Local

Explozie de infectări COVID-19 în județul Iași! Medicii au fost nevoiți să transfere pacienții în alt oraș pentru că nu mai erau locuri în secțiile ATI din municipiu

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie de infectări COVID-19 în județul Iași Medicii au fost nevoiți să transfere pacienții în alt oraș pentru că nu mai erau locuri în secțiile ATI din municipiu
Zeci de ieșeni infectați sunt internați în secțiile ATI ale spitalelor suport COVID-19

Tot mai mulți pacienți au nevoie de îngrijire în secțiile ATI COVID-19. În spitalele din municipiul Iași nu mai erau locuri, iar doi bolnavi au fost transferați la Spitalul din Pașcani. Medicii sunt nevoiți să suplimenteze paturile de terapie intensivă din cauza numărului mare de infectări. Un ieșean internat de mai multă vreme în secția ATI-Covid a Spitalului de Boli Infecțioase a decedat

Miercuri, 25 august 2021, medicii ieșeni s-au confruntat cu una din cele mai grele situații din ultimul an. Cazurile au explodat, iar în secțiile ATI din Iași nu mai era niciun pat liber. Au fost nevoiți să transfere doi bolnavi la Spitalul din Pașcani. Ieri, numărul locurilor ocupate din secțiile de terapie intensivă a ajuns la 14, din cele 19 alocate de spitalele suport.

Din numărul total, șapte se aflau la Spitalul de Boli Infecțioase, trei la Spitalul de Neurochirurgie și patru la Spitalul Municipal Pașcani. Alte peste 60 de persoane sunt internate cu o formă ușoară a bolii. Tot ieri, au fost confirmate peste 20 de noi cazuri, dar niciunul cu tulpina Delta. Un ieșean internat la Spitalul de Boli Infecțioase, care suferea de o formă severă a infecției cu coronavirus și era internat de mai multă vreme în secția ATI, a decedat. Numărul total de decese a ajuns la 939 în județul Iași.

„Ne-am confruntat cu o explozie de cazuri și internări. Peste 20 de persoane, nou confirmate, și 14 locuri ATI ocupate. Ne așteptam încă din vară la un număr mare de infectări și ne așteptăm în continuare. Am deshis 19 paturi ATI COVID-19 în județ și mai sunt doar cinci libere. Am fost nevoiți să trimitem la Pașcani doi pacienți din Iași, pentru că aici nu mai aveam locuri. Cum am mai spus, numărul infectărilor și internărilor s-a dublat din iulie până în august. Urmează ca Spitalul de Neurochirugie să mai deschidă încă șase locuri ATI pentru că este mare nevoie. Din păcate, în ultimele 24 de ore, un ieșean internat în secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase a decedat”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Medicii se așteaptă la o rată crescută de infectări și în următoarele trei luni

Specialiștii transmit că rata crescută de infectări va continua și în următoarele trei luni, când elevii se vor întoarce la ore. Aceștia sunt predispuși la infecție, iar, din păcate, o mare parte dintre adolescenți nu sunt imunizați împotriva infecției cu coronavirus. Studiile arată că adolescenții pot dezvolta forme grave ale bolii.

„Vom avea în continuare o creștere a cazurilor, chiar dacă a trecut perioada concediilor. Va veni toamna, când se vor întoarce copiii la școală. Aceștia vor merge fizic la ore până la o rată de infectare de 6 la mie, iar, din păcate, aceștia nu sunt imunizați. În urma unor studii s-a dovedit că adolescenții sunt foarte afectați de infecția COVID-19 și pot dezvolta forme grave. Vom suplimenta locurile, atât cât este nevoie, însă sperăm ca toată lumea să conștientizeze că nu este o glumă. Protecția este cea mai importantă. Mai bine previi, decât să tratezi”, a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Peste 500 de ieșeni imunizați în doar 24 de ore

Marți, 24 august 2021, medicii ieșeni au reușit să imunizeze 564 de persoane. Din numărul total de vaccinări, 392 de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar 172 s-au prezentat la rapel. De la debutul campaniei de imunizare și până ieri, în județul Iași au fost administrate 405.701 de doze de vaccin, în toate centrele de Pfizer, AstraZeneca, Moderna, și Johnson&Johnson. Vaccinul Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, a avut un real succes în rândul ieșenilor. De la debutul imunizării cu acet ser, în județul Iași au fost administrate 22.025 de doze. Doar în ultimele 24 de ore, aproximativ 300 de persoane s-au imunizat cu acest ser.

Trei zile de imunizare fără programare în parcarea Iulius Mall Iași

Încă trei zile de imunizare prin intermediul caravanelor mobile. Autoritățile ieșene continuă organizarea unor acțiuni suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarea perioadă, echipele mobile vor fi active după următorul program: vineri, 27 august, sâmbătă, 28 august, și duminică, 29 august, în parcare Iulius Mall, în intervalul orar: 15:00 – 19:00.

„Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson, care presupune o singură doză. Vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu este nevoie de programare. Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță, mai ales în contextul în care se constată că varianta Delta a acestui virus este foarte contagioasă. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală. Vaccinarea este un act benevol și gratuit”, au spus reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu