Titlurile zilei

Flagrant video exploziv! Medic ginecolog de la Maternitatea „Elena Doamna” închide gura unei paciente. I-a aruncat banii pe masă – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 oct. 2019

Unul dintre cei mai contestați medici din Iași se află în centrul unui nou scandal. Pacienta arată că Doina Iancu de la Maternitatea „Elena Doamna” a făcut un examen ginecologic în două minute, fără nicio recomandare.”A durat doar două minute. Poate fi verificat pe camere. Mi-a făcut o ecografie spunându-mi că inima bebelușului bate și atât. «Poți pleca acasă!», fără să mă înregistreze, fără a-mi recomanda analize, tratament și toate cele necesare unei gravide în primul trimestru de sarcină”. Doina Iancu s-a oferit să o liniștească cu suma de 5.000 de lei. Reporterii BZI au surprins-o pe doctoriță chiar în timpul schimbului. Înregistrarea video este prezentată în EXCLUSIVITATE. Pacienta a refuzat în final banii.

Situație strigătoare la cer! Medicul ginecolog Doina Iancu, angajată la Maternitatea „Elena Doamna” și una dintre cele mai reclamate doctorițe, reușește să scape de fiecare dată. Când pacientele o acuză de malpraxis, Iancu scoate banii din portofel și le închide gura. „În data de 17 septembrie, nu știu cu precizie, m-am prezentat în triajul Maternității «Elena Doamna», unde, ca de obicei, era doamna doctor Doina Iancu, care m-a preluat pentru o așa-zisă consultație. Nu se poate numi consultație ce a făcut ea. A durat doar două minute. Poate fi verificat pe camere. Mi-a făcut o ecografie, spunându-mi că inima bebelușului bate și atât. «Poți pleca acasă!» fără să mă înregistreze, fără a-mi recomanda analize, tratament și toate cele necesare unei gravide în primul trimestru de sarcină. Am fost și la manager și a spus că știe situația, dar mai are șase luni până la pensie. Doamna Iancu mi-a spus că alt medic mai bun ca ea nu găsesc. M-a amenințat că nu voi avea liniște în maternitate, dacă voi merge mai departe”, povestește ieșeanca. Aceasta suține că avea nevoie de un consult cardiologic, pentru că are probleme cu inima, plus unul endocrinologic.

A venit cu banii în mână

La un moment dar, cele două părți au ajuns la înțelegere. Pentru ca demersurile pacientei să nu ajungă la superiori, Iancu i-a propus o despăgubire de 5.000 lei. Ieri, la ora 15:00, era programată întâlnirea cu mediatorul Radu Tărniceru. La discuții au participat și reporterii BZI. În birou a intrat avocatul medicului . Atmosfera a devenit tensionată. „Eu închei cu doamna doctor, nu cu dumneavoastră. Ea a făcut greșeala. Nu m-ați consultat dumneavoastră. N-am ce să discut cu dumneavoastră, am încheiat orice subiect”, spune pacienta. „În regulă, mă ignorați pe mine!”, afirmă avocata. La scurt timp, în cabinetul mediatorului intră doctorița Iancu. În mână avea un teanc de bani pe care i-a aruncat pe masă. „Acum facem hârtiile că am ajuns la o înțelegere. Eu îi dau 5.000 de lei. Cristina (către avocată – n.r). În acest moment facem hârtiile”, a exclamat medicul, după care a părăsit încăperea. Mediatorul și avocata au rămas să întocmească actele după ce au numărat banii. Inițial, ar fi lipsit 100 lei, dar la o renumărătoare suma a fost corectă.

Au încercat să o prostească

Culmea, suma nu a mai fost acceptată de reclamantă, în momentul în care a văzut contractul. Avocata Doinei Iancu i-a cerut să nu apară în spațiul public cu detalii din conflict. În caz contrar ar fi urmat să achite daune în valoare de 25.000 de lei. În consecință, conflictul nu a mai fost stins. „Se obligă să retragă plângerea formulată și depusă la Maternitatea «Elena Doamna». De asemenea, declară și garantează că nu va formula nicio altă plângere/sesizare în legătură cu incidentul descris la nicio autoritate sau instituție împotriva doamnei doctor Iancu Doina sau a Maternității «Elena Doamna», și nici să ridice vreo altă pretenție de ordin materia/sau moral, atât de la doamna doctor, cât și de la unitatea medicală. De asemenea, se obligă să nu aducă la cunoștința publică, să nu sesizeze în niciun mod/să nu dea nicio declarație în presa scrisă și/sau audio-vizuală în legătură cu incidentul scris prin prezentul acord de mediere, în caz contrar va plăti către doamna Iancu Doina de 5 ori suma primită”, se arată în contractul de mediere.

Avere importantă

Doina Iancu este soția omului de afaceri Simon Iancu. Cel din urmă controlează societatea Inter Uno SRL, care are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de peste 10 milioane de euro, cu un profit de 618.397 lei. Datoriile sunt de aproape 2 milioane de euro, iar numărul angajaților a ajuns la 48. Familia Iancu mai controlează societățile Doimed SRL, Oxam Com SRL, Romca Invest SRL, Interelectric SA (cifra de afaceri de peste 1 milion de euro), Romline Plus SRL. Doina Iancu nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere. Nici managerul de la Maternitatea „Elena Doamna” nu a putut fi contactat.

