Titlurile zilei

Executorii scot la vânzare vila de lux a omului de afaceri Dinu Apăvăloaei, fost consilier județean PSD! Politicianul s-a ascuns în casă după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Executorii scot la vânzare vila de lux a omului de afaceri Dinu Apăvăloaei fost consilier județean PSD Politicianul s-a ascuns în casă după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19
Executorii scot la vânzare vila lui Dinu Apăvăloaei din zona Moara de Vânt

Dinu Apăvăloaei, fostul consilier județean PSD, rămâne fără vila de lux din Iași. Executorii au stabilit un preț de pornire de 100.000 euro. Imobilul este situat în zona Moara de Vânt. Procedura este organizată la cererea creditoarei TSP Ecoterm SA, din Constanța. În 2014, a fost condamnat la închisoare pentru că a emis facturi false către firma constănțeană

Dinu Apăvăloaei, fostul consilier județean PSD, riscă să rămână fără vila de lux din Iași. Executorii au anunțat că, pe data de 15.07.2020, va fi organizată o licitație, pentru valorificarea bunului. Locuința fostului politician este situată pe strada Nicolae Costin, nr. 45, în apropierea zonei Moara de Vânt.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor actul de identitate și până la această dată să prezinte oferta de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze la dispoziția executorului judecătoresc o garanție de cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Dinu Apăvăloaei a fost consilier județean în perioada 2008-2012.

Vila lui Dinu Apăvăloaei a fost construită în urmă cu 9 ani de ani, iar acum este lăsată în paragină

Executorii au stabilit și un preț de pornire a licitației, după ce a fost întocmit un raport de evaluare. Astfel, imobilul construit în 2011 este scos la vânzare cu un preț de start de 499.000 lei, adică 100.000 euro. Clădirea are regimul de înălțime D+P+1, cu o suprafață utilă totală de aproape 250 metri pătrați. Demisolul este compus din casa scării, două holuri, garaj, două magazii și camera tehnică. La parter sunt amenajate un hol, birou, camera de zi, casa scării, bucătăria și baia. La etaj se regăsesc casa scării, un hol, două băi, trei dormitoare, plus două balcoane. Suprafața de teren pe care s-a construit casa are o suprafață de 331 metri pătrați. Procedura este organizată la cererea creditoarei TSP Ecoterm SA, din Năvodari, județul Constanța. Societatea este deținută de Consiliul Local Năvodari. Nu mai are activitate din 2014.

Vila este scoasă la vânzare după ce fostul politician a fost condamnat la închisoare 2 ani și 6 luni

Problemele lui Dinu Apăvăloaei au început după ce procurorii i-au deschis un dosar penal. În 2014, fostul politician a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, din care a executat doar un an. În 2009 a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru emiterea unor facturi false către societatea TSP Ecoterm SA. S-a constatat un prejudiciu de 2,1 milioane lei, aproape 450.000 euro. Din această combinație a avut de câștigat societatea Adems SRL, controlată de fostul consilier județean. Acum, societatea cu obiect de activitate „fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie, pentru construcții” este condusă de soția fostului politician, Maria Apăvăloaei. În 2018, cifra de afaceri a fost de 990.097 lei, pierderi de 3,3 milioane lei, datorii de 11,1 milioane lei, cu un număr de 24 angajați.

„Sub directa supraveghere a unui personal calificat, activitatea de producție a Adems SRL a reușit să devină foarte complexă: producție de uși și ferestre clasice, producție de uși și ferestre din lemn triplu stratificat cu geam termopan, producție de mobilă din lemn masiv, parchet din lemn masiv și lamelar”, se arată în descrierea afacerii.

Dinu Apăvăloaei nu mai este interesat de politică și nici de recuperarea vilei scoasă la vânzare de către executori

Aflată în insolvență, TSP Ecoterm SA a solicitat identificarea tuturor bunurilor deținute de soții Apăvăloaei. Pe data de 09.06.2020, cei doi au făcut o solicitare pentru amânarea evaluării, după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus și au intrat în autoizolare. Contactat telefonic, Dinu Apăvăloaei a precizat că se bucură de nepoți și că nu mai face politică.

„Nu mă mai interesează. Să o vândă. Nu mai stă nimeni acolo. Eu mă bucur că pot mânca un cartof fiert. Politică nu mai fac, mă bucur de nepoți. Fac numai ce pot în această perioadă de pandemie. Poate sunt alții mai tineri, mai capabili în politică decât generația noastră. Cel mai mare dar de la Dumnezeu este sănătatea. Când suntem tineri nu suntem destul de înțelepți să o păstrăm. Destinul este o aură a fiecărui individ”, a precizat Dinu Apăvăloaei, în vârstă de 63 ani, retras la locuința din Pașcani.

Urmează să fie scoase la vânzare și alte bunuri ale fostului consilier județean.

Adauga un comentariu