Titlurile zilei

Fetiță de 10 ani, răpită din fața magazinului Lidl, ziua-n amiaza mare! Bărbatul care a luat-o pe micuță: „Am crezut că era prostituată, am dus-o cu mine la cabană!”

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fetiță de 10 ani răpită din fața magazinului Lidl ziua-n amiaza mare Bărbatul care a luat-o pe micuță Am crezut că era prostituată am dus-o cu mine la cabană
Judecătorii ieșeni au condamnat ieri definitiv un individ acuzat că a răpit o fetiță de 10 ani din fața unui magazin Lidl, în timp ce mama copilei era la cumpărături

Magistrații ieșeni au condamnat ieri, printr-o sentință definitivă, un individ acuzat că a răpit o minoră din fața unui magazin Lidl. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Ioan Cărăuș. Inițial, individul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. La audieri, bărbatul în vârstă de 70 de ani a declarat că a vrut să o salveze pe fetiță de niște presupuși răpitori, după care a afirmat că a crezut că este o prostituată

O fetiță în vârstă de 10 ani a fost răpită din fața unui magazin Lidl, ziua-n amiaza mare! Individul care a luat-o pe micuță de lângă mama ei a fost condamnat definitiv ieri de magistrații ieșeni!
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de către Ioan Cărăuș. Sentința este definitivă. Inițial, Cărăuș a fost condamnat de magistrați la 3 ani de închisoare, pentru lipsire de libertate. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe individ să îi achite victimei daune morale de 30.000 de lei. Ulterior, acesta a contestat decizia, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași.

Ioan Cărăuș, acuzat că a răpit o fetiță de 10 ani din fața unui magazin Lidl

Procesul lui Ioan Cărăuș (70 de ani) a început în cursul anului 2020. Atunci, acesta a fost trimis în judecată de procurori sub acuzația de lipsire de libertate. Asta, după ce, de pe 23 august 2020, individul a fost încătușat.

„În ziua de 22 august 2020, în jurul orei 18:00, persoana vătămată, în vârstă de 10 ani, s-a deplasat împreună cu mama ei la un teren de tenis de câmp situat în incinta Grădinii Publice din municipiul Bârlad. Cele două au stat în acel loc aproximativ o oră, după care s-au deplasat către magazinul Lidl situat în proximitatea Grădinii Publice, pentru a cumpăra iaurt. În acest loc, din cauza faptului că minora nu avea asupra ei o mască de protecție, mama i-a cerut să o aștepte în fața magazinului cât timp face ea cumpărăturile. După câteva minute, în acel loc a ajuns inculpatul, care a lăsat bicicleta în zona în care era minora și a intrat în magazinul Lidl, de unde și-a cumpărat două sticle cu bere.

Când a ieșit din magazin, inculpatul a abordat-o pe minoră, întrebând-o dacă este cerșetoare și ce vârstă are. Deși minora era îmbrăcată decent și i-a spus că are vârsta de 10 ani, inculpatul i-a cerut să-l însoțească la cabana lui din Grădina Publică. Minora i-a spus acestuia că nu este de acord și că trebuie să o aștepte pe mama ei, care este în magazinul Lidl. Cu toate acestea, inculpatul a prins-o pe minoră cu mâna sa dreaptă de palma ei stângă, apoi și-a luat bicicleta cu cealaltă mână și s-au îndreptat către o poartă laterală de acces în Grădina Publică. Minora a încercat să se elibereze din mâinile inculpatului, dar nu a reușit”, au menționat anchetatorii.

„Eu o consider o parașută pe fata asta!”

Oamenii legii au adăugat că, odată ajunși în interiorul Grădinii Publice, pensionarul de 70 de ani a dus-o pe fetiță pe alei pietonale secundare, puțin circulate de public, până în dreptul unui rond cu flori și al unei statui. De acolo, Ioan Cărăuș a dus-o pe minoră prin spatele Restaurantului „Poienița”, ținând-o în continuare de mână, până la un loc special amenajat pentru distracție și agrement.

„Deși minora i-a cerut în repetate rânduri să o lase, deoarece trebuie să se întoarcă la mama ei, inculpatul a refuzat și a încercat să-i ofere încredere, spunându-i că a fost polițist. Minora s-a speriat mai tare și, conform declarației sale, i-a fost teamă să strige după ajutor sau să smulgă mâna, crezând că inculpatul va scoate vreo armă. Ajunși la locul de joacă, inculpatul a lăsat bicicleta lângă un gard, la două persoane pe care se părea că le cunoaște, apoi și-a continuat drumul prin pădure cu minora, pe alei secundare. În timpul deplasării, minora l-a văzut venind către ea pe unchiul ei și pe prietenul acestuia.

În aceste condiții, minora l-a salutat pe unchiul său, ocazie cu care inculpatul i-a dat drumul la mână. Profitând de această ocazie, minora a fugit la unchiul său, pe care l-a luat în brațe. Când a văzut că persoana vătămată fuge spre cei doi martori, inculpatul le-a relatat acestora faptul că a intenționat să salveze minora de niște răpitori care se aflau în fața magazinului Lidl și care intenționau să-i facă rău”, au subliniat anchetatorii.

Conform acestora, ulterior, pensionarul a susținut că, de fapt, a perceput-o pe minoră ca „pe o prostituată”, pe care a vrut să o ducă la cabană, pentru a-i face cinste cu o cafea și că, de-a lungul timpului, a mai dus la cabană diferite fete, cu unele dintre ele întreținând relații sexuale.

„La cabana mea, de-a lungul timpului, au fost mai multe fete cu diferite vârste, cuprinse între 18 și 22 de ani. Cu acele fete mă întâlneam des, veneau la mine și le făceam cafele. Am întreținut relații sexuale la cabană cu fete pe care le chem doar eu, la cererea mea. Eu pe fata asta o consider o parașută, care a fost băgată la înaintare de niște pești!”, a susținut Ioan Cărăuș în fața oamenilor legii.

Adauga un comentariu