Titlurile zilei

Exclusiv! Managerul Spitalului Sf. Maria: „Nici nu vreau să mă gândesc dacă testul prof. dr. Ingrid Miron va ieși pozitiv”. Un alt medic rezident este în izolare la domiciliu

Publicat: 17 mart. 2020

@Măsuri speciale la Spitalul de copiii @ Personalul medical din secțiile de oncologie, pediatrie 4, dializă și nefrologie nu au voie să părăsească spitalul de ieri după-amiază @Medicii Ingrid Miron și Lucian Miron sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase @ Soțul a fost diagnosticat cu coronavirus și în cursul zilei de astăzi vom afla rezultatul testului și soției

Situație tensionată și de panică la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași după ce prof. dr. Ingrid Miron, șefa Clinicii de oncologie este suspectă de infecție cu coronavirus. Aceasta se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase, împreună cu soțul, prof. dr. Lucian Miron, șeful Secției de oncologie de la Institutul Regional de Onclogie din Iași, depistat pozitiv, în urma cursul zilei de ieri. Cei doi medici s-au întors marți, 10 martie, din Franța unde au stat două zile. Astăzi dimineață, la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași s-a declanșat o anchetă epidemiologică și personalul medical care s-a prezentat la unitatea medicală a completat o declarație pe propria răspundere în care au precizat dacă au intrat în contact cu prof. dr. Ingrid Miron și rude, cunoștințe care au revenit din străinătate în ultimele 14 zile. Un medic rezident întors sâmbătă, 13 martie din Anglia nu a fost primit la serviciu și a fost izolat la domiciliu. Joi, 12 martie și luni, 16 martie, medicul Miron a fost la spital, în secția de oncologie și s-a întâlnit și cu medici de pe alte secții.

Personalul medical din 4 secții nu a putut părăsi unitatea medicală

Prof. dr. Ingrid Miron i s-a recoltat probe și astăzi urmează să se afle rezultatul testului pentru a se stabili dacă are sau nu coronavirus. Managerul unității medicale a decis ca personalul medical din secțiile de oncologie, pediatrie 4, dializă și nefrologie să nu părăsească unitatea medicală, chiar dacă lucrează în continuu de ieri după-amiază. „Ancheta epidemiologică care este în desfășurare cu medici epidemiologi din spital și de la DSP va stabili ce măsuri vom lua. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă testul prof. Ingrif Miron va ieși pozitiv. Joi (12 martie-n.r.), la ora 12.00, i-a spus doameni Miron să păsărească unitatea medicală și a venit peste noi în cabinet și ne-a spus că a vorbit cu DSP -ul, cu Institutul Național de Sănătate Publică și nu trebuia să stea în izolare. Ea a aterizat marți (10 martie-n.r.) pe Aeroportul Otopeni și ne-a spus că a luat legătura cu DSP și nu necesita izolare la domiciliu pentru că Franța nu era atunci în zona galbenă sau roșie. Luni (16 martie-n.r.) doamna Ingrid Miron a venit din nou la spital, vinerea trecută stat acasă, și a mers în secția de oncologie și a intrat în contact la raportul de gardă și cu medicul șef de la secția de pediatrie. Personalul din 4 secții a rămas în spital de ieri după-amiază și astăăzi dimineață tot personalul a completat o declarație la intrarea în spital și în funcție de cele declarate li s-a permis sau nu accesul în spital. Trebuiau să declare dacă au intrat în contact cu prof. Miron sau cu rude, prieteni care au revenit în țară în ultimele 14 zile. I-am interzis unui medic rezident întors din Anglia să intre în spital. În funcție de rezultatele anchetei eșidemiologice vom decide ce facem în continuare”, a declarat Corneliu Mihai, manager la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași.

La Institutul de Oncologie este în desfăşurare o anchetă epidemiologica internă.

„Facem o anchetă şi încercam să aflăm dacă prof. dr. Lucian Miron a fost la spital în lipsa noastră. Ne uităm pe camerele de luat vederi, vorbim cu personalul. Atât eu, cât şi prof. Gabriel Dimofte şi medicul epidemiolog i-am interzis să vină la spital după întoarcerea din Franţa”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi. Se pare că prof. dr. Lucina Miron ar fi fost joi, 12 martie, în secţia de oncologie pe care o conduce şi asistentă şefă ar fi deja în izolare la domiciliu.

