Local

Firmele mari de construcție din Iași se bat pe contractul de reabilitare a drumurilor din comuna Golăiești! Investiția este de 2 milioane de euro

Publicat: 25 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firmele mari de construcție din Iași se bat pe contractul de reabilitare a drumurilor din comuna Golăiești Investiția este de 2 milioane de euro
Drumurile din comuna Golăiești vor fi reabilitate cu aproape 2 milioane de euro

A fost lansată licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Golăiești, județul Iași. La procedură au fost depuse șase oferte din partea firmelor de construcții. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Golăiești, județul Iași, a demarat licitația pentru modernizarea drumurile din localitate, cu fonduri alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a contractului este de 8.433.613 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Recent, în cadrul procedurii au fost depuse șase oferte din partea Conest SA, Ungureanu Trans SRL, Eky-Sam SRL, Enviro Construct SRL, asocierea Into SRL – Terra Strade Total Construct SRL – Dev In All SRL și asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Lucrările care vor fi efectuate sunt următoarele: lucrări de modernizare a structurii rutiere existente, lucrări de realizare acostamente și rigole de pământ, lucrări de realizare podețe tubulare, casetate și dalate, lucrări privind amenajarea drumurilor laterale, lucrări privind siguranța circulației. Dimensionarea structurii rutiere a fost realizată în funcție de condițiile de fundare, conform studiului geotehnic și de traficul recenzat și impus prin expertiza tehnică”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, Primăria comunei Golăiești a semnat alt contract, de 8,5 milioane de euro, pentru reabilitarea infrastructurii.

Firmele mari de construcție din Iași se bat pe contractul de reabilitare a drumurilor din trei sate

Conform autorității contractante, firma câștigătoare va interveni pentru reabilitarea a două drumuri sătești și unul comunal din satele Golăiești, Grădinari și Cilibiu. Lungimea totală a drumurilor este de 6.138 de metri.

„Pentru desfășurarea traficului în condiții depline de siguranță se vor monta indicatoare rutiere și se vor realiza marcaje transversale. Indicatoarele se vor monta conform planului de situație. Executanții au următoarele obligații și răspunderi: să înceapă executarea lucrărilor de demolare numai pe baza autorizației de desființare și a documentației tehnice verificate, să respecte prevederile din documentația tehnică aferentă și din autorizația de desființare, să realizeze condițiile de calitate prevăzute în documentația tehnică, să instruiască personalul asupra procesului tehnologic, asupra succesiunii fazelor și operațiunilor, precum și asupra măsurilor de protecție a muncii”, se mai arată în documentația procedurii.

Aproape 2 milioane de euro este valoarea contractului pentru comuna Todirești

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Todirești, județul Iași, anunță investiții în localitate. Pe data de 26.01.2023 va fi organizată licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9.180.000 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Conform contractului, urmează să fie modernizate 12 drumuri, cu o lungime totală de 5.717 metri. În comună, pentru modernizarea infrastructurii a alocat fonduri și Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

Firmele mari de construcție din Iași se bat pe contractul de reabilitare a drumurilor din comuna Golăiești, dar rămâne de văzut care va fi cea bună ofertă.

Adauga un comentariu