Prima pagină » Titlurile zilei » Fiica unui dezvoltator imobiliar din Iași a dat faliment! A deschis un magazin cu haine, dar afacerea a fost închisă la scurt timp – FOTO

Fiica unui dezvoltator imobiliar din Iași a dat faliment! A deschis un magazin cu haine, dar afacerea a fost închisă la scurt timp – FOTO

24 apr. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Sorina Călinescu, fiica dezvoltatorului imobiliar Sorinel Călinescu, a dat faliment. La scurt timp după ce a deschis un magazin cu haine pe strada Costache Negri, activitatea a fost închisă. În același spațiu central a mai avut o afacere

Fiica unui dezvoltator imobiliar din Iași nu pare să aibă succes în afaceri. Sorina Călinescu, în vârstă de 22 de ani, fiica afaceristului Sorinel Călinescu, a crezut că dă lovitura. În luna noiembrie 2022, aceasta a deschis un magazin cu haine într-un spațiu comercial de pe strada Costache Negri, unde în trecut a funcționat brand-ul Papucei (gang Moldova).

Însă afacerea din noul spațiu nu a funcționat, a fost închisă la nici 2 luni. Ulterior, s-a reprofilat și a deschis, în același loc, magazinul Mmax Outlet. Nici de această dată nu a avut noroc. Recent, afacerea a fost închisă și s-a pus lacăt pe ușa magazinului. Apelat telefonic, Sorinel Călinescu nu a răspuns pentru a oferi lămuriri despre falimentul fiicei. De menționat că, în plină pandemie, piața outlet-urilor din Iași a cunoscut o scădere spectaculoasă a vânzărilor.

Sorina Călinescu, fiica unui dezvoltator imobiliar, deține alt magazin pe strada Cuza Vodă

Fiica dezvoltatorului imobiliar deține, în acest moment, magazinul Sasor de pe strada Cuza Vodă, administrat prin intermediul societății Sasor Band SRL, unde unic asociat este Sorina Călinescu. Afacerea a fost deschisă în pandemie. În 2021, vânzările firmei au fost de 112.772 de lei, pierderi de 14.718 lei, datorii de 174.086 de lei, cu un singur angajat.

Revenind la spațiul de pe Costache Negri, fiica dezvoltatorului trebuia să achite o chirie lunară de 2.000 de euro, fără utilități, pentru o suprafață de 100 de metri pătrați. De menționat că, în noiembrie, anul trecut, mai mulți vameși din Iași au fost reținuți de DNA pentru că ar fi favorizat o firmă să introducă în țară haine și produse contrafăcute, aduse din Turcia.

Sorinel Călinescu a construit în Valea Lupului

În ceea ce-l privește pe Sorinel Călinescu, afaceristul este cunoscut pentru proiectele imobiliare din comuna Valea Lupului. Acesta a intrat în afaceri, în primă fază, cu construcția de case.

În comuna Valea Lupului a construit și un imobil de locuințe cu regimul de înălțime D+P+2, ce aparține societății Jammere SRL, condusă de Sorinel Călinescu, acum cetățean austriac. Autorizația a fost emisă pe data de 23.03.2021. În perioada 2020-2021, afaceristul a încasat 8,7 milioane de lei prin firma de construcții Jammere SRL și a obținut un profit de 4,2 milioane de lei, aproape 840.000 de euro.

Rămâne de văzut dacă fiica dezvoltatorului imobiliar va reuși să păstreze și afacerea de pe strada Cuza Vodă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *