Titlurile zilei

Exclusiv! Soțul sopranei Maria Nicoară, aflată în comă la spital, rupe tăcerea! Pianistul Codrin Nicoară spune că nu a bătut-o niciodată. „Au mai fost discuții tensionate, ca în orice familie. Nu aveam motive să fiu gelos”

Publicat: 13 mai 2020

Într-o discuție purtată cu reporterii BZI chiar înainte de a intra politiștii în casa din Aroneanu în care locuia cu soprana, soțul Mariei Nicoară a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în seara presupusului accident. Acesta a negat categoric orice suspiciune cu privire la faptul că și-ar fi bătut soția. „Nu aveam niciun motiv sa fiu gelos. Nu au existat niciodată certuri pe această temă. Nu au niciun fundament toate aceste suspiciuni”, a declarat Codrin Nicoară. Bărbatul susține că înainte de a cădea pe scări, soția sa a vomat pe un perete. Prin avocatul său, Codrin Nicoară a susținut ieri că femeia ar fi consumat băuturi alcoolice. „Scările sunt circulare. Au o înălțime normală între etaje. Eu am găsit-o jos, pe covor. Eu eram la parter cand s-a întâmplat. Am auzit în mod direct. Eram acolo, dar nu am văzut, că dormeam”, a completat bărbatul

Având în vedere misterul din jurul cazului privind presupusul accident casnic în care a fost implicată mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, reporterii BZI au reușit să discute cu soțul său, pianistul Codrin Nicoară. Această discuție a avut loc ieri- dimineață, cu puțin timp înainte ca la ușa lui să ajungă oamenii legii. Au ajuns inclusiv criminaliștii, care au analizat locul accidentului și au fotografiat detalii despre configurația încăperilor, dar mai ales a locului în care sunt amplasate scările. Bărbatul a răspuns la toate acuzațiile care i s-ar putea aduce și a încercat să explice modul în care ar fi căzut pe scări. Cert este că leziunile pe care le are sunt destul de grave și nu par a fi justificate de o simplă căzătura pe scări.

„Nu a fost nicio discuție despre divorț. Ne înțelegem bine”

La întrebarea dacă și-a bătut soția în seara respectivă, înainte de presupusul accident, Codrin Nicoară a răspuns categoric că nu a făcut așa ceva.

„Am auzit că sunt tot felul de discuții, dar sunt deplasate. Nu am bătut-o niciodată. Nu am bătut-o nici în seara respectivă. Nu sunt un tip violent”, a declarat Codrin Nicoară.

Acesta mai susține că nu avea probleme în căsnicie. La întrebarea referioare la faptul dacă ar fi existat discuții despre un divorț, acesta a negat din nou.

„De-a lungul timpului au mai existat neînțelegeri și tensiuni, ca în orice familie. Dar niciodată nu a fost scandal, nu ne-am certat foarte tare și nu am bătut-o. Au fost lucruri normale pentru orice familie. Nu a fost nicio discuție despre divorț. Ne înțelegem bine”, a explicat soțul.

În ceea ce privește acuzațiile privind gelozia lui, a oferit tot un răspuns clar.

„Nu aveam niciun motiv să fiu gelos. Nu au existat niciodată certuri pe această temă. Nu au niciun fundament toate aceste suspiciuni”, a completat Codrin Nicoară.

„Înainte de a cădea pe scări, cred că a vomitat”

După aceste lămuriri destul de categorice, a explicat și modul în care s-ar fi petrecut accidentul care a trimis-o direct în comă pe Maria Nicoară.

„În momentul în care a căzut eu nu am văzut. A fost și Poliția și le-am explicat. Am fost la spital dimineață, când a preluat-o salvarea. Poliția nu a fost de două ori, a fost o singură dată dimineața, după ce m-am întors de la spital până pe la 11-12. Nu se poate intra în spital și m-am întors acasă. A fost o singură dată Poliția, două persoane. Le-am arătat de unde a căzut. Am găsit și niște urme de vomă pe perete, la etajul 1. Înainte de a cădea pe scări, cred că a vomitat. A vomitat pe perete înainte de a cădea și ulterior pe covor, acolo unde a căzut”, a explicat bărbatul.

„Nu avea nicio afecțiune înainte de asta. Cred că a făcut un puseu de tensiune. Nu a fost internată la spital înainte de asta. Nu mi-a semnalat că ar durea-o capul”, a completat acesta.

„A coborât cu o farfurie de mâncare în mână”

„Nu ne-am cercat înainte. Ea a fost în vizită la părinții ei, a venit pe la ora 7, am mai stat un pic de vorbă. S-a făcut 8… 8 și ceva. Mi-a zis că vrea să facă un duș. A pus ceva la cuptor la bucătărie să facă, a dat drumul la boiler. Pe la 8 jumate- 9 am zis că mă retrag, că na… este târziu. După aia… na… știu că a făcut duș. Am văzut în baie maioul, deci s-a schimbat. Când a căzut, era îmbrăcată în pijamale. Deci s-a schimbat. A făcut la cuptor chestia aia, a făcut dușul și cred că i s-a făcut rău. Nu știu… A vrut să coboare… nu știu. Ideea este că a coborât cu o farfurie de mâncare în mână. Bănuiala mea este că a căzut pe covor, nu pe scările astea nenorocite. Dacă cădea pe scări, farfuria se spărgea automat. Deci a vărsat pe perete în coborâre, după care a căzut pe stânga jos, pe covor”, a mai spus Codrin Nicoară.

Totuși… are leziuni cam multe pentru o simplă căzătură

De asemenea, bărbatul a dat anumite explicații și cu privire la configurația scărilor respective. Susține că sunt niște scări circulare, care nu au balustradă de protecție pe una dintre părți și că se poate cădea ușor de acolo. Cu toate acestea, este greu de crezut că o persoană care mergea foarte des pe acele scări și le cunoștea foarte bine să cadă atât de ușor.

„Scările sunt circulare. Au o înălțime normală între etaje… Nu știu. Doi metri și 20… doi metri jumătate. Nu sunt foarte înalte. Nu avem nicio bară pe partea dreaptă cum se coboară. Avem doar un grilaj pe partea stângă. Avea și farfuria în mână. Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău din moment ce a vărsat înainte pe perete. Eu am găsit-o jos pe covor. Eu eram la parter când s-a întâmplat. Am auzit în mod direct. Eram acolo, dar nu am văzut, că dormeam”, a completat Codrin Nicoară.

În același timp, există niște semne de întrebare cu privire la aspectele relatate de bărbat având în vedere că femeia are traumatisme foarte severe, are hemoragii puternice la cap, are fractură de bazin, fractură de coloană vertebrală și alte leziuni în zona mâinilor și picioarelor. De asemenea, curios este faptul că soacra femeii, Viorica Nicoară, este cea care a sunat la 112, și nu bărbatul.

Comentarii
Adauga un comentariu