Titlurile zilei

Fierbe Poliția Rutieră! Răsturnare de situație în dosarul șpăgilor cu pizza! Procurorii DNA Iași au anunțat ceea ce toți sperau să nu se întâmple! (Exclusiv)

Publicat: 10 mart. 2021
Un agent din cadrul Poliției Rutiere
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Iași i-au anunțat pe unii agenți de la Rutieră că nu mai sunt doar suspecți, ci chiar inculpați, în dosarul șpăgilor în mâncare

Procurorii anticorupție au chemat astăzi, la audieri, șase agenți de la Rutieră. Totul, în cadrul dosarului în care polițiștii sunt acuzați că luau șpagă pizza de la un restaurant din Iași. Mai mult, anchetatorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Iași au decis schimbarea calității unora dintre agenți, din cea de suspecți, în cea de inculpați

Răsturnare de situație în dosarul șpăgilor cu pizza! În urma anunțului, fierbe Poliția Rutieră! Astfel, anchetatorii anticorupție au precizat ceea ce toți sperau să nu se întâmple! Mai exact, șase agenți au fost chemați în această dimineață la audieri, fiind vorba despre Ionuț Crivoi, Dan Păuleț, Lucian Landea, Adrian Ștefănucă, Paul Ețcu și Robert Andrici.
Surse judiciare mai afirmă că anchetatorii anticorupție au schimbat calitatea acestora, din cea de suspect, în cea de inculpat. După audierile de astăzi, mâine vor urma altele în dosarul în care polițiștii sunt acuzați că lua șpagă pizza de la un restaurant din Iași. Așadar, au fost chemați de anchetatori Viorel Zaborilă, dar și un alt inculpat, un angajat al unui restaurant din Iași.

De unde a izbucnit scandalul șpăgilor în pizza, din Iași!

La finele lunii august 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au detonat „bomba” la Poliția Rutieră. Astfel, pe 26 august 2020, anchetatorii au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților R.N.B., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale), N.F.C., agent de Poliție din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și două infracțiuni de trafic de influență, o persoană fizică, director al unui restaurant din Iași, pentru dare de mită în formă continuată (47 de acte materiale) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis (3 acte materiale), precum și o persoană fizică fără calitate specială, pentru complicitate la dare de mită continuată (16 acte materiale).

În aceeași cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpații C.C.L., agent de Poliție din Biroul Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și V.Z., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită.

Ce au spus procurorii DNA despre acest caz

Anchetatorii au mai precizat că, în perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, N.R.B., în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi cerut și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni mai blânde.

„În perioada august – octombrie 2019, inculpatul N.F.C., agent de Poliție la Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, ar fi cerut și primit, prin intermediari, de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor plăcuțe în condiții similare. De asemenea, inculpatul N.F.C. ar fi cerut și primit de la o persoană, în două situații, suma de 350 de euro și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 de lei, promițându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, astfel încât persoana să promoveze proba practică a examenelor de obținere a permisului auto categoria C și, ulterior, examenele pentru categoria E”, au susținut procurorii DNA Iași referitor la scandalul șpăgilor în pizza.

Produsele alimentare de catering ar fi fost date agenților de poliție

Procurorii ieșeni au mai afirmat că, la rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înțelegeri tacite existente la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii restaurantului, ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 de lei mai multor agenți din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Vehicule Iași, în scopul protejării șoferilor restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare.

„Totodată, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis, în 3 situații, ultimul act fiind comis în cursul zilei de 26 august 2020, când s-ar fi prezentat, la perchezițiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deși nu are permis. Într-o manieră similară, inculpatul C.C.L., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, ar fi cerut și primit produse alimentare pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului (în 4 situații), iar V.Z., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, ar fi cerut produse alimentare pentru a nu sancționa o persoană din familia administratorului restaurantului. În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane”, au încheiat procurorii DNA Iași.

Comentarii
 • Păi mai are poliția vre-o educație, vre-o pregătire ceva?! Atât știu: foloase, șpăgi, libere, combinații și tot felul de măgării. Mai este cine să coboare între ei, să îi învețe, să le spună, să le vorbească?! Absolut nimeni și niciodată!!! Cât despre dosarul DNA, într-adevăr, e un dosar ,,bombă,, ! Agățăm cu pizza, dacă altceva nu putem. Numai dacă îi ei pe cei din administrația publică locală și clasa politică Iași și te uiți ce mașini au, ce case au, câte case au, câte vacanțe fac pe an și unde, te prinzi imediat de ce nivel de corupție avem!

 • Sa nu uitam de directorul restaurantului care-si proteja carausii ce faceau balet prin trafic punand in pericol vietile altora stiind ca nu patesc nimic. Practic intelegerea dintre director si unii agenti de la rutiera trebuie investigata ca un act criminal premeditat. Despre ce restaurant este vorba? Pentru ca daca faci o investigatie de calitate BZI trebuie sa ai curaj sa analizezi cum se cuvine situatia. Toti trebuie pedepsiti dar primii sunt directorul de restaurant si seful celor de la rutiera care a stiut sau carwe trebuia sa analizeze cum se cuvine activitatea subordonatilor.

 • Numai este nici Poliția ce a fost odată e plină intruși slab pregătiți profesional, odraslele foștilor milițieni ,oameni frustrați, aroganți, plini de ifose dar nulități când ne referim la profesie ,atentie nu generalizez sant si oameni competenți integri care reprezintă cu cinste Poliția ,în schimb avari după bani , necuvenite și alte facilități dovada o vedeți zilnic in fel de fel de ipostaze nimeni nu își face datoria toți se uită l ceas stau pe telefoane ,se plimbă și așteaptă să treacă ziua,luna să încaseze salariu necuvenite în raport cu munca prestata și sa tipe nu avem salarii ,nu avem dotari

 • Militienii si-au facut un obicei….vin la firma la seful meu 1 data pe luna si isi iau dreptul-500-1000 lei si camioanele cu balast nu sunt oprite ca au stopurile sparte sau pline de nori sau ca soferii mai miroase lunea a bautura dupa cheful din weekend…lunar se prezinta la baza…cu ce drept ne taxeaza is drumurile mostenire de la mama lor ?

 • Dan Paulet un golan nu are ce cauta în politie.
  Amendează și se folosește de martori mincinoiși care dau declarații false pentru justificarea amenzilor.
  Dacă este venit în politie de la frontiera atunci sa aibă după inima el și familia sa!
  Dumnezeu nu bea rachiu.

 • #Alimanescu. Dar când a fost corectă politia rutieră vreodată? Îl știi pe Puiu Constantinescu, tablagiu ce prin anii 70 dirija zilnic circulația la Fundație? Astăzi este mare moșier,viloi în Copou, singurul ieșean proprietar de insulă fără ca măsa și tasu să aibă o roaba de pământ. Sau Gabriel Doban, cercetat, inculpat, judecat astăzi mare consilier juridic la Primăria Capitalei.De aia concurenta la Școală de poliție a ajuns 50 pe un loc.

 • Stiti de unde vi se trage,tablagiilor ? De la Romania fara penali si de la Romania lucrului bine facut.
  Vor sa va dea de exemplu negativ. Sa va denigreze. Vor sa va ia la misto pentru o gura de pizza.

 • Mai trăiește căpitanul Baciu? Prin anii 70 la examenul de permis ce credeți că făcea? Pe cei neinsemnati, el aflat în dreapta ii ducea pe candidati langa medicină să facă o parcare într un gang, fix cât lățimea mașinii de examen. Picau pe capete în 3 minute fiecare. Astăzi a ajuns și el neînsemnat!!!

 • Cel mai spagar politist rutier este dan Paulet a rupt cu spaga !!!!a santajat soferi nevinovati abuzind de haina statului !!!Acest infractor dan paulet ce mai cauta in sistem?????cine il sustine?????La Puscarieeeeeee spagarule !!!

 • Domnule anonim, nu stiu in ce conditii ati avut contact cu legea si cu domnul Păulet Dan, observ ca aveti niste frustrări, ati face bine sa argumentati aceste comentarii
  Il cunosc pe domnul Păuleț Dan si este un om corect, integru si cu un suflet mare! Daca ati fost amendat pentru ca ati incalcat o regula de circulatie ar fi bine sa fiti si dvs un om corect si sa va asumati!

 • # Ieșean când am menționat faptul ,,nici Poliția nu m-ai este ce a fost odată,, am făcut referire strict la profesionalism, nivel de pregătire, competență,respect ,grad de siguranță, grija față de cetățeni etc .Corupția nu poate fi eradicată atât timp cât cei în măsura să stopeze acest fenomen încalcă legea ,corupția este și vă există mult timp atât cat Justiția și celelalte institutii ale statului nu sant independente sânt aservite politic este și cazul Poliției.

 • Corupția ucide! Și la propriu și la figurat! Atâția morți în accidente rutiere, suntem pe un prim loc în Europa, atâtea crime cu sadism făcute de criminali care amenințau în mod repetat ca vor omori și nu s-au luat masuri la timp, prostituție, trafic de droguri, evaziune fiscala, se-ntâmplă zilnic, sub ochii noștri, ar trebui sa fie pline pușcăriile! Dar, la noi se găsește infractorul sa se cunoască cu cineva de prin Politie, Parchet și se aranjează treburile! DNA, DGA, va rugam sa luați masuri aspre când vine vorba de polițiști pt. ca ei încalcă legea sub haina statului, judecătorii sa dea sentințe mărite când e vorba de polițiști infractori! Ei încalcă legile în cunoștință de cauza, nu sunt chiar simpli oameni!

