Titlurile zilei

Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene! Cărțile s-au făcut la București. Nevasta unui fost deputat a pierdut postul de conducere

Publicat: 17 aug. 2020
Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene, după ce au fost susținute interviuri la București
Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene

Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene. De la finalul săptămânii trecute, Trezoreria instituției, atât la nivel județean, cât și regional, va fi condusă de Carmen Ionescu și Veronica Tănăsucă. Au fost numite până la finalul acestui an. Cele două funcționare au fost nevoite să susțină interviuri la București pentru a fi puse pe funcție. În acest context, au fost schimbate din funcție Camelia Doboș, soția fostului parlamentar Anton Doboș, și Gina Simona Fîrțescu, nora lui Dan Fîrțescu, consilier la Curtea de Conturi

Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene. La finalul săptămânii trecute, două ordine de numire au venit la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Astfel, Carmen Ionescu a fost numită șefa Trezoreriei la nivel județean, în timp ce Veronica Tănăsucă va stâpâni Direcția Trezorerie la nivel de regiune. Ambele au susținut un interviu la Ministerul Finanțelor Publice. Ordinele de numire sunt valabile până pe data de 31 decembrie 2020. Carmen Ionescu a înlocuit-o, astfel, pe Camelia Doboș, soția fostului parlamentar Anton Doboș, la rândul lui Șef Serviciu în cadrul instituției. Din funcția de trezorier-șef, Doboș a încasat anual 95.871 lei, în timp ce Anton Doboș bifează un venit de 80.308 lei.

Conform ultimei declarații de avere, Carmen Ionescu deține două terenuri în comunele Bârnova, Tomești, în suprafață de 2.850 metri pătrați. În județul Buzău apare cu o moștenire constând într-un teren agricol de 8,4 hectare și un teren intravilan de 2.048 metri pătrați. A mai moștenit o casă de 80 metri pătrați în Buzău și două apartamente de 152 metri pătrați și 45,78 metri pătrați. Aceeași declarație de avere mai arată că noul trezorier-șef deține trei autoturisme: Audi A4, Wolkswagen și Kia. La bănci are datorii de 55.000 lei. Anul trecut, din salarii, a câștigat 80.598 lei.

Doi șefi au fost numiți în Finanțele ieșene, veste nu prea bună pentru nora unui consilier de la Curtea de Conturi

În ceea ce o privește pe Veronica Tănăsucă, aceasta a înlocuit-o în funcție pe Gina Fîrțescu, nora unui consilier de la Curtea de Conturi. Veronica Tănăsucă se află în instituție de aproximativ 10 ani. În trecut a fost nominalizată pentru același post de către Marian Bosianu, dar propunerea nu a fost validată. În declarația de avere a consemnat trei parcele de teren, în suprafață totală de 4.120 metri pătrați. Documentul mai indică o casă de 160 metri pătrați și un apartament de 56,04 metri pătrați.

În familia Tănăsucă mai apar trei autoturisme, două marca Ford și unul Toyota. La capitolul datorii apar 22.000 euro și 88.072 lei. Din calitatea de șef Serviciu, Veronica Tănăsucă apare cu un venit anual de 75.373. Victor Tănăsucă, soțul acesteia, a încasat anul trecut un salariu de 58.800 lei de la Primăria Bârnova. În acest moment, posturile importante din organigrama DGRFP Iași au fost ocupate.

Gina Simona Fîrțescu a fost nominalizată în perioada fostului director general

Gina Simona Fîrțescu a ocupat postul de director în Finanțele ieșene la începutul acestui an. De precizat că, în ultimii ani, nu a existat un angajat care să ocupe locul din organigramă. Cum a ajuns Gina Fîrțescu pe funcție? Este nora lui Dan Fîrțescu, fost șef la Finanțele din Suceava, acum consilier la Curtea de Conturi. În mediul Finanțelor se știa că postul de șef al Trezoreriei era controlat de către Valentin Mavrodin, fost secretar de stat, prieten cu Fîrțescu de la Curtea de Conturi. De aici până la promovarea norei nu a fost decât un pas. La finalul anului trecut, Gina Fîrțescu a fost propusă pentru funcția de director de către Marian Bosianu, fost șef al Finanțelor, susținut de PSD. Directoarea are în proprietate trei apartamente, două în Copou și unul în CUG. Soțul este profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Adauga un comentariu