Local

Exclusiv! Un om de afaceri a dat în judecată Poliția ieșeană! Vrea daune morale de 15.000 de lei! Totul a pornit de la o oprire în trafic!

Publicat: 13 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Un om de afaceri a dat în judecată Poliția ieșeană Vrea daune morale de 15.000 de lei Totul a pornit de la o oprire în trafic

Poliția ieșeană a fost acționată de un om de afaceri din Iași. Reclamantul le solicită magistraților să oblige IPJ Iași la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de lei. Scandalul a pornit după o oprire în trafic

Un dosar inedit a ajuns pe masa magistraților ieșeni! Astfel, un om de afaceri a decis să acționeze în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Reclamanta, Daniela Plugariu, le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige IPJ la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de lei. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei, după care judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

De unde a izbucnit scandalul

Femeia a precizat în cererea adresată instanței că solicită aceste daune pentru prejudiciul moral suferit prin suspendarea permisului ei de conducere pentru 90 de zile, mai exact în perioada 23 iulie – 20 octombrie 2018.

Conform reclamantei, care este asociat unic și administrator al unei firme, pe data de 29 octombrie 2016, în jurul orei 1:30, ea se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen și a fost trasă pe dreapta de un echipaj de Poliție, care a constatat că vehiculul avea numerele de înmatriculare expirate de pe 2 octombrie 2016. Femeia a susținut că a urcat la volan pentru că avea grijă de mătușa ei, care avea o stare medicală gravă, nedându-și seama că numerele de înmatriculare expiraseră.

În urma incidentului, a fost întocmit un dosar penal, dar, ulterior, procurorii ieșeni au decis renunțarea la urmărirea penală. Astfel, Daniela Plugariu a mers pe 10 iulie 2018 la Serviciul Poliției Rutiere Iași, pentru a-și recupera carnetul. Numai că, acolo, aceasta a avut parte de o surpriză, respectiv a primit o decizie de suspendare a permisului pentru 90 de zile. Femeia a contestat în instanță decizia, iar magistrații i-au dat dreptate, având în vedere că, din punct de vedere legal, fapta respectivă nu este considerată o contravenție, ci o infracțiune, astfel că polițiștii nu ar fi trebuit să îi suspende carnetul.

„Viața mea a fost afectată!”

Reclamanta a adăugat că decizia de sancționare a fost anulată de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. De asemenea, ea afirmă că, în urma suspendării permisului, ea a avut de suferit atât în plan psihologic, cât și în plan profesional.

„Solicit daune morale, deoarece consider că am fost prejudiciată social și profesional. Potrivit unei evaluări psihologice efectuată pe 18 ianuarie 2019, am suferit un dezechilibru interior, iar viața mea a fost afectată”, a subliniat femeia în cererea adresată instanței de judecată.

Aceasta a adăugat că se ocupă cu comerțul cu jocuri și jucării, iar, din cauza suspendării permisului, întreaga sa activitate a fost perturbată. Mai mult, reclamanta a afirmat că, în cadrul activității profesionale, ea era nevoită să se deplaseze cu mașina, pentru a livra mărfuri la diferite magazine.
În plus, potrivit acesteia, în perioada în care i-a fost suspendat permisul avea cea mai intensă activitate, deoarece ar fi trebuit să livreze mărfuri pentru începerea anului școlar, dar a fost pusă în dificultate tocmai din cauza deciziei luate la nivelul Serviciului Rutier. Ea a mai spus că, din acest motiv, a avut parte de cheltuieli mai mari pentru desfășurarea activității, dar și de o epuizare psiho-socială.

Adauga un comentariu