Local

Filmul unei tragedii! Un șofer de tir neatent a spulberat un microbuz cu 16 persoane la Iași! Numai o minune a făcut ca nimeni să nu moară în urma impactului – FOTO

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filmul unei tragedii Un șofer de tir neatent a spulberat un microbuz cu 16 persoane la Iași Numai o minune a făcut ca nimeni să nu moară în urma impactului - FOTO
S-a activat planul roșu în urma producerii unui grav accident soldat cu 13 victime în localitatea ieșeană Vânători

Clipe de groază într-o comună din Iași. A fost activat planul roșu după ce un grav accident rutier a avut loc ieri, 15 mai 2021, în jurul orei 19:00, în localitatea Vânători. Șaisprezece persoane au trecut pe lângă moarte, după ce microbuzul în care se aflau a fost izbit în plin de un tir. În urma impactului, 13 victime au ajuns la spital, printre care și un copil

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă, 15 mai 2021, în jurul orei 19:00. Șoferul unui tir nu a acordat prioritate de trecere unui microbuz cu 16 pasageri, iar de aici a început carnagiul. Microbuzul care circula pe ruta Chișinău – Iași s-a răsturant în urma impactului, iar 13 din cei 16 pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două femei de 59 de ani au suferit traumatisme grave. Nici șoferul tirului, nici cel al microbuzului nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În microbuz erau mai mulți călători. Au fost 16 persoane implicate, 13 au avut nevoie de intervenție medicală. La UPU a Spitalului de Copii a fost dus un minor, cu traumă cranio-cerebrală. Trei persoane cu traumatisme cranio-cerebrale au fost transportate la UPU a Spitalului „Nicolae Oblu”. Cazurile cele mai grave au fost o femeie în vârstă de 59 de ani, cu fractură de bazin, și o femeie, tot în vârstă de 59 ani, cu traumatism cranian. Din cele 7 victime care au ajuns la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon”, 6 au plecat acasă după evaluare și tratare, iar femeia de 59 de ani cu fractură de bazin este internată la ortopedie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

În impact a fost implicat și un autoturism marca Opel, condus de o femeie în vârstă de 24 de ani, care nu a necesitat îngrijiri medicale

Printre victime s-a aflat și un copil, care a suferit o traumă cranio-cerebrală

În microbuzul care a fost implicat în tragicul accident se afla și un minor, împreună cu părinții. Din nefericire, copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

„După accident, copilul a ajuns la UPU a Spitalului «Sf. Maria», dar a fost redirecționat la spitalul de neurochirugie. Probabil, leziunile care țin de de chirurgie pediatrică au fost minore și a avut mai mare nevoie de îngrijirea leziunilor cerebrale”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria” Iași.

Polițiștii au deschis dosar penal, iar cercetările continuă.

„La data de 15 mai, în jurul orei 18:45, am fost sesizați prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Popricani a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că un ansamblu de vehicule format din autocaminon și remorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, dinspre localitatea Bogonos către localitatea Vulturi, ar fi intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat de 50 de ani. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat pe partea carosabilă, acroșând totodată un autoturism. În urma accidentului, a rezultat rănirea a 10 persoane, toate din microbuz. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost deschis dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Scene desprinse din filme de groază la locul producerii accidentului

Cu cât te apropiai de intersecție, se vedeau zeci de ambulanțe și echipaje SMURD cu semnalele luminoase și acustice pornite. O imagine greu de descris, care te transpunea în cele mai urâte scene din filmele de groază. Traficul era blocat și zeci de localnici s-au adunat în jurul microbuzului pentru a observa ce se întâmplase. Bagajele pasagerilor erau întinse pe zeci de metri, iar pe asfalt se putea observa sticla sfărâmată de la geamurile microbuzului. Ambulanțele veneau și plecau, iar martorii erau îngroziți de cele întâmplate. Aproximativ 40 de minute a durat intervenția echipajelor medicale, de poliție și pompieri la fața locului. În aceeași zi, 15 mai 2021, a avut loc un alt accident care putea duce la o tragedie, după ce un tir a intrat cu viteză într-o curbă și s-a răsturnat. O familie a scăpat ca prin urechile acului, după ce tirul era să se răstoarne peste ei.

Adauga un comentariu