Titlurile zilei

Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan se abonează la încă 5 milioane de euro! În prezent, Ghenuța SRL participă la licitație în vederea mai multor servicii pentru CFR – GALERIE FOTO

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan se abonează la încă 5 milioane de euro În prezent Ghenuța SRL participă la licitație în vederea mai multor servicii pentru CFR - GALERIE FOTO
Ștefan Ciolpan încă mai dorește bani de la CFR

Ghenuța SRL participă la licitație pentru încă 4 contracte cu CFR. Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan încearcă să ia încă 5 milioane de euro din contracte „clasice” de salubrizare, erbicidare, deratizare și dezinsecție. Cu toate că sucursala CFR a fost acționată în instanță, Ghenuța este ofertant pentru 4 loturi de lucrări

Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan așteaptă încă 5 milioane de euro de la CFR pentru aceleași pachete de servicii de „curățenie”. Această participare la licitație a fost acționată în instanță, deoarece Ghenuța SRL nu are toate reglementările legale pentru a putea efectua servicii de deratizare.

Procese împotriva CFR

un bloc roz din nicolina
Sediul firmei este undeva pe aleea Nicolina 13, dar nu se știe care ar fi apartamentul familiei Ciolpan

Ghenuța SRL a depus oferte la licitațiile deschise de Compania Națională de Căi Ferate (CNCF) „CFR” SA – Sucursala Regională CF Iași – Unitate Operațională pentru 4 loturi în vederea asigurării serviciilor de salubrizare, erbicidare, tăieri vegetație, deratizare și dezinsecție spații căi ferate (CF) și deservire grupuri sanitare.

Sucursala Iași a CFR a fost chemată în instanță, deoarece Ghenuța SRL nu are avizele necesare pentru asigurarea serviciilor de deratizare, dezinfecție și dezinsecție. Firma care a acționat în instanță sucursala ieșeană este una dintre cele care au depus contraoferte.

„Autorizația de mediu, autorizația sanitar-veterinară și cea emisă de Ministerul Sănătății, chiar dacă ar fi să le aibă pentru activitatea de salubrizare, nu pot acoperi autorizația de deratizare care, așa cum s-a arătat, este o autorizare specială. Modul în care autoritatea contractantă a înțeles să pună condițiile de clasificare, a înțeles să lotizeze, punând deratizarea ca o cerință adiacentă și neimportantă, solicitând doar autorizație sanitar-veterinară și o autorizație de deținere și utilizare de substanțe, iar la personalul calificat, doar certificatul de calificare profesională în care pe contractul de muncă să apară un cod «COR». Acestea nu sunt suficiente și acest aspect duce la o încălcare vădită a legii”, se arată în plângerea depusă în instanță contra CNCF „CFR” SA – Sucursala Regională CF Iași – Unitate Operațională.

Cu toate că a existat această acțiune în instanță, Ghenuța încă se află pe lista participanților la licitație, ca ofertant pentru loturile 2, 3, 4 și 5 din licitația lansată de  CNCF „CFR” SA – Sucursala Regională CF Iași – Unitate Operațională.

scanare a unui act
CFR a fost acționat în instanță

Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan vrea mai mulți bani

scanarea unui act oficial
Ghenuța SRL nu are dreptul legal de a întreprinde activități de deratizare, dezinsecție și dezinfecție

Ghenuța SRL funcționează, conform datelor oficiale, cu sediul în Aleea Nicolina, numărul 13, Iași. Reporterii BZI.ro, în încercarea de a lua legătura cu Ștefan Ciolpan, au căutat sediul firmei, dar, din nefericire, acesta se află într-un apartament dintr-un bloc de la acea adresă.

Ștefan Ciolpan refuză să răspundă apelurilor telefonice ale reporterilor. Prin urmare, nu oferă nicio explicație legată de serviciile plătite cu bani grei de CFR ce nu sunt executate, de fapt.

Pentru o mai bună imagine a acestui ansamblu, precizăm că firma SC Ghenuța SRL funcționează de 27 de ani pe piața din România. În anul 2021, compania a avut, în mod oficial, 145 de angajați. Aceștia ar fi executat servicii de curățenie în mai multe județe ale țării, conform contractelor expuse într-un articol anterior.

Angajații de la Ghenuța s-au plâns de mai multe ori de condițiile mizere în care muncesc și de salariile de subzistență pe care le primesc. În 2008, când compania încasa milioane de lei de la CFR, un angajat din Suceava primea, în medie, un salariu de 500 de lei lunar. Cu toate că salariul era infim, acesta nici nu era plătit la timp, spre disperarea angajaților.

Firma de apartament a lui Ștefan Ciolpan continuă să depună oferte pentru banii CFR, dar nu pare că va schimba în vreun fel modul prin care onorează aceste contracte. Sucursala de la Iași a fost acționată în instanță, deoarece Ghenuța SRL nu are avizele necesare efectuării serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Comentarii
  • Nu știu câți cunosc faptul că în spatele acestei ghene stă fostul director Axinia. În discuțiile avute cu cei ce folosesc aceste substanțe toți au reliefat faptul că pe lângă că ele vin diluate foarte tare,se mai și fură de către personal. Trenurile și gările ajung sa fie spălate cu apă chioară. Sunt interese financiare uriașe în spatele acestor căpușe. Însă, organele de urmărire penală tac… Și asta de ani de zile… De ce oare???

Adauga un comentariu