Local

Exclusiv! Fost director de instituție din Iași, achitat pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane!

Publicat: 29 feb. 2020

Fostul șef al unei instituții din județul Iași a fost achitat de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri achitarea lui Leonard Andrei Buiceag.

„Instanța achită inculpații Scripcaru Constantin Doru și Buiceag Andrei Leonard, pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii ieșeni pe data de 18 iulie 2017, fiind acuzați inițial de conflict de interese și complicitate la această infracțiune.
Andrei Leonard Buiceag, fost director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), a fost trimis în judecată alături de Doru Constantin Scripcaru. Acesta din urmă era președintele Patronatului Uniunii Generale a Industriașilor (UGIR) și membru în comisiile pentru formare profesională.

Andrei Buiceag a fost director executiv al AJPIS Iași

Potrivit inspectorilor ANI, Buiceag ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, în calitatea de fost director executiv al AJPIS Iași.

„Buiceag Andrei Leonard a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de președinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Județului Iași, a semnat în perioada 2011-2012 zece decizii ale Comisiei prin care s-a numit pe sine sau pe soția sa în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare pentru organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesională”, au arătat, în 2015, inspectorii de integritate.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu