BZI LIVE

Fiți pe fază! În Studioul BZI LIVE este programată emisiunea în care se va dialoga despre aspecte și idei vitale pentru întreaga Planetă. Cei trei interesanți invitați vor prezenta informații despre domeniul ce atrage și fascinează milioane de oameni – LIVE VIDEO

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Joi, 24 octombrie, de la ora 15.00 în studioul BZI LIVE este invitat interesantul şi consistentul reprezentant al Almei Mater Iassiensis – prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu – geolog la formaţie, fost decan al Facultăţii de Geografie – Geologie, prorector şi actualmente preşedinte al importantului şi esenţialului for pentru democraţia academică al celei mai vechi instituţii de învăţământ superior moderne din ţară, Senatul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi! Acesta va fi alături de doi tineri invitați – surpriză. Cu siguranţă, mii de studenţi şi colegi – profesori din lumea universitară locală şi naţională îi vor urmări pe cei trei membri ai comunității academice de la Cuza. Aceștia vor oferi detalii şi despre proiectele ce le-au derulat la UAIC, cercetările și munca de teren efectuată. Spectaculos va fi ca, în centrul acestei producții media, vor fi aspecte și idei vitale pentru întreaga Planetă. Cei trei interesanți invitați vor prezenta informații despre domeniul ce atrage și fascinează milioane de oameni. Este vorba de domeniul Geochimiei. Cum, anul acesta la Iași se vor derula momente științifice dedicate acestui areal care aniversează şase decenii de activitate legată de Geochimie, profesorul Iancu și cei doi tineri colaboratori ai săi vor oferi informații și detalii extrem de interesante din această perspectivă.

Cu se se ocupa Geochimia şi unde o poți studia la Iaşi

Chiar mesajul Facultății de Geografie și Geologie de la UAIC, atunci când vine atragerea celor care-și doresc să studieze și să aprofundeze acest areal fabulos este unul spectaculos. „Dacă te-ai întrebat cum ar fi să fii studiezi pietre și vulcani, să știi totul despre compoziția Pământului și despre chimia mediului atunci specialiazarea Geochimie este ceea ce ar trebui să studiezi. Poți afla tot ce ține de geologie, de fizică globului, de chimie, de topografie minieră, de cristalografie și mineralogie optică. De asemenea îți poți uimi apropiații cu multe cunoștințe despre hazarde seismice și vulcanice, dar și despre pietre prețioase, semiprețioase și decorative. La finalul studiilor poți spune cu mâna pe diplomă că ești geochimist și poți ocupa funcții precum: geochimist, inspector de mediu, operator staţii geoservice în geologia petrolieră, specialist în protecţia şi monitorizarea mediului, specialist în evaluarea şi monitorizarea calităţii solurilor, specialist în gestiunea deşeurilor şi substanţelor chimice, specialist în hidrogeochimie, resurse de ape potabile, minerale şi termale, specialist în gestionarea şi managementul resurselor minerale, specialist în managementul hazardelor naturale, specialist în evaluarea pietrelor preţioase, muzeograf, cercetător în instituţii de cercetare şi universităţi, cadru didactic în învăţământul superior, analist în probleme de resurse şi economie mondială”, transmit aceștia.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu