Economic Local

Firma unui fost polițist din Vaslui a câștigat contractul de 1 milion de euro la Finanțele ieșene. Costache Dumitriu a fost blocat în timpul licitației

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firma unui fost polițist din Vaslui a câștigat contractul de 1 milion de euro la Finanțele ieșene. Costache Dumitriu a fost blocat în timpul licitației
Afaceristul Costache Dumitriu va primi 1 milion de euro pentru serviciile de pază

Finanțele ieșene au finalizat licitația pentru furnizarea serviciilor de pază, după ce procedura a fost contestată în ultimele luni de firmele participante. Societatea lui Costache Dumitriu, un fost polițist din Vaslui, a câștigat procedura organizată de autoritatea contractantă

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) a reușit să finalizeze licitația pentru furnizarea serviciilor de pază. Adjudecarea a fost înregistrată la finalul anului trecut, dar participanții la licitație au contestat oferta depusă de Sheriff Guard Protection SRL, cu sediul social în București, condusă de Costache Dumitriu, fost polițist în Vaslui. Recent, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins acuzațiile formulate de firmele contestatare. Pe scurt, a fost invocat faptul că în caietul de sarcini existau condiții restrictive, care ar fi favorizat firma fostului polițist.

Până la urmă, a fost semnat contractul în valoare de 4.388.195 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Conform datelor financiare, societatea de pază a fost înființată în 2002. În perioada 2009-2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 65 de milioane de lei, aproape 13 milioane de euro. Anul trecut, firma înregistra 302 angajați și cel mai mare profit de la înființare, 2,7 milioane de lei. Fiica afaceristului, Ilona Grigore, fostă Dumitriu, este căsătorită cu fostul fotbalist al clubului Dinamo, Dragoș Grigore, acum legitimat la clubul Ludogoreț din Bulgaria.

Agenții de pază trebuie să aibă în dotare mai multe echipamente

Conform caietului de sarcini întocmit de Finanțe, pe parcursul contractului de pază, firma prestatoare trebuie să aibă agenți dotați cu uniformă, baston de cauciuc sau tonfă, pulverizator de substanțe lacriomogene, fluier, lanternă și telefon mobil.

„Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în vigoare, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora. Achizitorul împreună cu ofertantul câștigător vor forma o comisie mixtă, alcătuiă din membri numiți atât de achizitor, cât și de prestator, care va inventaria toate bunurile din obiectivele păzite în vederea evitării sustragerilor, furturilor de bunuri”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile vor fi asigurate la sediile celor 6 administrațiii din regiunea Moldovei.

Finanțele ieșene cheltuie peste 100.000 de euro pentru mai multe loturi de hârtie

Recent, Finanțele ieșene au finalizat altă licitație privind achiziția mai multor loturi de hârtie pentru imprimante și fotocopiatoare. Valoarea estimată a contractului este de 596.000 lei, fără TVA, aproape 125.000 de euro. Comisia de evaluarea ales o ofertă depusă de societatea Agressione Group SRL, din Cluj, în valoare de 494.594 lei, fără TVA, adică 100.000 de euro. Firma este controlată de Marius Ștef. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 172,4 milioane lei, profit de 6 milioane lei, datorii de 41,2 milioane lei, cu un număr de 110 angajați.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, pe o perioadă de 1 an. Alte trei oferte au fost respinse de către comisia de evaluare. Conform necesarului, Finanțele ieșene au nevoie de o cantitate maximă de 55.000 de topuri de hârtie A4 (pentru imprimante și fotocopiatoare), 300 de topuri A3 (pentru imprimante și copiatoare), 100 topuri de A4 (pentru imprimantă matricială) și 50 topuri A3 (pentru imprimantă matricială).

Adauga un comentariu