Economic Local

Finanțele ieșene cumpără mașini de numărat bancnote! Costurile sunt de aproape 40.000 de euro

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finanțele ieșene cumpără mașini de numărat bancnote Costurile sunt de aproape 40.000 de euro
Sediul de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași

Trezoreriile din subordinea Finanțelor ieșene vor fi dotate cu mașini de numărat bancnote. Licitația va fi organizată la mijlocul lunii decembrie 2020. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Procedura este împărțită în două loturi

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași organizează pe data de 15.12.2020 o nouă licitație, de data asta pentru achiziția mai multor mașini de numărat bancnote. Valoarea estimată a contractului este de 177.310 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro.

„Furnizorul are obligația de a ambala produsele pentru ca acestea să facă față la manipularea dură din timpul transportului, tranzitului și expunerii la temperaturi extreme sau depozitării în aer liber, în așa fel încât să ajungă în stare bună la destinația finală. La expedirerea produselor, furnizorul are obligația de a comunica, în scris, atât achizitorului, cât și, după caz, societății de asigurări, datele de expediere, numărul contractului, descrierea produselor, cantitatea locul de încărcare și locul de descărcare”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele vor fi folosite de Trezoreriile din cadrul DGRFP Iași.

Finanțele ieșene au nevoie de un număr de 29 de mașini de numărat bancnote

Licitația este împărțită în două loturi, cu un număr de 22 și 7 bucăți, în funcție de caracteristici. Echipamentele din primul lot trebuie să aibă capacitatea de a număra un singur tip de bancnote, dar și bancnote amestecate. Trebuie să aibă doi senzori de detecție și o viteză de numărare de minimum 1.500 bancnote pe minut. Verificarea bancnotelor se va realiza simultan cu numărarea. Echipamentele din al doilea lot trebuie să aibă capacitatea de a detecta bancnotele false (RON, EUR, USD, GBP, CHF). Viteza de numărare trebuie să fie de minimum 900 bancnote pe minut, cu o capacitate de alimentare de minimum 300 bancnote.

„Produsele furnizate trebuie să respecte standardele prezentate în propunerea tehnică și caietul de sarcini. În cazul în care, pe parcursul îndeplinirii contractului, se constată faptul că anumite elemente ale produselor sunt inferioare sau nu corespund cerințelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile din caietul de sarcini. Furnizorul garantează pentru viciile ascunse, viciile aparente și pentru buna funcționare a bunurilor furnizate”, se mai arată în documentația procedurii.

Mai multe firme de pază vor să câștige contractul pus la dispoziție de Finanțele ieșene

Totodată, DGRFP Iași finalizează o licitație privind achiziția serviciilor de pază, ajungându-se la etapa de deliberare. Procedura a fost organizată pe data de 22.10.2020, valoarea estimată fiind de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 euro. La licitație au fost depuse 13 oferte din partea Unity Gurad SRL, Ciclops Security SRL, Integra Guard SRL, Fort Security SRL, S.M.B. SRL, Sigma Security Group SRL, Sheriff Guard Protection SRL, Axis Security SRL, Romold Security SRL, Anubis Security SRL, Real Protection Guard SRL, asocierea Tetra Sistems Guard SRL – Ares Guard SRL și asocierea Protect NPG Intervenții – Protect NPG Paza SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul prevede un acord-cadru ce se va desfășura în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022. Ofertantul câștigător trebuie să pună la dispoziție și o asigurare civilă de 1,5 milioane de euro.

Adauga un comentariu