Prima pagină » Local » Expoziție „Medaliile Orașului“ la Palatul Braunstein. Laurence Auier, ambasadorul Franței în România a fost prezent la eveniment – FOTO

Expoziție „Medaliile Orașului“ la Palatul Braunstein. Laurence Auier, ambasadorul Franței în România a fost prezent la eveniment – FOTO

15 nov. 2022, 02:00,
Adnana Gafton, în Local

La Palatul Braunstein, a avut loc expoziția „Medaliile Orașului“. La eveniment a participar primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și ambasadorul Franței în România, Laurence Auier. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Armistițiului. La Iași au avut loc mai multe manifestări legate de acest eveniment

Relațiile româno – franceze au fost marcate printr-o serie de evenimente cu ocazia comemorării „Zilei Armistițiului”. Acestea au avut loc la Cimitirul Eternitatea și la statuia gen. Henri Mathias Berthelot. Ziua s-a încheiat cu expoziția „Medaliile Orașului“ unde au fost expuse mai multe medalii, uniforme și poze reprezentând perioada Primului Război Mondial.

 Mihai Chirica arata pe o harta

Palatul Braunstein a găzduit expoziția „Medaliile Orașului“

Expoziția „Medaliile Orașului“ a avut loc la Palatul Braunstein

persoane la o masa ce tin in mana un tablou

Expoziție „Medaliile Orașului“  reprezintă un moment necesar și o formă de recunoștință față de statul Francez

Palatul Braunstein a găzduit în data de 14 noiembrie 2022 expoziția „ Medaliile Orașului“. Evenimentul coincide cu festivitățile de comemorare a soldaților francezi căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

La eveniment au luat parte Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași și ambasadorul Franței în România, Laurence Auier.

Misiunea Militară Franceză este denumirea sub care a fost cunoscut detașamentul francez trimis în România în timpul Primului Război Mondial, între 15 octombrie 1916 și 10 martie 1918, cu misiunea de a asigura consilierea, sprijinirea și instruirea unităților și autorităților militare române. Pe toată durata sa, misiunea a fost condusă de generalul de divizie Henri Berthelot, care a asigurat simultan și rolul de consilier militar al regelui Ferdinand, comandantul de căpetenie al Armatei României.

În cadrul expoziției au fost publicate fotografii, medalii, uniforme militare specifice vremii, iar un documentar privind perioada Primului Război Mondial a rulat pentru a oferi mai multe informații oficialilor prezenți la eveniment. Centru Cultural European

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a precizat că Palatul Braunstein va deservi cât de curând ca „Centru Cultural European“. Astfel, palatul va deveni loc de expoziții și evenimente culturale pentru Municipiul Iași.

 persoane in haine militare ce stau de vorba

Comemorarea eroilor francezi căzuți la datorie în Primul Război Mondial este sărbătorită în fiecare an în data de 11 noiembrie

Manifestări cu prilejul Zilei Armistițiului la Iași

 mai multe afise albastre

Misiunea Militară Franceză este denumirea sub care a fost cunoscut detașamentul francez trimis în România

În cadrul expoziției „Medaliile Orașului“, Laurence Auier, ambasadorul Franței în România a precizat faptul că se bucură să ia parte la manifestările prilejuite de Ziua Armistițiului în Municipiul Iași.

Mai multe evenimente au avut loc în data de 14 noiembrie 2022. Comemorarea eroilor francezi căzuți la datorie în Primul Război Mondial este sărbătorită în fiecare an în data de 11 noiembrie.

Laurence Auier a primit din partea lui Mihai Chirica un tablou ce reprezintă Palatul Braunstein după renovare. Reabilitarea clădirii a durat 4 ani de zile și a reprezentat o investiție de 4 milioane de euro. Aici, primăria a derulat întreg procesul. Valoarea totală a proiectului este de 20.037.244 de lei. Lucrările au ajuns la final în primăvara anului 2022. Proiectul a fost executat de asocierea Coimpredil Societa Cooperativa ARL – Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL Catania – Italia.

Oficialitățile prezente în cadrul expoziției au participat cu interes la expoziția dedicată Zilei Armistițiului în Iași. Ziua Armistițiului, cunoscută și sub numele de Ziua Veteranilor, este comemorată în fiecare an pe 11 noiembrie pentru a marca armistițiul semnat între Aliații Primului Război Mondial și Germania la Compiègne, Franța.

Expoziție „Medaliile Orașului“ reprezintă un moment necesar și o formă de recunoștință față de statul francez.

tablouri pe un perete

Ziua Armistițiului este cunoscută și sub numele de Ziua Veteranilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *