Local

Filmul unei tragedii evitate la milimetru! Mărturia în detaliu a călugărului atacat de urs. Lupta cu fiara a fost la un pas de a-i fi fatală. „I-a dat cu pumnul la ureche ursului”

Publicat: 19 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filmul unei tragedii evitate la milimetru Mărturia în detaliu a călugărului atacat de urs. Lupta cu fiara a fost la un pas de a-i fi fatală. I-a dat cu pumnul la ureche ursului
Călugărul atacat de urs a povestit medicilor trauma prin care a trecut

Mărturisirile incredibile ale călugărului atacat de urs în timp ce culegea ciuperci! Bărbatul a povestit medicilor trauma prin care a trecut. Călugărul a luptat cu mâinile goale pentru a scăpa cu viață de fiara sălbatică. Întreaga scenă a durat câteva minute bune

Călugărul M.R, care a fost atacat de urs și a scăpat cu viață, a povestit întreaga întâmplare medicilor ieșeni. Bărbatul nu s-a speriat când s-a întâlnit cu fiara sălbatică în pădure și a avut puterea să se lupte cu aceasta. Ursoaica care voia să își apere puii l-a lovit cu capul pe bărbat. Cei doi au căzut într-o râpă, de unde călugărul a scăpat cu viață ca prin minune.

„Se simte mult mai bine acum și am stat de vorbă cu el. Ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. A spus că erau doi pui de urs, care se plimbau prin pădure și, el, fiind învățat cu animalele sălbatice din zonă, s-a apropiat puțin de ei să îi mângâie, după care s-a îndepărtat. După un minut, a auzit din spate un răget de animal sălbatic, a văzut că e mama puilor, dar nu s-a speriat. Ursoaica a început să fugă spre el, moment în care a început și el să alerge. Ursul l-a lovit cu capul pe la spate, bărbatul a căzut, iar animalul a căzut peste el și au picat amândoi într-o râpă.

Bărbatul a reușit să se ridice din râpă și a încercat să urce înapoi în pădure. S-a ascuns după un copac gros, așteptând ca ursul să plece, însă ursul l-a mirosit și a mers după el. A povestit cum stătea ascuns după copac, auzind mersul ursului pe lângă el și a început să dea cu laba pe lângă copac să-l caute. Când a văzut că îl caută cu laba, a început din nou să fugă”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Medicul Roșu: „Când a văzut că nu mai are scăpare, i-a dat cu pumnul la ureche ursului, moment în care animalul s-a speriat și s-a ridicat dezorientat”

Bărbatul a fost nevoit să se lupte cu fiara pentru a scăpa cu viață. Momentul culminant a fost când călugărul a căzut pentru a doua oară în râpă, iar ursoaica s-a urcat pe el. Acesta era neputincios și nu credea că mai scapă. Animalul a încercat să îl muște de cap. Disperat, călugărul a lovit animalul cu pumnul.

„Călugărul a reușit să fugă 2-3 metri, însă animalul l-a prins din urmă și i-a dat cu gheara peste coapsă. Când a simțit că e rănit și că îi curge sânge, a căzut pe spate. A văzut cum fiara s-a ridicat în două labe și, pentru a se feri, s-a răstogolit și a căzut din nou în râpă. Ursul a fugit după el, s-a așezat pe picioarele lui, i-a pus o labă pe umăr și a vrut să-l muște de cap, dar l-a mușcat de mână pentru că a încercat să se apere. A precizat că mușcătura s-a simțit ca și cum și-a prins mâna într-o menghină.

Când a văzut că nu mai are scăpare, i-a dat cu pumnul la ureche ursului, moment în care animalul s-a speriat și s-a ridicat dezorientat. Când ursul s-a ridicat de pe el, a luat-o la fugă către mănăstire, iar animalul nu l-a mai urmărit. A ajuns pe picioarele lui la mănăstire și așa s-a încheiat totul”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat cazul unui ieșean mușcat de un șarpe veninos, posibil viperă.

Atacul a avut loc într-o pădure din Suceava

Reamintim că luni, 12 iulie 2021, în jurul ore 19:30, un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din Suceava a fost mușcat de un urs! Bărbatul are 34 de ani și a plecat de la mănăstire în pădurea din apropiere pentru a culege niște ciuperci. După ce a mers câțiva metri prin pădure, călugărul a observat un pui de urs, s-a uitat în jur să vadă dacă ursoaica este prin apropiere și a venit la acesta.

După ce s-a jucat câteva minute cu puiul, din senin a apărut ursoaica și l-a atacat pe bărbat. Acesta a fost neputincios în fața animalului, dar, ca prin minune, a scăpat cu viață. Călugărul a reușit să scape din ghearele ursului și să fugă. A reușit să ajungă la mănăstire și a sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la Iași.

„Pacientul se simte bine, e stabil. A mai rămas câteva zile sub supraveghere. A început tratamentul cu antibiotice și totul va fi bine. Echipa medicală i-a toaletat și igienizat toate plăgile”, a mai spus dr. Florin Roșu.

Adauga un comentariu