Comentarii
 • Cum, cum sa fii atât de inconștientă? Cum să nu-ți pese de ceilalți și să te crezi tu zeu? Cum sa știi că vii dintr-o țară cu risc și să te duci sa faci vizite în secția de oncologie când până și cel mai prost om știe că un astfel de pacient are imunitate scăzută? Dosar penal și retras dreptul de a practica medicina daca se dovedește că este infectata! Jegoasă ordinară!

 • La acesti Mironi, ca si la multi alti medici, constatam ca dintr-odata devin profesori, apoi la fel si progeniturile, soatele/sotii acestora s.a.m.d….. ca si cum sotiile academicienilor Barbu, Simionescu, Radu Miron, Mihai Voicu, etc ar fi trebuit sa fie…macar universitari….

 • Bezmeticii astia de Mironi au zis ca s-au dus ba la un congres(ei si cand se duc la WC, zic ca se duc la congres, ca doar fac o lucrare stiintifica, nu-i asa?), ba ca s-au dus sa-si cumpere medicamente pentru cucoana, naiba mai stiie ce-i adevarat si ce-i fals.

 • Nu se poate asa ceva…trebuia sa stea in carantina cele 14 zile asa cum sta lumea. Cum s-a putat gandi sa se duca la spital, mai ales la copii bolnavi de cancer. Este inadmisibil, trebuie sesizat colegiul medicilor, dsp si dosar penal.

 • doi spagari fara suflet,am avut neplacerea sa „tratez” copilul cu madam (noroc de-o fosta doamna doctorita ,care nu mai este la sf maria,mi-a sugerat riscand mult sa-mi iau talpasita..bine am facut) iar la golanul de barbatsu am un cumatru cu o experienta terifianta…NU INSEAMNA CA LE DORESC SAU MA bucur de boala oricaruia ,,nu ,sanatate deplina le doresc ,fara vrajeala…doar asa ca discutie …sa citeasca si ei ,poate pe viitor inteleg ceva…??!!

 • Cârcotași jegosi. Cunoaște-ți voi familia Miron ? Sunteti niste jigodii care in spatele anonimatului va dati cu parerea. Doamne Ajuta sa ajungeți in situația de a va trata ca pacienți pe voi si aparținătorii si sigur o sa va schimbați parerea. Sanatate familiei dumneavoastră domnule Prof. Dr. Lucian MIRON

 • Ingrid Miron minte cu nerusinare. Pe data de 10 martie s-au dus la Paris
  nu pentru a-si achizitiona de acolo medicamentele necesare (pe care le
  cumpara din Iasi, de altminteri), ci pentru a asista la un concert Van
  Morrison. Lucian Miron nu a fost primit la IRO, medicul epidemiolog
  interzicandu-i sa calce in spital fara a avea un test nCOV19 efectuat.
  Ingrid Miron s-a dus la Spitalul de Copii pe data de 12 martie, a
  participat dimineata la raport si a stat la spital pe timpul programului
  de lucru obisnuit, purtand trei masti de protectie. Vineri nu a mai
  venit la spital, insa luni 16 martie s-a intors. A fost constienta tot
  timpul ca ea reprezinta un pericol pentru pacienti si personalul
  medical. Toata aceasta problema a fost adusa la cunostinta conducerii
  spitalului din timp util, dar nu s-a luat masura izolarii la domiciliu a
  prof. Ingrid Miron. Vinovati de aceasta situatie se fac managerul
  spitalului, directorul medical si medicul epidemiolog, care cu totii au
  stiut aceste lucruri.
  Colegiul Medicilor ar trebui sa se autosesizeze si sa ceara retragerea
  dreptului de libera practica acestei persoane iresponsabile (Ingrid
  Miron). Multi pot considera ca actiunile sale pot fi similare unorr crime
  facute cu premeditare.

