Eveniment-Social

EXCLUSIV! Un celebru proprietar din Iasi are un plan SPECTACULOS pentru o CASA vanata de multi INVESTITORI – FOTO

Publicat: 16 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Cu toate ca este amplasata intr-o zona naturala superba, este un imobil de patrimoniu si cu o arhitectura aparte, aceasta a fost data uitarii dupa 1989! @ Mai mult, proprietarul are si sute de metri patrati in posesie, in acea zona @ Acum, seful institutiei care detine toate acestea a decis sa schimbe radical intreaga stare de fapt @ Concret, conacul vanat de multi investitori va fi reabilitat si restaurat ca la carte, terenul va fi igienizat, urmand a se realiza o superba livada de pomi fructiferi @ Toate acestea se vor intampla in maximum doi sau trei ani @ Dupa finalizare, locul va deveni una dintre cele mai spectaculoase si atractive locuri de vizitare din intreaga Moldova

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi se pregateste de o noua si spectaculoasa investitie legata de o cladire istorica si un teren amplasat intr-o zona naturala superba.

Vezi si: EXCLUSIV! Descoperire SENZATIONALA sub o FAIMOASA cladire din COPOU. IMAGINI IN PREMIERA – GALERIE FOTO, VIDEO

Rectorul institutiei, prof. univ.dr. Tudorel Toader, a demarat toate procedurile pentru a se trece la treaba. De precizat ca, dupa 1989, totul a fost dat uitarii si lasat in paragina. Este vorba de Statiunea de Cercetare Stiintifica si Practica Studenteasca "Vasile Bacauanu", din localitatea Stefanesti, judetul Botosani. Aici, in prim-plan este un suberb conac, ridicat in urma cu mai bine de un secol si un teren de mii de metri patrati.

Vezi si: EXCLUSIV! La IASI s-a decis o noua INVESTITIE intr-o cladire URIASA din plin centru – FOTO

"Chiar zilele trecute am fost la fata locului. E o proprietate aparte a Universitatii noastre. Vom trece la igienizarea si indepartarea vegetatiei, respectiv la imprejmuirea sa. Pe de alta parte, imobilul de patrimoniu aflat acolo va fi expertizat si vom intocmi un proiect bine pus la punct pentru a demara reabilitarea si restaurarea cladirii. Urmeaza ca pe terenul de la Stefanesti sa plantam o superba livada de pomi fructiferi. Va fi un loc de exceptie, o atractie atat pentru studentii, cercetatorii sau invitatii nostri", a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

Vezi si: Exclusiv! Universitatea Alexandru Ioan Cuza a oficializat o noua afacere, intr-o cladire din centrul Iasului

De reamintit ca, in sedinta ordinara din 23 mai 2019, s-au aprobat in Biroul Executiv al Consiliului de Administratie (BECA) de la "Cuza" un Referat de Necesitate si Oportunitate pentru furnizare si montare panou de informare si obtinerea avizelor necesare pentru montare la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Acvacultura si Ecologie Acvatica Iasi si la Statiunea de Cercetare Stiintifica si Practica Studenteasca "Vasile Bacauanu", Stefanesti, judetul Botosani, din sursa de finantare venituri proprii (10RN/23.05.2019). Acesta nu este singurul proiect pe care, anul acesta, profesorul Toader si echipa sa il vor derula.

Vezi si: EXCLUSIV! O cladire-simbol din centrul Iasului va suferi transformari radicale! Se anunta investitii fara precedent la Universitatea "Al. I. Cuza"! FOTO

Urmeaza si ca o ambarcatiune a UAIC, aflata in Satiunea Agigea, sa fie refunctionalizata, sa se faca investitii masive in toate statiunile unitatii de invatamant superior, in special pe segmentul de cercetare.

Adauga un comentariu