 • Eu conduc din anul1999, nu am avut nici o problemă cu ei în afară de un radar! Nu mi s-a cerut și nu am dat șpagă! De unde atâta frustrare? Mergeți regulamentar și nu o să aveți probleme. Observ mulți frustrați, de parcă va cerut vouă pizza. De faptul că ați pierdut contestațiile, nu spuneți nimic sau și judecătorii sunt corupți și se pretează și ei la o pizza!?

 • Am și eu o curiozitate, dacă băieții aștea pentru o pitzza au anulat amenzi și au trecut cu vederea multe infracțiuni, la pușcărie pentru o conservă ce o să facă ? întreb pentru un prieten

 • Da paulet ala care a venit de la politia de frontiera la rutiera a halit pizza si bani (foloase) de ani dd zile incaseaza spaga..

 • Te prezinti la sediu cu ceva situatii nerezolvate tot din vina lor ,si ei te iau la misto si iti trimit amenda prin posta , ca apoi sa piarda in fata instantei .Asta e politia rutiera fratilor , nu este in slujba cetateanului cinstit .

 • Ce de-a retardați pe-aici, care MAI de care MAI analfabet. Dai șpagă la organ, pentru că ești prost și nu poți obține un 22 la un test. Organul și produsul organului sunt într-o simbioză perfectă. Partea nasoală e că uneori se produc și victime/vătămări colaterale din cauza acestora.
  Organul stă la pândă să prindă proprii gâscani/bizoni cărora le-au dat dreptul de conduce „căruțele” pe străzi. Așa funcționează simbioza dintre pizzer și pizzerii…

 • Bravo Soferake! Aici nu e vorba de cuantumul șpăgii, adică o pizza, ci de consecințele faptului ca se închideau ochii la nereguli rutiere, conducere fără permis, chiar de patronul pizzeriei, ceea ce ar fi dus la schilodiri sau pierderi de vieți omenești!!!! Și auzi ca DNA-ul anchetează pe,, bieții politisti” pt. o pizza! Da, ani de zile s-au întâmplat lucrurile astea, dar consecințele nu contează? Cine ia pus sa se manjeasca? Lăcomia pt. papica fără bani…..

 • Am și eu o întrebare pt. polițiștii corupți, care ajuta infractorii::De ce v-ați ales meseria de Polițist? Dacă va sunt dragi infractorii, trebuia sa faceți Facultatea de drept, sa deveniți avocați, sa puteți să-i apărați legal pe infractori,contra cost, pe sume frumușele!

 • Daca DNA-ul se ocupă cu asemenea dosare ca să justifice salariile de sute de milioane pe lună, mai mare rușinea. Nu că aș ține cu polițiștii care mănâncă pizza pe degeaba, dar cred că cei de la DNA ar trebui să se ocupe de altceva și să lase pe alții să stârpească marea corupție cu astfel de produse. Parcă această instituție așa-zis de elită se ocupa de infracțiuni cu prejudicii de peste 100.000 euro, nu de câțiva lei … Rușine pentru incompetenții, leneșii și paraziții de la DNA !

 • Bai Bulisteanu Andrei care comentezi mai sus tu esti melitian pervers si spagar sub numele asta :bai bulangiule bai zdreanta de melitian nuti convine ?mars in piz…da mati la munca adevarata ca nu mai este melitia ce stii tu …fate instalator daca nu stii altceva dute la o firma de paza ragalie santajista,mars in pl mea la munca nu mai vinati soferi nevinovati ca sa magariti si sa santajati soferii sau faceti preventiii ghertoilor !!!!!!!!!

 • Draga D. N. A, lăsați polițiștii infractori în pace! Trebuia s-așteptați sa mănânce pizza de 100000 de euro, altfel, sub acest prag nu trebuie anchetați! Pe acolo erau și niște ofițeri implicați, cine să-i ancheteze, nu DNA-ul? Dragi polițiști-infractori, faceți o petiție sa se desființeze autoritățile anticorupție, sa nu mai aibă cine sa va ancheteze, e bine asa? Va sta în gat și DNA – ul și DGA-ul!

 • Bine supus, fii , urmasi militiei, politistii de azi. Coincidenta sau incompetents? Seful de la rutiera , soricul gros, este un astfel de produ. Mai mult, Taica su fost securit. Unchiul , sef la Neamt, prins in piscina la interlopul Mararu. Nu ca este clar?

 • De la DGA cine sa vina: Tibulca anal fabetul sau Ungureanu, tiganul mic, gras si umflat??? Mai e unul Dorin Chirila de care si-a batut joc ing Vasiliu de la RAR!!! Mult timp s-a chinuit Dorin sa-l inhate pe Stelistul Ionica…

 • Daaa…ce sa zic..un dosar beeetonn !V-ati facut de ras…Vai de capul vostru !!Mi-ar fi rusine sa spun ca am anchetat asa ceva ,sincer…Bravo ,ati starpit coruptia !

 • Terminat-ti analfabetilor cu injurile. Sunt politist cu vechime si coleg cu acesti oameni si v-a spun ca sunt curati ca lacrima si cu coloana vertebrala nu va voi si famile voastre.

 • Anghelus Mihai, se vede ca esti politist la sectia 2. Esti cumva coleg si cu Lungu Corina? 2 anal fabeti, habar nu aveti sa scrieti si sa folositi cratima. INCOMPETENTILOR!!!

 • Noroc ca au intors cei de la DaNa soarta dosarului ca asa mai prinde si tovarasul avocat Raducu Irimia vreo 2 papagali… iti dai seama cata treaba are, nu? Obositu’…

 • Cordunenii și Polițiștii Șpăgari, clienții favoriți ai avocatului Irimia!De asta nu-i da amenzi Rutiera când parchează aiurea. Am înțeles ca și soția e judecător! Săracii de ei…Un agarici care și-a trecut în CV, la abilități ca a organizat Balul Bobocilor în liceu și facultate…. Ce tare, nu?

 • Nu’s prof’ de grama’, dar mi-e jenă să recitesc reacțiile/comentariile din articol, însă revin cu o idee pentru toți șoșocii din universul înconjurător al sistemului solar: dacă pentru obținerea dreptului de a conduce orice „căruță automotoare” s-ar cere, ca o condiție necesară și OBLIGATORIE, prezentarea la dosarul de înscriere în vederea susținerii examenului la testul de examinare 22/26 în fața Organului Administrativ MAI = Servitorii de pițe (asta in IS; în alte județe au alte denumiri: pescari (NT), pistolari !BT!, pomanagii (VN), etc…) din cadrul Miliției Rromane, A UNEI DIPLOME BAC, pițerii/pescarii/vânătorii de permise auto ar da faliment !!!
  Iar unii care au murit deja degeaba pe drumurile publice ca pietoni sau șoferi regulamentar, ar fi fost MULT MAI PUȚINI !!!!!!!!!

  Revin cu detalii și despre diplomele pițerilor din cadrul SR/BDNE…

  @mwuhahaha… wink!

 • Polițiștii trebuiau sa denunțe faptul ca cei de la Mamma Mia le baga pe gat pizza , cu scopul de a închide ochii la neregulile rutiere a șoferilor din firma! Dacă făceau acest lucru erau premiați! Le-a plăcut pizza, nu le-a stat în gat mâncând zilnic, acum le sta DNA-ul în gat! Plăcerea costa…

 • Irimia este un coate goale, asta nu e avocat. Este o latura infecta, un vierme social. Nevasta sta acasa, e in concediu maternal!!! Si Raducu zburda prin oras si mai dă cîte un claxon la o biata fatuca zgribulita de vîntul de afara doar, doar sa se urce un bemve-ul lui luat SH!!!

 • Acum 3 saptamini m-au tras pe dreapta la Draguseni de SV ziua la ora 15…chiar daca eram ultimul in coloana de 6 masini si toti mergeau cu aceiasi viteza, dar fiind cu numar de Iasi mi-au zis ca aveam 82 ora in localitate…eu cred ca aveam undeva la 68-70…..si ghici mi-a cerut 300 lei si pleci mai departe…asta nu insemna ca erau pusi pe praduiala?…dupa cum m-au abordat erau meseriasi la cerut si se cam grabeau ca trebuia sai taxeze si pe altii…

 • EU ROBERT BARABAS AGENT DE POLITIE LA SERVICIUL RUTIER IAU SPAGA SI ASTAZI SI NU AM DE CE SA MA ASCUND PENTRU CA SUNT PLIN DE DATORII PENTRU CA JOC LA APARATE MAI EXACT ÎN DACIA LA SALA LAS VEGAS! SI DUPA OPRESC MASINI SAI VERIFIC LA PORTOFELE ..PIZZA DE LA MAMA MIA NU MAI ESTE PE PLACUL MEU! AM ALTE SURSE! AVETI GRIJA ASTIA CU FOLII PE GEAMURI CA MA IAU DE VOI ..

Adauga un comentariu