 • În spitale nu există materiale de protecție pentru personalul medical dar directorii de spitale spun că sunt pregătiți să lupte cu virusul.Au fost atenționați asistentii să-și facă un bagajel din care să nu lipsească mancare ,haine de schimb si articole de dezinfectare ca în momentul in care va fi un pacient depistat pozitiv, vor rămâne izolați in spital

 • Cica ar fi fost la un concert la Paris se vorbeste prin spital.Bugetari de lux cu gusturi alese nah le da mana cu 30 000 leafa de caciula lunar + spagute insa sa vii si sa contaminezi doua spitale care au statut regional in asa situatie de criza este de neconceput.Practic vom avea la Iasi cel mai mare focar la nivel national si cel mai grav cu personal MEDICAL contaminat si scosi din circuit care sunt OAMENII de care avem nevoie cel mai mult . Nu mai vorbim de bietii copii pacienti apartinatori familii familile cadrelor medicale atat de la Sf Maria cat si de la IRO. Asta este GENOCID . Doamne Ajuta

 • In cazul in care, persoanele care circula si au circulat cu avionul in diverse perioade nu sunt oprite la aeroport, unde autoritatile statului sa indice clar izolarea la domiciliu, va rog sa va imaginati, dragi romani, cate persoane infectate merg nestingherit pe strazile tarii. Aceste fracturi decizionale sunt strict ale statului si ale autoritatilor. Lasati acesti medici in pace si rezolvati situatiile grave de la radacina!!! Si spuneti clar la aeroport si nu numai cine sta acasa si cine nu!!

 • Sa inteleg ca la aeroport oamenii veniti din diverse zone sunt lasati sa circule nestingherit pe strazi?? Dragilor, avem probleme grave in acest caz!!!

 • Oameni buni, reiau!!!! Daca in aeroport, calatorii nu sunt trimisi in izolare stricta la domiciliu, toata tara e impanzita de toti virusii! De ce nu se indica la aeroport cine sa se izoleze si cine nu?

 • Ălora doi „informați” cu concertul: „Cei doi medici s-au întors marți, 10 martie, din Franța unde au stat două zile.” Deci s-au întors pe 10 martie. Ete ce scrie pe siteu’ lu Van Morrison – că spectacolul din 9 martie s-a ținut de fapt în două mai mici (sub 1000 persoane) pe data de 10 martie seara, deci nu puteau fi în două locuri deodată, și-n aeroport și la concert. Așa că nu mai mâncați rahat aiurea (https://www.vanmorrison.com/news/2020/urgent-announcement-lolympia-paris-performance)

 • Celor doi martafoi sa le fie rusine.Se pare ca nu sunt singurii care refuza sa stea in auto-izolare.Dosar penal ambii!Cat de prost poți sa fii pregătit medical ca in vremuri de alerta epidemiologică sa tragi o “fuga”la Paris?Sau in oricare alta parte.Nu sunteți doctori,ci felceri,si din pacate multi bântuie prin spitale exact pe același tipar.Nu ca este mila de copiii bolnavi si de colegi nenorociților?

 • In situatia in care testele pt Coronavirus apar pozitive,acestor doua ilustre personaje trebuie sa li se deschida dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor infectioase si pt inducerea in eroare a autoritatilor prin declaratii false!

 • La DSP nu mai raspunde nimeni la telefon. In cel mai bun caz iti inchide telefonul in nas. In ce masura pot ei sa ma ajute? De sambata incerc sa sun si sa pun si eu o intrebare…..

  Cred ca i-au luat virusul pe nepregatite. Vai de capul lor….

 • Mai sunt si alti dr. care au fost in străinătate si cărora DSP-ul le-a permis sa vina la spital fără izolare, fără testare! De ex. la maternitatea Elena Doamna este un dr. întors joi din Anglia si venit de luni la serviciu cu permisiunea DSP!!!
  Si dr. întrebat dacă a informat medicul epidemiolog al spitalului si ce a hotărât acesta!
  Ar trebui si cei de la DSP sa fie întrebați si trasi la răspundere!

