Titlurile zilei

Luptă pentru supraviețuire la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași! Un călugăr care a plecat după ciuperci în pădure a găsit un pui de urs, iar când l-a luat în brațe, a fost atacat de ursoaică. A scăpat ca prin minune din ghearele fiarei (Exclusiv)

Publicat: 14 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Luptă pentru supraviețuire la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași Un călugăr care a plecat după ciuperci în pădure a găsit un pui de urs iar când l-a luat în brațe a fost atacat de ursoaică. A scăpat ca prin minune din ghearele fiarei Exclusiv
Un călugăr a fost mușcat de urs în timp de culegea ciuperci

Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost atacat de urs în timp ce culegea ciuperci! Bărbatul în vârstă de 34 de ani se afla în pădurea din apropierea mănăstirii, unde a găsit un pui de urs și a început să se joace cu el. Acesta nu și-a imaginat în ce pericol se află și a fost atacat de ursoaică. Călugărul a scăpat ca prin minune din ghearele ursului și a ajuns la spital cu multiple plăgi mușcate în zona feselor

Luni, 12 iulie 2021, în jurul ore 19:30, un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din Suceava a fost mușcat de un urs! Bărbatul are 34 de ani și a plecat de la mănăstire în pădurea din apropiere pentru a culege niște ciuperci. După ce a mers câțiva metri prin pădure, călugărul a observat un pui de urs, s-a uitat în jur să vadă dacă ursoaica este prin apropiere și s-a apropiat de acesta.

După ce s-a jucat câteva minute cu puiul, din senin a apărut ursoaica și l-a atacat pe bărbat. Acesta a fost neputincios în fața animalului, dar, ca prin minune, a scăpat cu viață. Călugărul a reușit să scape din ghearele ursului și a reușit să fugă. Acesta a reușit să ajungă la mănăstire și a sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale.

„În cursul zilei de 13 iulie 2021, la ora 13:00, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a fost atacat de urs în pădure și a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor. Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este singurul spital din zona Moldovei care deține ser antirabic

În momentul în care s-a dat apelul că un bărbat a fost mușcat de urs în zona Sucevei, singurul spital unde putea fi transferat pentru a i se administra serul antirabic a fost Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Medicii ieșeni susțin că fiecare spital ar trebui să aibă un astfel de ser, în special spitalele județene, doarece este foarte important. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a ajuns, ieri după-amiază, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde i-a fost administrat antirabicul. Acesta este stabil.

„Pacientul în vârstă de 34 de ani a ajuns la noi, la Spitalul de Boli Infecțioase, deoarece suntem singurul centru de antirabic din toată zona Moldovei! Normal, toate spitalele, dar în special spitalele județene, ar trebui să dețină acest ser antirabic. Chiar dacă serul este foarte scump, în fiecare spital ar trebui să existe, pentru că este foarte important. Când s-a dat apelul, noi am fost singurul spital din Moldova care avea antirabic. Imediat ce a ajuns la noi, i-am administrat serul. Pacientul este bine, stabil și se recuperează. Spitalul de Boli Infecțioase este centru de excelență antirabic”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

Reamintim că în ziua de vineri, 9 iulie 2021, un ieșean în vârstă de 40 de ani a intrat în șoc anafilactic după ce a fost înțepat de o albină. Echipajul medical care a ajuns la fața locului a încercat în zadar să îl resusciteze. Acesta nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decesul. Bărbatul este fiul fostului primar din comuna Lungani, din județul Iași.

Un ieșean a fost mușcat de un șarpe veninos

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat cazul unui ieșean mușcat de un șarpe veninos, posibil viperă. S-a instalat panica în comuna Dobrovăț, din județul Iași, după ce sâmbătă seara, 22 mai 2021, un bărbat în vârstă de 50 de ani a intrat în șoc anafilactic după ce a fost mușcat de un șarpe veninos, iar experții au stabilit că există posibilitatea să fie vorba despre o viperă. Ieșeanul a avut nevoie de intervenția echipajelor medicale și la fața locului a fost trimis elicopterul SMURD. Primarul comunei Dobrovăț îi liniștește pe localnici și spune că în zonă nu au existat niciodată vipere și nici acum nu sunt.

Adauga un comentariu