Eveniment-Social

Evenimentul „Europa, Mai aproape 9”, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași! – FOTO

Publicat: 16 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Evenimentul Europa Mai aproape 9 la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iași - FOTO
Eveniment special la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

​Școală Europeană din anul 2015, reconfirmată în anul 2018, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași are acreditare Erasmus+ School education, acreditare pe mobilități în domeniul formării profesionale – VET (pentru clasele de matematică-informatică, intensiv informatică) și derulează proiecte cu finanțare europeană și multiple valențe formative

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași s-au desfășurat activități dedicate Zilei Europei, cu scopul de a promova valorile care stau la baza construcției europene, precum și Anul European al Competențelor – 2023.

Eveniment special la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

La evenimentul „Europa, Mai aproape 9” au participat prof. Lăcrămioara Doncean, inspector școlar pentru management instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Ioana Pruteanu, reprezentant al Centrului EUROPE DIRECT Iași, director Vincent Henry și Raluca Varlan-Bondor, responsabil cultură și comunicare de la Institut Français de Roumanie à Iaşi, prof. dr. Anca Dimitriu, director al Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, prof. Daniela Munteanu, director adjunct, împreună cu profesorii diriginți și un mare număr de elevi ai liceului.

A fost prezentă și prof. Oana-Mirela Ichim, director al Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” Iași. Elevii Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” au reprezentat state membre ale Uniunii Europene, au fost ambasadori europeni, manifestarea punând accent pe modul în care înțelegerea altor culturi contribuie la construirea unei identități europene.

„A fost o zi de bucurie, de învățare, de redescoperire a entuziasmului copiilor, o zi potrivită pentru a fi în Europa de ziua ei și a noastră”, a precizat prof. dr. Anca Dimitriu.

Un nou proiect european

În perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2023 se va implementa, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, proiectul Erasmus+ cu numărul 2022-1-RO01-KA121-SCH000064359, aprobat în urma obținerii acreditării Erasmus cu nr. 2021-1-RO01-KA120-SCH-000046387, pentru perioada 2021-2027. Obiectivul este reprezentat de promovarea dialogului intercultural prin participarea la cursuri de formare și mobilități de învățare, pe teme de cultură și civilizație, pentru 15 elevi și 6 profesori, într-un an de acreditare. Proiectul urmărește facilitarea comunicării interculturale bazate pe valorile europene, cultivarea  valorilor morale și civice, precum respect, dialog intercultural autentic,  solidaritate, nediscriminare, toleranță, promovarea patrimoniului cultural european și de înțelegere a valorilor europene comune, cunoașterea și înțelegerea identității europene.

Activitățile proiectului vor include, într-o primă etapă, două mobilități de învățare pentru elevi și profesorii însoțitori, într-o țară a Uniunii Europene, pentru cunoașterea patrimoniului și înțelegerea valorilor europene comune. La întoarcerea din mobilități, participanții vor organiza diferite activități prin care să evidențieze importanța cunoașterii culturii europene și practicarea dialogului intercultural.

Adauga un comentariu