Local

Eveniment sportiv de amploare la Iași! Va alea loc în luna iulie și este pentru toți ieșenii

Publicat: 28 mai 2022
grafica afis informativ de la primaria Iasi
Prima ediție a “Festivalului sportului” are loc în luna iulie la Iași

Primăria Municipiului Iași organizează un eveniment sportiv de amploare pentru iubitorii de mișcare din oraș. Pot participa la eveniment atât persoanele care practică sport, dar și cei care vor să încerce lucruri noi

În luna iulie 2022 Primăria Municipiului Iași organizează un eveniment sportiv de amploare la care pot participa toți ieșenii pasionați de sport. Vor fi concursuri de alergare pe potecă și pe șosea, ciclism, probă cu obstacole, orientare sportivă, cursa copiilor și cursa persoanelor cu dizabilități. La eveniment vor fi și părți educaționale, unde vor fi prezenți profesioniști din lumea sportivă.

Eveniment sportiv de amploare în Iași

Are loc prima ediție a “Festivalul Sporturilor” la Iași în perioada 15-17 iulie. evenimentul este pentru ieșenii de toate vârstele. Vor fi diverse întreceri sportive și activități educaționale susținute de specialiști din domeniul sportiv.

“Prima ediție a «Festivalului Sporturilor» va avea loc între  15  și 17 iulie. Festivalul este un eveniment sportiv anual, care cuprinde probe dedicate tuturor pasionaților de sport, indiferent de vârstă. Alergare pe potecă și pe șosea, ciclism, probă cu obstacole, orientare sportivă, cursa copiilor și cursa persoanelor cu dizabilități sunt probele la care sunt așteptați un număr cât mai mare de participanți.

Festivalul Sporturilor, la care Primăria Municipiului Iași este principalul partener, este un eveniment care se adresează atât persoanelor care au mai practicat aceste sporturi, cât și celor care își doresc să încerce pentru prima dată noi discipline, într-un mediu competițional organizat, susținând astfel performanța și dezvoltarea sportului de masă.

Pe lângă cele şapte probe sportive, vor avea loc și activități cu caracter educațional și informativ: proiecții de filme tematice, expoziții și workshop-uri sportive susținute de profesioniști cu experiență – cu scopul de a populariza și promova mișcarea ca parte integrantă a unei vieți de calitate”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Promovarea unui stil de viață sănătos

Scopul principal al acestui festival este promovarea unui stil de viață sănătos în care mișcarea este pilonul principal.

“În cadrul acestui eveniment organizatorii doresc să promoveze un stil de viață sănătos bazat pe mișcare și activități sportive de calitate, cu impact pozitiv asupra mediului. Activitățile vor avea loc în zone emblematice ale oraşului nostru: Grădina Botanică, Parcul Copou, Parcul Palatului Culturii.

Festivalul Sporturilor Iași este un proiect ce s-a conturat ca parteneriat între două echipe pline de entuziasm: Tabere și Circuite de Alergare, Schi și MTB – Silviu Bălan, o echipă de profesioniști ai sportului cu experiență în organizarea de evenimente dedicate mișcării de peste 13 ani și echipa IMPACT Developer & Contractor”, completează municipalitatea ieșeană.

Probele din cadrul “Festivalului Sporturilor” sunt pentru toate categoriile incluzând alergare, ciclism montan, cursă cu obstacole, orientare, cursa copiilor și cursa persoanelor cu dizabilități. Acest eveniment se manifestă în mai multe puncte ale orașului, printre care Palatul Culturii Iași, Grădina Botanică Iași și zona Copou.

Cei care doresc să participe trebuie să nu uite să se înscrie în prealabil. Organizatorii invită să participe la acest eveniment sportiv de amploare toți ieșenii care au pasiune pentru sport, dar și pe cei care doresc să încerce lucruri noi.
Adauga un comentariu