S-a deschis o fabrică de dulciuri într-un orășel din România! Producătorul român de prăjituri Senneville, o companie antreprenorială începută în Timișoara, a inaugurat oficial o nouă unitate de producție în orașul Călan, Hunedoara. Produsele vor ajunge în marile supermarketuri din țară.
S-a deschis o fabrică de dulciuri într-un orășel din România!
Producătorul român de prăjituri Senneville a inaugurat o nouă unitate de dulciuri în orașul Călan, Hunedoara. Noua fabrică este specializată în deserturi refrigerate și își propune să acopere o gamă largă de produse tradiționale românești reinterpretate. Unitatea are o hală de producție modernă, camere frigorifice de ultimă generație, spații de stocare și facilități logistice adaptate standardelor europene. Finanțarea proiectului a fost acoperită din surse proprii ale companiei, împrumuturi bancare, dar și fonduri europene nerambursabile.
Gama de produse fabricate la Călan cuprinde deserturi populare din tradiția culinară românească, precum savarine, amandine, eclere și platouri mixte de prăjituri, toate cu rețete adaptate cerințelor moderne de consum. Produsele dulci vor ajunge pe rafturile marilor supermarketuri din țară.
Fabrica de la Călan folosește tehnologie avansată provenită din țări europene cu tradiție în echipamente alimentare. Pentru coacere se folosesc echipamente suedeze, recunoscute pentru eficiența energetică, iar pentru mixare, compania folosește tehnologie germană care asigură consistență în procesele de fabricație. Glazurarea și decorarea produselor sunt realizate cu tehnologie italiană, complet automatizată, pentru un nivel ridicat de precizie și estetică a produselor dulci.
O nouă fabrică de ulei în țară
Fabrica de ulei de la Dorohoi este unică în zona Moldovei, iar toată materia primă folosită este din județul Botoșani. Fabrica are un număr de 15 angajați, iar aici se produc chiar și 400 de tone de ulei pe lună. Uleiul făcut în această fabrică ajunge pe rafturile supermarketurilor precum Lidl sau Auchan, dar un ulei rafinat va ajunge în magazinele din țară.
„În toată Moldova nu există nicio fabrică (n.r. de ulei), nici la nivelul acesta, din punct de vedere al producție, dar nici de sorgintea asta, adică să facă ceea ce facem noi. […] Materia primă o luăm din județ, dar acum ne gândim foarte serios la calitatea materiei prime, și lucrăm acum la un proiect pentru a condiționa semințele pe care le băgăm în fabrică, adică nu doar selectate, ci condiționate, adică aduse la un standard de calitate superioară. În momentul acesta facem ulei dublu filtrat pe care îl găsiți în Lidl, l-am trimis în Auchan, ca promoție. Este o investiție importantă, depășește un milion și jumătate de euro. Putem să producem aproximativ zece tone de ulei pe zi, deci în jur de 300- 400 de tone de ulei pe lună. Problema este că uleiul pe care îl fabricăm noi, care este foarte scump, exact cum Solarisul îl vinde cu 20 de lei, nu-i ulei rafinat, din ăsta pe care îl găsiți peste tot, ci este un ulei premium. Noi aproape toate lucrările le facem mecanic, uleiul este presat la rece, este prelucrat mecanic cu două filtrări, de genul acesta, nu se face nimic chimic în fabrică. Asta a fost ideea mea să facem un astfel de afacere și poate că o să fie de mare succes, dar deocamdată lumea este reticentă la produsele de calitate.”, a declarat directorul fabricii.
O altă fabrică inaugurată recent, care anunță că va da lovitura, este cea de dulciuri din orașul Călan, Hunedoara. Prăjiturile vor ajunge pe rafturile celebrelor supermarketuri din țară.
Foarte bine dar sunt facute cu 100 la 100 CHIMICALE!!!!!!!! nu va dati seama ce porcarii vor manca copii nostri????!!!!!ATENTIE!!!!
Ce porcarii se mananca, deja de zeci de ani….