Magazin

Festivalul Educației reunește în Iulius Town instituții de învățământ universitar și preuniversitar, care își vor prezenta oferta educațională

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Inovație, dedicare și educație sunt cele trei teme în jurul cărora gravitează evenimentele din acestă săptămână din Iulius Town. Festivalul Educației din județul Timiș îi invită pe liceeni să descopere oferte educaționale ale instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar din Timișoara. Tot în Iulius Town are loc și la Concursul Național de Talente – Maratonul artiștilor, unde zeci de copii vor urca pe scenă și vor impresiona publicul. 

Până sâmbătă, 25 mai, în Atriumul Iulius Town Timișoara, are loc Festivalul Educației din județul Timiș, unde elevi de liceu și gimnaziu pot descoperi oferte educaționale ale universităților și liceelor din Timișoara, dar și alte surprize. Ziua de joi este dedicată roboților educaționali și industriali, unde cei prezenți vor afla mai multe despre mecanismele care stau în spatele mașinăriilor. În a doua zi de festival, universitățile și liceele din Timișoara își vor prezenta ofertele educaționale, iar sâmbătă, în ultima zi de festival, va avea loc o expoziție de artă. Evenimentul este organizat de ROMEnt împreună cu Universitatea Politehnica din Timișoara și Iulius Town.

Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Universitatea „Ioan Slavici”, Universitatea Tibiscus și  Școala Postliceală „Henri Coandă” își vor prezenta ofertele educaționale în cadrul Festivalului Educației din Atriumul Iulius Town. Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Liceul „Ioan Slavici”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” sunt liceele despre care cei curioși pot afla mai multe informații, dar și ce ofertă educațională propun. În cadrul Festivalului Educației vor avea loc și ateliere creative, unde cei interesați vor putea aborda domenii, precum: pictură, desen, grafică și multe altele.

Duminică, zona Lake Plaza din Iulius Gardens va găzdui Maratonul Artiștilor, concurs național de talente. Dacă vrei să urci și tu pe scenă, încă ai timp, până pe 26 mai, să te înscrii în competiție, urmând pașii de pe site-ul evenimentului. Maratonul Artiștilor este prezentat de artistul Mihai Trăistariu. Dans, interpretare muzicală, muzică instrumentală, creație muzicală sunt câteva dintre categoriile la care vă puteți înscrie. Concursul Național „Maratonul Artiștilor” va începe de la ora 10.00.

Tot duminică, în Iulius Town cei mici sunt invitați la Teatrul de Păpuși, unde vor putea afla povestea „Jack și vrejul de fasole”, pe scena din food court, de la ora 11.00.

Adauga un comentariu