Titlurile zilei

EXCLUSIV! Un pugilist ieșean a făcut prima combinație imobiliară la 20 de ani! A plătit unui șef din Primăria Iași 100.000 de euro și două terenuri în Bucium

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Un pugilist ieșean a făcut prima combinație imobiliară la 20 de ani A plătit unui șef din Primăria Iași 100.000 de euro și două terenuri în Bucium

În timp ce alți adolescenți sunt interesați de problemele specifice vârstei, un pugilist ieșean, în vârstă de 20 de ani, s-a apucat de afaceri. A cumpărat o firmă aflată pe „plus” cu două terenuri și 100.000 de euro. Firma recent achiziționată avea în patrimoniu o clădire situată în Tudor Vladimirescu. Aici au funcționat în ultimii ani mai multe restaurante.

„Da, am vândut (către Ionuț Mâzdrag- n.r.). Am ceva mai important de făcut, nu mai aveam timp”, a spus Victor Lefter, omul de afacerri care a vândut.

Boxerul nu a putut fi contactat, este plecat în Anglia.

„Este plecat în Anglia. Mă sună de pe o cartelă. El vrea să înceapă o facultate și să se ocupe de afacere. Terenurile sunt moștenite. Nu știu ce o să facă acolo (despre clădirea din Tudor Vladimirescu)”, a precziat tatăl tânărului.

La numai 20 ani, pugilistul ieșean Emilian Ionuț Mâzdrag a făcut la finalul anului trecut o tranzacție de milioane. A cumpărat firma omului de afaceri Victor Lefter contra sumei de 100.000 de euro. Este vorba despre BDK Corporation SRL, cu sediul social pe strada Sf. Andrei nr.33 – 39. Inițal, Mâzdrag a plătit cu două terenuri în suprafață de 749 și 455 metri pătrați, situate pe șoseaua Bucium nr. 82. Suma de 100.000 de euro reprezintă un rest de plată, care a fost efectuat în două tranșe, ultima fiind programată pentru data de 13 ianuarie 2020. Pe lângă societate, pugilistul a primit o clădire cu regimul de înălțime P+1, situată pe bd. Tudor Vladimirescu, chiar lângă căminul studențesc T17. Aici au funcționat mai multe restaurante de tip fast-food. În prezent, în spațiu funcționează restaurantul „Casa Brazilor”. Contactat telefonic, Victor Lefter s-a arătat destul de misterios.

„Da, am vândut (către Ionuț Mâzdrag- n.r.). Am ceva mai important de făcut, nu mai aveam timp”, a spus Victor Lefter.

Se ocupă de Servicii Publice

Victor Lefter ocupă și o funcție importantă în cadrul Consiliului de Administrație a Servicii Publice Iași SA, societatea aflată în subordinea Primăriei. De aici încasează lunar suma de 2.688 lei. Afaceristul a fost obligat să depună și o declarație de avere. Conform documentului, Lefter are două terenuri în Iași de aproape 2.000 metri pătrați, achiziționate în 2017. Tot în 2017 a cumpărat și o vilă de 180 metri pătrați. Lefter conduce un bolid marca Mercedes GLE 240, fabricat în 2017. La capitolul depozite bancare apare cu 25.000 euro și 200.000 lei. Chiar dacă a vândut părțile sociale ale firmei, cu tot cu patrimoniu, Lefter a rămas ca administrator al societății Recons SA. La un moment dat, Lefter a cerut avizul Primăriei pentru ridicarea unor locuințe colective.

E plecat în Anglia

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea tânărului sportiv, dar acesta este plecat în Anglia.

„Este plecat în Anglia. Mă sună de pe o cartelă. El vrea să înceapă o facultate și să se ocupe de afacere. Terenurile sunt moștenite. Nu știu ce o să facă acolo (despre clădirea din Tudor Vladimirescu)”, a precizat Dumitru Mâzdrag, tatăl tânărului afacerist.

În 2016, pugilistul Ionuț Emilian Mâzdrag a reușit să cucerească medalia de argint la Cupa României pentru juniori, de la Brăila. Au fost 143 de sportivi în competiție, iar Iașul a fost reprezentat de boxerii de la CS Nicolina, CS Scorpions, AS COM-VAL și CSS Unirea Iași. Ieșeanul a avut o evoluție bună în cadrul categoriei 75 Kg, unde au fost prezenți 12 boxeri. Sub coordonarea antrenorilor Nicu Brânzei și Tinu Brânzei, a susținut trei meciuri la Brăila, astfel: victorie cu 3-0 în turul preliminar în fața lui Silviu Dumitru (CS Cernavodă), 3-0 în semifinale în fața lui Tom Ioniță (CSM Ploiești, antrenor: Titi Tudor), dar a pierdut finala contra lui Mihai Savu (CSA Steaua București).

Adauga un comentariu