BZI LIVE

LIVE VIDEO – Fenomenul „Loverboy” și pericolele falselor iubiri. Dr. Cozmin Mihai discută la BZI LIVE despre metoda la care apelează tot mai mulți traficanți de persoane – FOTO

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 03 martie 2021, de la ora 13:30, invitatul emisiunii BZI LIVE este dr. Cozmin Mihai, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, pentru a discuta despre cum se ajunge de la o poveste de iubire la prostituție prin metoda „Loverboy”. În ultimii ani, traficanții de persoane au devenit buni cunoscători ai psihologiei umane iar rețelele de prostituție și-au schimbat strategiile în păstra controlul asupra victimei. „Loverboy” mizează pe vulnerabilitatea victimei, o manipulează și apelează la atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să practice prostituția.

Atașamentul emoțional se dezvoltă pe parcursul mai multor luni, uneori chiar ani. Medicul psihiatru va discuta în emisiunea moderată de Roxana Caraiman despre declinul psihic al victimei și recuperarea acesteia. De asemenea, dr. Cozmin Mihai se va adresa și celor răspunzători de acest fenomen. Un alt subiect care va fi abordat în cadrul emisiunii va face referire la manifestarea sindromului Stockholm în relații și cum o persoană care este ținută în captivitate, precum în cazul răpirilor, începe să dezvolte sentimente pozitive față de agresorul său.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes adunând zeci de mii de vizualizări.
Adauga un comentariu