Actualitate

Fiica unei paciente care a murit în spital: Mama a fost ţinută zile în şir fără apă şi legată de pat

Publicat: 18 mart. 2021
Două paturi de spital
Fiica unei paciente spune că mama acesteia a fost ținută fără apă și legată de pat

Mărturisiri cumplite venite din partea unei paciente care a murit într-un spital din Constanța. Aceasta susţine că mama ei a fost ţinută zile în şir legată de pat şi fără apă şi că, după ce a semnalat probemele, asistentele care o îngrijeau pe femeie i-au dus mâncarea şi i-au aruncat-o pe jos, ulterior punându-o pe pacientă să o mănânce.

Din păcate, femeia a murit la 3 săptămâni după ce a fost internată, iar conducerea Spitalului Judeţean Iași a demarat o anchetă în acest sens. În paralel, femeia a depus o plângere penală şi speră că autorităţile competente să poată face lumină în caz.

Acuzaţii grave aduse de o tânără medicilor de la Spitalul Județean Constanța

Tânăra îi acuză pe medicii de la Spitalul Judeţean din Constantă că nu i-au îngrijit mama şi că au supus-o unui tratament greu de descris. Femeia a murit la 3 săptămâni de la spitalizare iar starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult după ce s-a infectat cu COVID-19. Vorbim despre faptul că femeia s-a infectat cu COVID-19 în timp ce era internată în spitalul mai sus menţionat.

Femeia venise la spital pe data de 5 decembrie 2020 după ce suferise un accident vascular cerebral. Starea ei s-a agravat și în trei săptămâni de spitalizare a făcut bronhopneumonie, iar testele au arătat că se infectase cu SARS CoV-2.

Zeci de minute de înregistrări că mărturie la acuzaţiile făcute

Familia femeii vine cu mărturiile cumplite făcute de aceasta. Aceştia au înregistrat zeci de minute de convorbiri telefonice în care femeia în vârstă de 53 de ani din Constanța se plângea de abuzurile la care este supusă constant de personalul medical şi de chinurile prin care trecea.

”Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, a făcut chiar și o infecție, o alergie, pe spate și pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. Îmi zicea că nu îi aduc apă, că moare de sete. Urma să sun pe secție și să vorbesc direct cu doamnele asistente. Și în acele momente ele s-au revoltat”, mai spune tânăra.

Mi-au aruncat mâncarea pe jos, mamă!

Una dintre înregistrările pe care femeia le-a făcut conţine o mărturisire greu de redat. Aceasta se plânge că asistentele i-au aruncat mâncarea pe jos şi ulterior au pus-o să mănânce

”Cum își permite să îmi arunce cu mâncarea pe jos? Pentru că știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă! Și le-ai spus să îmi aducă apă!” spune femeia

Mama femeii prezintă urme de agresiune, conform declaraţiilor făcute de medicul legist care i-a examinat cadavrul

”Domnul expert legist ne-a spus că prezenţa urme de violență, dar și urme de legare la mâini. Starea ei era foarte bună, însă, în ultimele două zile, s-a schimbat totul”, povestește, la rândul lui, Costel Tudor, soțul pacientei decedate.

În spitalele din România au apărut tot mai multe cazuri de tratamente inumane din partea medicilor

În ultima perioadă, spitalele din România au fost pline de persoane care s-au plâns de tratamentul necorespunzător, chiar inuman, din partea medicilor şi a personalului medical. Un scandal a izbucnit la spitalul din Sibiu când un angajat a spus că pacienţii sunt sedaţi şi legaţi de pat.

Un alt scandal a avut loc chiar şi la Maternitatea Cuza Vodă unde unei mame căreia i-a murit copilul i-a acuzat pe medici că nu i-au oferit un tratament corespunzător. Din această ultimă perspectiva, la spital au descins şi poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale.

Un alt caz a fost făcut public după ce pe reţelele de socializare a apărut o femeie care era legată de pat şi care, conform declaraţiilor unor pacienţi, nu este tratată corespunzător, încăperea fiind plină de fecalele pacientei.

Înregistrarea este cu adevărat șocantă. Sursă digi24

Comentarii
  • Dar și vacile trebuie tratate corespunzător, chiar dacă sunt animale, dapa-i oamenii…. N-au suflete o parte din asistente și infirmiere, sunt mai ceva ca doctorii…. O sa le bata Dumnezeu pt. disprețul asta de bolnavi!

  • Bolnavul este o persoana lipsita de aparare,vulnerabila.
    Prin urmare ,agresiunea fata de o astfel de persoana,relele tratamente ,aplicate chiar de catre cei care ar trebui sa l ajute-respectiv cadre medicale, reprezinta infractiune.
    Pedepsele ar trebui sa fie mari!
    Dar,in primul rand,excluderea din sistem!

  • Daca este real ceea ce spune fica doamnei, atunci este foarte grav. Imediat cercetati si suspendati din serviciu si astora le trebuie aplicata o pedeapsa maxima plus interzicerea de a mai lucra vreodata in sistemul sanitar.Cum adica sa arunci mancarea femeiei pe jos si apoi sa o pui sa manance ??? Si pedeapsa capitala este prea putin. impuscati in cap.

  • Curaj , putere și felicitări oamenilor care au curaj sa înfrunte sistemul șpăgilor! Rușine ordinarelor și ordinarelor ce lucrează în sistem cred ca peste 90% sunt DEJECTIILE SOCIETATII

Adauga un comentariu