Local

Exclusiv! Tragedie la Iaşi! Un copil, în vârstă de 10 ani, a murit înecat după ce a căzut de pe un pod – UPDATE/ FOTO,VIDEO

Publicat: 09 mai 2020

La ora 18.10, un apel la numărul unic de urgenţă 112, sesiza o tragedie. Un copil, în vârstă de doar 10 ani, a murit la Iaşi.

UPDATE: În urma articolului publicat de BZI, firma de pompe funebre Casa Funerară Cozianu a anunțat că va suporta toate cheltuielile de înmormantare ale copilului.

UPDATE: Băiatul a căzut de pe pod dintr-un accident. Era un podeț construit ca trecătoare pentru oameni și lipseau niste scânduri. Nivelul apei era crescut, s-a dezechilibrat și mai apoi a căzut. Băiatul provenea dintr-o familie nevoiașă.

Știre inițială

Din primele informaţii deţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi, un copil, în vârstă de 10 ani, din satul Ecuseni, comuna Victoria, din judeţul Iaşi, a căzut în albia râului Jijia (Jijia veche) în timp ce încerca să treacă un pod improvizat. Copilul nu a mai fost văzut ieşind la suprafaţă.

A fost găsit decedat, din păcate.

Comentarii
 • „Un podet pentru trecatoare, din care lipseau câteva scândurii” Ce frumos suna, adevărul e ca în România până nu moare cineva, nu se mai repara nimic, are mai bine de 20 de ani „podetul” Ala și la reparat lumea cum a putut în decursul aniilor, ca puterea nu e în stare, chiar aș dori să văd dacă se va repara sau se așteaptă moartea altor câțiva nevinovati!

 • In Iasi cartier Nicolina1 exista un podet pe structura metalica ce face legatura intre str.Salciilor si str Arh Berindei (fosta Muncii) care este intens circulat de locuitorii zonei si nu numai, avand in vedere si persoanele care strabat Trecatoarea Arh Berindei pentru a ajunge la Cimitirul Sf.Vasile. Podetul se afla in stare avansata de uzura avand tabla gaurita in multe locuri astfel incat reprezinta un real pericol pentru utilizatori mai ales cand ploua sau este zapada. Se impun luarea cu celeritate a masurilor de reparatii sau inlocuirea acestuia pentru a evita o tragedie!

 • In Iasi cartier Nicolina1 exista un podet pe structura metalica ce face legatura intre str.Salciilor si str Arh Berindei (fosta Muncii) care este intens circulat de locuitorii zonei si nu numai, avand in vedere si persoanele care strabat Trecatoarea Arh Berindei pentru a ajunge la Cimitirul Sf.Vasile. Podetul se afla in stare avansata de uzura avand tabla gaurita in multe locuri astfel incat reprezinta un real pericol pentru utilizatori mai ales cand ploua sau este zapada. Se impun luarea cu celeritate a masurilor de reparatii sau inlocuirea acestuia pentru a evita o tragedie!
  Foarte corect !!!!!

 • Subliniez si eu ca acest pod din cartierul Nicolina 1 poate fi foarte periculos ! Deasemenea spun ca acea punte este foarte mult folosita si foarte necesara in zona . Mai exista ceva important intr-o zona relativ apropiata de zona cu puntea , pe str. Strugurilor unde se lucreaza acum la reteaua de strazi (pietruire, asfaltare poate ). De sute de ani exista acolo un izvor,care in decursul timpului a fost ingrijit de scoala (de acei invatatori de moda veche )si chiar de Primariile comuniste. Departamentul tehnic din Primarie ar trebui sa descopere acele locuri si sa aiba grija de ele . Acel izvor a fost principala sursa de apa pentru cartierele din jur iar in trecut pentru Manastirea Galata . Cand se mai fac lucrari si acum se descopera urmele conductelor de apa spre Manastire . Am observat ca totusi exista o supeficialitate cand se asfalteaza drumurile din zona (inclusiv pentru Sos Voinesti ) . Suntem bucurosi ca se asfalteaza , ca se fac trotuare ,dar nu stim de ce nu se finiseaza ceea ce rezulta imediat dupa trotuare spre garduri, locuinte . Se stie ca acolo sunt denivelari . Toate malurile parca sunt ciulite de gaste . Oare nu artrebui sa fie consolidate acele denivelari ,acolounde este cazul ? De atatia ani tot se fac studii de fesabilitate (de 30 de ani) pe bani grei ). de ce aceste proiecte nu tin cont si de consolidare maluri, si mai ales de aspect ? De ce comunistii au facut lucrari cu adevarati specialisti (VEZI STR. GALATA cu multiple denivelari. unde este monumentul eroilor )?

 • DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace pe copil! Multa putere familiei sa depaseasca aceasta durere de neimaginat ! Nu stiu de ce s-a format fesabilitate , evident ca trebuie fezabilitate(de la FEZABIL) .

 • Sa se faca cauza primariei pentru ucidere din culpa pentru ca nu s-a interesat de podetul ala periculos pentru siguranta cetateniloe, dar si familia a fost neglijenta pentru ca nu se lasa singuri copiii minori de 10 ani, dar ce sa faci, ca-n Romania nu exista respect pentru copiii, sunt lasati singuri ca dobitoacele din curte, fara respect, dragoste, dragoste si educatie. O prapadita de tara cu oameni prspaditi, saracii de ei.

 • Sa se faca cauza primariei pentru ucidere din culpa pentru ca nu s-a interesat de podetul ala periculos pentru siguranta cetateniloe, dar si familia a fost neglijenta pentru ca nu se lasa singuri copiii minori de 10 ani, dar ce sa faci, ca-n Romania nu exista respect pentru copiii, sunt lasati singuri ca dobitoacele din curte, fara respect, dragoste, dragoste si educatie. O prapadita de tara cu oameni prspaditi, saracii de ei. Dumnezeu sa-l ierte pe copil, ingeras, condoleanze familiei!

 • Da șiiii atâta alaarmî briee?! Și tot atâta scandal pientru nika? Ia mai ghini luaț un pahar di țuicî sî ni șinstim tăț șî sî varsăm uo picaturî pientru baietu șeala mâțâțăl, așa uo vrut Dumnazău sâ-l ie la iel sus. Puodiețu șeala așa iera, dacî nu iera luminî și sî fașim? Lipsau niști scânduri, șî duar i-am zâs lu Savieta di la colț sî-i zâcî lu barbac-su șeala bat tătî zâua sî nu mai rupî din iel șî sî punî pi foc… În riesc… și sî fași? N-ai și-i fași. Sanatati multî lu duom primar, bun uom! Ni dă fasuoli cu cârnaț când mai sunt alejierili șelea uodatî la patru ani!

 • Deci; satul Icuseni, com. Victoria, jud. Iasi. Improvizatii de tipul acesta au fost dintotdeauna in toate satele de pe Jijia. In satul Luceni era, sau poate mai este, o punte pe care trebuia sa faci o adevarata echilibristica. Imaginati-va cum trec cei beti. Binenteles cad in apa si barbati si femei. Eram copil si in drum spre scoala treceam zilnic pe astfel de punti. E clar ca aceste treceri trebuie sa fie intretinute si nu de catre oricine. Se poate numi ca este un drum, o cale de acces si trebuie construita de catre primarie cu o firma specializata, autorizata. Dar e mai bine sa nu ai batai de cap. Saracia din zona nu se datoreaza celor care locuiesc acolo. Daca nu sunt initiative, alocari de fonduri, programe, asa cum ii place lui dom’ pres de consiliu judetean sa spuna, asa se va odihni toata lumea, cu paharul in mana.

 • Răspuns pt Crina:stii care e treaba, nu stiu cum traiesti tu, dar la țară, nu o să vezi niciodată, ca atunci când copilul vrea să plece de exemplu la un magazin de 5 ori pe zi să îl însoțească un părinte, cum de alt fel nici la oraș, eu inteleg ca era minor și trebuia însoțit, dar te asigur ca nu e pentru prima dată care trece pe podul ala și nici singurul copil care trece pe acolo sau singurul care iese fără însoțirea unui adult… Asa ca nu mai sărit îi să judecății! Poate și tu la rândul tau ai șah o să ai copii și eu nu cred ca nu o să iasă singur din casa până la 18 anii! Ideea principală e ca măcar acum, podul ala trebuie stricat de tot sau de construit din nou, ca și un pod pe care s-a treci fără să te Strunga în spate când pas esti pe el

Adauga un comentariu