Local

Filiala PRO România Iaşi şi-a depus listele pentru alegerile parlamentare 2020 – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 oct. 2020
Depundere listele cu candidații Pro România pentru alegerile parlamentare la Iași (1)
Sorin Iacoban și Iurie Leancă, fostul premier al Rep. Moldova deschid listele la Senat și la Camera Deputaților

Organizaţia judeţeană PRO România Iaşi a depus astăzi, 22 octombrie 2020, listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Lista organizaţiei la Camera Deputaţilor este deschisă de Sorin Iacoban, preşedintele filialei, iar la Senatul României lista este deschisă de Iurie Leanca, fostul premier al Republicii Moldova.

 

Pro România are cea mai bună listă, susține Sorin Iacoban

Sorin Iacoban, cel care deschide lista pentru Camera Deputaţilor, a ţinut să facă unele precizări referitoare la lista pe care Pro România o depune. Acesta este de părere că partidul din care face parte are cea mai bună lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare de pe data de 6 decembrie 2020. Lista la Senat este deschisă de un fost premier al Republicii Moldova şi este completată de un fost prim-vicepresedinte al Parlamentului de peste Prut. În altă ordine de idei, Sorin Iacoban este de părere că lista conţine persoane capabile şi care pot aduce un plus valoare politicii naţionale:

Noi care suntem un partid tânăr, este pentru prima dată când depunem liste pentru candidaţi la Parlamentul României. Noi avem cea mai bună lista pe care un partid o poate avea, atât pentru candidaturile la Camera Deputaţilor cât şi pentru Senatul României. Când spun asta, avem, iată, un fost premier al Republicii Moldova, avem pe lista un fost prim vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, avem senatori, foşti deputaţi, foşti subprefecţi, medici, oameni care au experienţa în domeniul lor. Suntem un partid care ne dorim ca în perioada următoare România să iasă din mocirla asta. Ne dorim să facem un altfel de politică pentru ţară. a completat Sorin Icoban.

Varujan Vosganian este out din politică

Deși a încercat din răsputeri să mai prindă un loc călduţ în Parlamentul României, Varujan Vosganian este, se pare, ouţ din politică. Acesta nu a prins niciun loc pe listele Pro România în pofida faptului că, alături de Calin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din ALDE. Aceasta demisie a fost înaintată pe ideea că s-ar putea înscrie în Pro România şi ar putea fi pus pe o listă la Camera Deputaţilor sau la Senat. Totuşi, probabil, conducerea centrală şi-a dat seama că viitorul fost parlamentar nu mai poate păcăli pe niciun votant şi că ar trebui să părăsească pe uşa din dos politica centrală.

Surprize mari la nivel naţional din partea PSD

Pe de altă parte, un partid care a suprins în perioada întocmirii listelor pentru parlamentare este PSD. Aceştia au ”scapat” de mai mulţi baroni locali printre care se regăseşte şi Marian Oprisan. Acesta a pierdut prima poziţie pentru Senat din partea PSD Vrancea după ce în prealabil a pierdu alegerile locale din judeţ, după ce a pierdut funcţia de conducere PSD Vrancea. În pofida faptului că, încă puternic în filiala pe care o conducea, Marian Oprisan s-a impus pe primul loc la Senatul României, Marcel Ciolacu a considerat ca fostul preşedinte al CJ Vrancea nu mai trebuie să candideze pe nicio listă. Surprize din partea PSD apar şi prin racolarea, în partid, a unor medici cunoscuţi prin care enumeram pe Alexandru Rafila, dar şi Streinu Cercel.

 

Comentarii
 • Ba Iacobane ti-am spus si la locale ca nu ve-i ajunge nici macar consilier da’ nu primar,taticu asculta ce-ti spun o ve-ti suje rau de tot la parlamentare,vrei diputat din nou,a trecut vremea fripturistilor,n-ai facut nimic in acesti ani ptr aceasta urbe,iti doresc drum bun in negura istoriei politice!PS ramai presedinte la sah

 • Iacobane, nu esti la munca? Cat te mai suporta cei de la Universitate? Ai luat deja avertisment scris pentru muncitorii folositi la amenajarea sediului….

 • Hopa, Iacoban mai „vrea” odată!
  Şi doamna Rățoi, ha, ha şi „fina” Vasilica…
  Nu s-au făcut de râs, suficient, la locale!
  Cu 1,90 la sută la locale, mai vrei deputat?
  Era o vorbă „Puie Monta”.

 • Prin fuga din barcuta psd care se scufunda si mariajul cu ponta plagiatorul n-ai facut decat sa te autodistrugi dpdv politic.Oricum nu esti o pierdere ptr politichia ieseana in anii cat ai fost parlamentar nu te-a interesat decat leafa grasa si friptanele.Haidi pha mult succes la sah

 • Romania nu iese din mizerie politica cu Ponta. La toate aparitiile sale spne ca „ne luptam cu..”.Nu spune mare lucru de ‘ulime. Argumentati; de ce ar trebui sa votez, eu iesean, niste moldoveni, fie si fost prim ministru in Republica Moldova.

 • iacobane pe cine crezi tu ca mai prostesti la alegeri,daca tot ti-ai adus oameni langa tine din Rep Moldova eu zic sa-ti incerci norocul in politica si acolo poate ai mai mult succes!!

 • Cum. Sa alegem oameni din Rep Moldova la noi in Parlament??? Dar s au sfarsit romanii, chiar vindem tara asta lor??? De cecsa votez eu Iesean un bucurestean, un moldovan???
  Trebuievsa votam tineri, romani si IESENI!!!

 • Inteleg ca Parlamentul R.Moldova ar trebui sa fie un model de ati considerat ca trebuie sa deschida lista la SENAT?Mult succes daca asa considerati ca trebuie facuta politica.

 • Aveti grija sa nu aiba cumva domiciliul cu inca vreo 1000 de persoane intr-o garsoniera,ca il obligati pe om sa voteze pe liste suplimentare din cauza asta.

Adauga un comentariu