Titlurile zilei

Falimentarul Maricel Popa, fără rușine la Gala Mediului de Afaceri! A comandat titlul de antreprenor de succes în Iași cu Tehnoton SA, firmă aflată în declin. Președintele Camerei de Comerț și Industrie: „Sunt criterii luate în calcul ” – FOTO

Publicat: 14 nov. 2022
_____ Vizualizări 20 Comentarii
Falimentarul Maricel Popa fără rușine la Gala Mediului de Afaceri A comandat titlul de antreprenor de succes în Iași cu Tehnoton SA firmă aflată în declin. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Sunt criterii luate în calcul   FOTO
Maricel Popa a primit un titlu mincinos în cadrul unei gale de la Camera de Comerț și Industrie Iași

La Gala Mediului de Afaceri, organizată de Camera de Comerț și Industrie Iași, Maricel Popa a primit un titlu pompos pentru activitatea de la societatea Tehnoton. În realitate, performanțele firmei sunt nesemnificative. Mai mult, firma are datorii și un profit de nici 50.000 de euro. Paul Butnariu, organizatorul galei, este alt afacerist care a îngropat o firmă din Iași

Senatorul PSD Maricel Popa, șeful filialei locale a partidului, vrea să pozeze într-un om de afaceri onest și de succes. Așa că a apelat la Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, care organizează anual o gală prin intermediul căreia sunt premiate cele mai tari firme din Iași, după cifră de afaceri, profit sau alte criterii. Astfel, la finalul săptămânii trecute, Maricel Popa a pozat alături de Laura Deniss Popa, fiica senatorului, cu premiul I pentru cea mai bună firmă din domeniul industriei pe plan local – Tehnoton SA, cu obiect de activitate „fabricarea de aparate electrocasnice”. Premiul de la Gala Mediului de Afaceri reprezintă o palmă pentru oamenii de afaceri adevărați din Iași, care înregistrează cifre financiare mult mai bune.

Spre exemplu, Tehnoton SA, în anul 2000 înregistra un număr de 538 de angajați, față de 2021, când au fost declarați doar 70. Mai mult, Maricel Popa se laudă că Tehnoton SA a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 14,4 milioane de lei, față de acum 20 de ani, când nivelul era aproximativ același: 13,9 milioane de lei. Chiar și dacă nu ar fi luată în calcul pandemia din 2020-2021, cifrele tot nu arată că firma este un model în afaceri. În 2019, vânzările au fost de 16,8 milioane de lei. Revenind la cifrele actualizate, în 2021, Tehnoton SA înregistra un profit de doar 237.017 lei, de nici 50.000 de euro, dar și datorii de 6,9 milioane de lei. Tehnoton SA este deținută de altă firmă controlată de Maricel Popa – Omega Is Comunications (cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei).

Maricel Popa, discurs delirant despre activitatea de la Tehnoton

După ce a fost premiat de prietenul Paul Butnariu, Maricel Popa a ținut să precizeze că Tehnoton este o afacere de familie, ce a fost lăsată pe mâna noii generații.

„A fost o onoare pentru mine să văd că Tehnoton SA s-a clasat pe locul I în ierarhia firmelor ieșene, însă ceea ce m-a bucurat și mai mult a fost că această distincție a validat practic implicarea și dedicarea copiilor mei în gestionarea acestei companii, deoarece a trecut ceva timp de când fabrica este administrată de ei. Cu alte cuvinte, Tehnoton este un proiect de familie, pe care l-am crescut, dezvoltat și dat mai departe noii generații, iar cu acest lucru mă mândresc nespus”, a precizat Maricel Popa pe paginile de socializare după încheierea evenimentului de la Camera de Comerț și Industrie Iași.

Apelat telefonic pentru lămuriri suplimentare, Maricel Popa nu răspuns pentru a detalia declinul firmei Tehnoton.

Paul Butnariu: „Nu este nicio făcătură”

Contactat telefonic de reporterii BZI, președintele Camerei de Comerț și Industrie a fost întrebat despre criteriile care au fost luate în calcul când activitatea firmei Tehnoton a fost premiată.