 • Pt Eolian .Chiar nici nu are importanta daca au mai prins sau nu concertul ca pt asta sau dus de fapt in Franta . Atata timp cat au venit la spital si au contaminat totul stiind ca se intorc dintr-o zona de risc fara a se autocarantina Sunt niste CRIMINALI.Unde mai pui ca 90% din apartinatorii pacientilor din Sf Maria isi fac cumparaturile la Lidl Tatarasi deci uite vectori de a contamina un cartier (Daca deja nu sa intamplat )si evident un oras intreg . Raspunde-mi la asta

 • 90% dintre apartinatori copiilor de la Sf Maria isi fac cumparaturile la Lidl Tatarasi . Hopa uite vectorul meloman care poate (daca deja nu a facut ) infecta un cartier intreg si evident tot orasul .Ceausestii sunt mici copii fata de cuplul asta .Sanatate

 • Cei doi stupizi-in acest caz cică profesori universitari,cadre medicale-sa stea la zdup deoarece au infectat tot orașul.In special pacienți care au deja afectiuni grave-dosar penal.Sa ii iasă pe nas cocoanei sa își mai pună trei măști si sa vina la spital.Daca mai știți însă alți cocalari care ascund de unde au venit si lucrează in sistem…112 si pușcăria !

 • @ eolian: martafoiule, concertul lui Van Morrison a avut loc pe data de 10, cei doi Mironi revenind in tara pe data de 11 seara. Priceput?

 • Pentru Van Moris din Păcureţ , jigodie împuțită ai fost tu in Franța si ai vazut ce au facut ? Mancate-ar cancerul si buba neagra.

 • Spitalul de copii este pazit de cagulati ,nimrni nu poate iesi din unitate ,este revoltator ce se intampla ,oameni care platesc pentru prostia altora

 • Tot Spitalul de Copii este blocat in unitate asteptand rezultatele cucoanei (care se cunosc deja)
  Si uite-asa pentru o penala cu ifose de mare profesoara, o imbuibata care vinde posturi, o spagara notorie, uite-asa asistente, infirmiere si medici stau de dimineata si asteapta. Trebuie data afara aceasta mizerabila, chiar daca este negativ rezultatul inconstienta criminala a acestei madame care se crede stapana pe mosie trebuie sanctionata drastic.

 • @eolian:
  Martafoiule, esti unul dintre cei doi porumbei parizieni sau una dintre slugile lor?
  Porumbeii au mintit in declaratiile completate in data de 11 cand s-au intors in tara.
  In plus, sunt convins ca exista inregistrari (fotografii, filmari) de la acel eveniment.
  Fii sigur ca le vom gasi si le vom publica pe internet.
  Pe de alta parte, in declaratia cucoanei nu am intalnit nici macar o urma de regret fata de miile de persoane pe care este posibil sa le fi infectat din rea vointa. Pentru treaba asta, daca nu crapa de boala (pateul ei este „imprumutat” de la un frantuz), merita sa infunde puscaria.

 • Update-testul doamnei a iesit..ca sa vezi…negativ!dupa ce la Sf.Maria au venit masinile de jandarmerie si toata lumea a fost tinuta 12 ore pe loc, inclusiv pacienti (copii)care nu s-au putut externa. Testul initial negativ s–a mai pozitivat si la altii, plus ca ar fi interesant de vazut care vor fi sanctiunile aplicate in cazul acestei mizerii umane numita Miron pentru inconstienta careia au fost tinuti in stres sute de oameni.
  Un test pozitiv ar fi insemnat deconturi grele la nivelul conducerii DSP, asa incat, ce convenabil, a iesit negativ.Cand se vor pozitiva contactii doamnei in Sf.Maria se va vedea adevarul.

 • O sa belim pula toti! Auziti? In afara tarii medicii dispun de echipamente de protectie (care le schimba din 4 ore in 4 ore). Ia sa faca presa o verificare la maritele spitale infectioase si pneumo. Mistouri de presa cu corturi si 3 martafoi…. brava dom’ doctor! Dai bine pe facebook! Sa vedem cum scoti maneca atunci cand o sa-ti seceri colegii! Stii tu „dom’ „profesor”” 😉 hai Raducule zi ceva!

 • SCENARIU SIMILAR LA CUZA-VODA.AU VENIT CAPETE LUMINATE DIN AFARA SI AU INTRAT IN SPITAL INAINTE DE A-SI FACE PERIOADA DE AUTOIZOLARE SAU A SE TESTA, AU CONSULTAT ,AU OPERAT, AU MERS LA RAPOARTE DE GARDA, FARA A REALIZA LA CE SAU NE EXPUN.

Adauga un comentariu