebuie să aibă dreptul la viaţă” – VIDEO
Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde: „Toţi românii, vaccinaţi sau nu, trebuie să aibă dreptul la viaţă” - VIDEO

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde: „Toţi românii, vaccinaţi sau nu, trebuie să aibă dreptul la viaţă” – VIDEO

29 sept. 2021, 10:23,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a făcut declaraţii de ultima oră cu privire la certificatul verde. Medicul ieşean nu este de acord cu introducerea paşaportului digital obligatoriu în România. De asemenea, acesta susţine că orice roman trebuie să aibă dreptul la viaţă fără acest document Covid-19.

„Suntem pe un teren minat. Solicit retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea pașaportului
”verde” digital și plata testelor de către personalul medical și cel din asistența socială.

Concret:

1. Am votat împotrivă introducerii pașaportului ,,verde” prin procedură de urgență la nivel european. Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată să aibă dreptul la viață fără pașaport în această țară.

2. Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă acum. Aceste proiecte impun un pașaport pentru a putea trăi în România, altfel ești amendat (plătești testele) sau concediat (suspendarea contractului de muncă).

3. Strategia actuală este eșuată. Prin aceste proiecte de lege se caută doar găsirea unui acar Păun răspunzător pentru erorile și lipsa măsurilor eficiente din această pandemie, distrugerea și eventual privatizarea sistemului public de sănătate”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a propuse 4 măsuri pentru că România să revină la normal

Medicul primar Tudor Ciuhodaru a propus la începutul pandemiei patru măsuri pentru că România să revină la normal, astfel: testarea extinsă regulata gratuită, vaccinarea în baza unui consimţământ informat, creşterea capacitaţii la ATI, dar şi accesul la alternative terapeutice.

„Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.

2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.

3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.

4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boală din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic”, a mai spus medicul ieşean.

Tudor Ciuhodaru: „Sper să mă susţineţi în acest demers”

Medicul Tudor Ciuhodaru spera ca romanii să îl susţină în demersurile pe care le va face.

„Rețineți:

1. În aceste momente, în România se discută despre posibilitatea că angajatorul să ceară salariaților să se vaccineze. „A impune astfel de condiții este dincolo de lege”, admite Avocatul Poporului.

2. Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă azi.

3. Solicit retragerea urgentă a celor două proiecte legislative.

Sper să mă susțineți în acest demers”, a transmis europarlamentul Tudor Ciuhodaru.

Reamintim faptul că certificatul verde este obligatoriu în România unde rata de infectare Covid-19 depăşeşte 3 cazuri la mie.

Certificatul digital în România

În România, certificatul digital a intrat în vigoare de la 1 iulie. Vicepreședintele CNCAV Andrei Baciu, a declarat faptul că certificatul digital permite o abordare unitară la nivel european.

”Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat digital european privind COVID. Va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a mai precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *