Local

Festivitate de premiere pentru elevii și liceenii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, organizată astăzi, 9 iulie 2020, la Teatrul de Vară din Grădina Palas – UPDATE / LIVE VIDEO / FOTO

Publicat: 09 iul. 2020

Astăzi, 9 iulie 2020, de la ora 9:00 are loc o festivitate de premiere a elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, din Iași. Inspectoratul Școlar Județean Iași și Primăria Municipiului Iași organizează evenimentul la Teatrul de Vară din Grădina Palas, prin respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară impuse de contextul epidemiologic actual.

UPDATE:A început festivitatea de premiere a elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020.

Astăzi, 9 iulie 2020, de la ora 9:00, la Teatrul de Vară din Grădina Palas, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Primăria Municipiului Iași organizează premierea elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. Rezultatele absolvenților ieșeni obținute la examenele naționale confirmă, și pentru acest an școlar, statutul de spațiu educațional de elită al Iașului. Aici, școala, prin oamenii care o slujesc, redevine, cu fiecare generație de elevi, un univers privilegiat în care se construiește drumul spre performanță.

Festivitate de premiere a elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 de la Iași

Această festivitate de premiere a elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 de la Iași este un eveniment care și-a consolidat o identitate distinctă de-a lungul timpului. Premierea absolvenților care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat s-a impus ca un reper de tradiție în calendarul anual al educației ieșene.

Sunt 68 de medii de 10 pe care le-au obținut elevii ieșeni, dintre care 50 la Evaluarea Națională și 18 la Bacalaureat 2020

Organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și Primaria Municipiului Iași, această festivitate va avea loc astăzi, 9 iulie 2020, de la ora 9:00, la Teatrul de Vară din Grădina Palas. Totul – cu respectarea măsurilor de protecție sanitară impuse de contextul epidemiologic actual.

„Este un moment dintr-o tradiție recentă a Iașului, marcat în comunitate, aceea de recunoaștere a celor mai înalte performanțe obținute la examenele recent încheiate de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. Rezultatele absolvenților noștri, premiați în acest cadru, demonstrează performanța înaltă din Școala ieșeană, iar cele 68 de medii de 10 pe care le-au obținut, dintre care 50 la Evaluarea Națională și 18 la Bacalaureat, evidențiază, în basorelief, meritele unei întregi generații pentru care învățătura, știința, educația reprezintă o miză și un destin, neafectate de contextul atipic de învățare din această primăvară. Performanțele elevilor care vor fi premiați nu sunt accidentale sau conjuncturale, ci reprezintă rezultatul unui parcurs școlar temeinic, susținut de școli și profesori de calitate, precum și de familii care știu să prețuiască știința de carte”, a precizat inspector școlar general, prof.dr. Genoveva Aurelia Farcaș.

Lista unităților de învățământ de unde provin elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

Această festivitate de premiere a absolvenților de succes reprezintă un prilej pentru aprecierea rezultatelor de excepție prin care se confirmă, încă o dată, eficiența școlilor ieșene. Ele și-au continuat rolul modelator și în contextul provocator și complicat al crizei epidemiologice în care profesorii și elevii s-au reinventat și au dus mai departe, de la distanță, procesul de pregătire sistematică, solidă, care să ducă la aceste rezultate.

În familia școlilor cu absolvenți de media 10 intră, în acest an, atât unități de învățământ care, în mod tradițional, ocupă podiumul, an de an: Colegiul „Național” Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Dar se mai regăsesc și Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iași. Urmează Școala Gimnazială „George Coșbuc” Iași, Școala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” Iași, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași și Școala Profesională Cozmești.

Elevii din aceste unități de învățământ care au obținut medii maxime la examenele naționale vor primi, din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași, cărți de cultură generală și plachete simbolice. Pe de altă parte, Primăria Municipiului Iași le oferă tablete, diplome și coronițe.

 

Comentarii
  • Felicitări copii!Doar ei știu câtă muncă este in spatele acestor note!Câți bani au cheltuit părinții în sistemul nefiscalizat de meditații…

  • Cei premiati trebuiau sa stea ca in pozitia din poza, dar fara masca, iar oficialitatile tot ca in pozitia din poza, cu 2m in spate, cu sau fara masca. Se pastra „distanta”, dar puteam vedea fata copiilor. Asa …..

Adauga un comentariu