Local

Expoziția „Flori de toamnă” din Iași a fost deschisă! Galerie foto de excepţie cu ”explozia” de culori tomnatice

Publicat: 25 oct. 2020
Expozitie Flori tomnatice la Grădina Botanică Anastasie Fătu
Expozitie Flori tomnatice la Grădina Botanică Anastasie Fătu

În pofida vremii care a dat bătăi de cap oficilitatilor, Expoziția „Flori de toamnă” din Iași a fost deschisă. BZI.RO vă prezintă o galerie foto de excepţie cu miile de flori tomnatice din Grădina Botanică Anastasie Fatu din Iaşi.

Expoziţia este una anuală, iar oficialităţile au depus o muncă consistenta pentru ca cei care vizitează în această perioadă faimoasă Grădina Botanică să se poată bucura de o ”explozie” de culori specifice toamnei.

Expoziţia a fost organizată cu ajutorul UAIC şi Universitatea Națională de Arte „George Enescu”

Totul are loc în contextul aniversării de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, în perioada 26-31 octombrie 2020, a celor 160 de ani de la înființare. Expoziția din Grădina Botanică va fi deschisă zilnic, între orele 9:00-16:00, până pe 15 noiembrie. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber

Evenimentul are o tradiţie îndelungată. Încă din cu 1976, anual, Grădina Botanică din Iași organizează expoziția „Flori de Toamnă”, care este dedicată unui eveniment special – înflorirea crizantemelor, simbolul longevității, eleganței și nobleței

„În spațiile expoziționale vor fi prezentate colecții reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum și eșantioane de fructe și semințe, care aparțin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9:00-16:00, în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie 2020. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber”, a precizat prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”.

Adauga un comentariu