„Sunt criterii luate în calcul. Nu mai pot vorbi. Nu este nicio făcătură”, au fost singurele explicații ale lui Paul Butnariu, alt afacerist de „succes” care a băgat în insolvență societatea Compania Construcții Feroviare SA.

Revenind la Maricel Popa, actualul senator PSD a bifat la rândul lui un faliment răsunător. Este vorba de Construcții Feroviare Moldova SA. Maricel Popa a devenit proprietarul Construcții Feroviare Moldova SA în timpul privatizării din 2005. La acel moment, activele societății au constat în aproape 30 de hectare de teren, identificate în mai multe județe din regiunea Moldovei.

La momentul intrării în insolvență a companiei, datoriile erau de 148.305.161 de lei, aproape 30 de milioane de euro. La un moment dat, administratorul societății Construcții Feroviare Moldova era Paul Butnariu, actualul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Iași. Între timp, creditorii și-au cerut drepturile, iar lichidatorul a scos bunurile la vânzare. La mijlocul anului 2021, prin intermediul lichidatorului judiciar a fost vândut un teren de 7.848 de metri pătrați, dar și o clădire cu două etaje, pe Șoseaua Națională, nr. 5, unde au fost amenajate dormitoare pentru muncitori, atunci când societatea funcționa. Terenul a ajuns la un afacerist din Bacău care intenționează să amenajeze un centru comercial.

Până la finalul mandatului de senator, nu este exclus ca Maricel Popa să primească și alte premii măgulitoare ce nu au nicio legătură cu realitate.

Comentarii
  • Trofeele se cumpara si daca alti nu au platit taxa asa se ajunge in varf . Veniturile din chirii si imobiliare te arunca in varf. Este bogat in urma distrugerii tuturor societatilor preluate si care au avut aceeasi soarta, afaceri cu activele si terenurile avute in proprietate..

  • Pt babetele birfitoare . Sa va povestesc cevs BZI !!! La fabrica de copii Ileana Doamna din Iasi a nascut o doamna mai cu dare de mana . Sotul doamnei respective a fost foarte multimit si fericit si de bucurie a adus o mașină cu prajituri la maternitatea . O doamna sau ce o mai fi ea acolo ca la maternitate lucrează se numeste Ciuho a furat masina cu prajituri si împărțit-o cu directorul cel mare . Acum mare scandal mare la fabrica de copii . S-au facut reclamatii la DNA sa vina sa ancheteze furtul prăjiturilor …

  • „Performanta” si „criteriile” despre care vorbește dl Butnariu înseamnă doar ca Tehnoton este singura firma cu acel cod caen. Mai au prin depozite niște aparate vechi pe care nu le cumpără nimeni. În rest, se încasează chiriile.

  • La aceeași gala a fost premiat și Eva, complicele lui Maricel la furat din banii publici, care a transformat Spitalul de Neurochirurgie în moșia proprie, instituție pe care o distruge de 12 ani.

  • Acesta este scopul imbecililor, să închidă cât mai multe firme să închidă cât mai multe fabrici și să construiască blocuri, cartiere silkcacat district green parcaca cu niște blocuri in care apartamentele sunt mult mai proaste și mai îngrămădite decât „cutiile de chibrituri” construite in vremea lui Ceașcă ! Noile apartamente sunt cochilii de melc bolnav de reumatism și anchiloză

  • Asta este atunci când nu există justiție. Aragazel, Costel tabla,Ciorapel,și Butnariu asta trebuiau demult să fie în pușcărie….dar…. Iar astea sunt doar câteva exemple…

  • Am muncit la Tehnoton ani grei si multi si cunosc bine situatia acestui obiectiv, fost element de mindrie al economiei comuniste. Nu vreau sa par deplasat, nu sint vreun nostalgic nebun dar chiar asa era…Si culmea , ar fi putut ramine in continuare , pentru ca specificul produsului finit i-ar fi permis asta.Numai ca nu s-a vrut. Ordinele auto frost clare: DIstruge-ti Tehnotonul cu orice pret !! Si in rolul terminatorului guvernul de trista amintire Nastase , l-a gasit pe acest clown penibil M Popa fie-i numele in veci blestemat…CE a urmat, NOl stim…cu amanunte…

Adauga un comentariu