Economic Local

Fermierii din Iași pot obține subvenții de 620 de euro la hectar pentru culturile ecologice, dacă depun aceste documente la APIA până la data de 1 noiembrie 2020

Publicat: 24 sept. 2020
Fermierii din Iași trebuie să depună la APIA documentele justificative până la data de 1 noiembrie 2020
Fermierii din Iași pot depune la sediul APIA documentele necesare obținerii subvenției de 620 de euro la hectar

Fermierii din Iași care vor să obțină și în anul 2020 subvenții pentru culturile ecologice, mai au termen până la data de 1 noiembrie 2020 să depună documentele justificative la APIA. Aceștia pot obține subvenții în valoare de 620 de euro la hectar, dacă vor îndeplini toate condițiile de eligibilitate

Termenul de depunere a documentelor justificative la APIA de către fermierii din Iași care dețin culturi ecologice este 1 noiembrie 2020. Pe lângă aceste acte, sunt necesare și: certificat conformitate, de confirmare a conversiei sau copia documentației privind derogarea de la durata perioadei de conversie. Tot până la 1 noiembrie 2020, fermierii din Iași trebuie să depună master certificat și documentele justificative care atestă că suprafețele au fost menținute în sistemul de agricultură ecologică până la încheierea perioadei de cinci ani de la semnarea angajamentului pentru submăsura 11.1- Sprijin pentru conversia la practicile și metodele de agricultură ecologică.

Fermierii din Iași pierd subvenții de 620 de euro la hectar pentru culturile ecologice, dacă nu depun actele la APIA

Agricultorii din județ, care vor să beneficieze și anul acesta de sumele acordate pentru culturile ecologice, trebuie să depună mai multe documente la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași. Actele vor fi depuse pentru submăsurile 11.1 – Sprijin pentru conversia la practicile și metodele de agricultură ecologică (SM11.1) și M11- Agricultura ecologică- submăsura 11.2- Sprijin pentru menținerea practicilor și metodelor de agricultură ecologică (SM11.2), pentru subvențiile ce vor fi acordate pentru anul de cerere 2019. Fermierii vor depune anexa la certificat, conformă anexei nr. 6 la Ordinul MADR nr. 895/2016, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 1 noiembrie 2020. Documentele justificative și anexa trebuie emise, în fiecare an, de cerere. Lipsa documentului/depunerea lui după termen conduce la respingerea suprafețelor de la plata M11 și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

În Iași sunt înregistrați peste 300 de producători care au culturile înregistrate în agricultura ecologică

Fermierii din Iași se pot înscrie la Direcția Agricolă Iași pentru a obține certificatul de reconversie în agricultura ecologică. În județul Iași sunt aproximativ 300 de persoane care practică cultura ecologică pe 13.000 de hectare. Majoritatea acestora fac agricultura ecologică în domeniul vinificației, vegetal și cel animal. Fermierii care au culturi ecologice înregistrate în anii precedenți la Direcția Agricolă, cultivă soia, fructe de pădure sau produc miere de albine. Cei care practică acest tip de agricultură trebuie să respecte reguli stricte privind tratamentele aplicate culturilor. Producătorii care dețin un certificat ecologic pot vinde produsele la prețuri cu 30-50 la sută mai mari față de cele care nu sunt certificate ecologic.

Adauga un comentariu