Acuzații de malpraxis

De-a lungul anilor, doctorița Iancu a fost acuzată de mai multe paciente de malpraxis și are procese în instanță. De asemenea, la un moment dat, a fost numită doctorița morții, pentru că făcea chiuretaje la minore, fără a avea consimțământul scris al tutorelui legal, și la femei cu sarcina peste 14 săptămâni. În urmă cu șase ani a primit o sancțiune contravențională în valoare de 26.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că a decontat servicii medicale neefectuate chiar la CMI Doimed Plus. În 2006, Iancu a fost acuzată de o femeie din Pașcani că a nenorocit-o, după ce i-a fisurat vezica urinară în timpul unei intervenții de fibrom uterin. Doctorița s-a ales doar cu o mustrare din partea Colegiului Medicilor din România. Nu în ultimul rând, o pacientă a arătat că Iancu mânca semințe în timp ce oferea indicații rezidenților care încercau oprirea unei hemoragii.loading...

Comentarii
  • Referitor la modul in care a decurs consultatia, ar fi trebuit, sau nu, ca medicul sa faca gesturi suplimentare numai o comisie se poate pronunta, in functie de starea de fapt a pacientei(investigatii suplimentare si tratamente nu sunt obligatorii daca nu sunt necesare, asa cred). Acceptand, insa, o mediere si o suma de bani mi se pare normal ca pacienta sa nu mai aiba dreptul la acuzatii nici catre institutii judiciare, dar nici in spatiul public. A acceptat sa fie cumparata.

  • Ps. Daca legea obliga medicul la pastrarea secretului profesional(nu are voie sa dea in spatiul public datele consultatiei etc.), atunci si pacientului trebuie sa-i fie interzis a inregistra si a face publice discutiile cu medicul. Permite legea sa intri cu sisteme audio/video intr-o institutie publica si sa inregistrezi fara sa fii autorizat de institutia respectiva? Va pot spune ca in alte tari, cele cu care vrem sa ne comparam si pe care le-am cunoscut, putin) nici prin cap nu-ti da sa indraznesti sa faci asta, neautorizat.

  • despre ce vb aceasta femeie nu este la prima abatere atata timp cat viata unei persoane a fost pusă în pericol această stiind de anul trecut problemele de sănătate ale pacientei sa avem pardon nu este nimeni in masura sa comenteze dinafara nici avocată ei Nici nimeni ……. Da suma de bani sa oferit in ideea de a se retrage si plângerea de la manager lucru care nu era posibil deci ulterior urma să ceară madam dr de la pacientă de 5 ori suma dată dar pacientă nu e proastaaaa e cu 1 minut mao deșteaptă decât.aceasta asa zisa dr

  • Chiar dacă s-a ajuns la o asa zisa mediere acea vanzare cumpărare cum spuneti a fost oprit momentan si aici era vb de o dată de mită iti dau 2 lei Tu țineți gura

  • Alooo, atata timp cat banii erau dati in conditii oficiale,despagubire pentru „prejudiciile” aduse, in prezenta unor persoane autorizate(mediator, avocat), nu discutam de MITA. Pacientul a vrut sa fie escroc, „si cu slanina-n pod si cu destele unse…”.

  • Daca nu esti vinovat, ca medic, de ce oferi ceva? Stim cu totii ca medicii sunt cei mai mari spagari din tara asta. Eu am fost cu mama 7 (sapte) luni prin toate spitalele tarii. O dna dr de la Iasi (conferentiar univ. la vremea aceea, la Pneumologie) Sf. Spiridon si cu o alta dna dr. (niste lichele) au luat f. multi bani pt. internare. Au pompat in mama antibiotice de i-au distrus toate organele interne. Fara sa faca nicio analiza, fara nicun diagnostic clar. Doar ghicituri: poate are ara, poate are aia etc. Ne-am enervat si i-am cerut banii inapoi dnei conferentiar si a replicat ca nu are de unde sa ii dea. Imi venea sa o iau la bataie pe escroaca. Am platit cu 2000 de lei un taxy ca sa ajungem la Comanesti. Nu au binevoit sa dea salvare, butelie de oxygen etc. La fel, escrocii de la Tg. Mures, un dr. Matei a recomandat sa i se puna 2 stenturi de la firma Delta, cu care avea el afaceri. Am platit 40.000 de lei prin credit de la banca, ca sa aflam ca nu i-au pus acele stenturi. Ci doar au mimat operatia. 200 de euro dr operator+200 eur dr anestezist. Asistente etc, Costuri f mari. La 10 zile mama a murit cu zile, la 53 de ani, datorita acestor hoti si avari, lacomi dupa bani. Il rog pe Bunul Dumnezeu, ca sa le dea si lor dupa inima lor, dupa lacomia si batjocura lor. Un medic de vreo 70 de ani, prof, univ, de la Caritas (sic) din Bucuresti m-a sunat si isi cerea spaga (desi dadusem sefului de sectie, un alt lacom prof univ), zicand: Domle da mama asta a mata e singura pe lume. Luase numarul de telefon de la mama, intimidata, si m-a sunat. Va dati seama ce criminali stau in spitale? Eu nu am incredere in doctori, nici la stat nici la privat. Feriti-va sa ajungeti pe mana acestor criminali care la adapostul diplomelor va iau viata. Asa sa le ajute Dumnezeu si lor si urmasilor lor, ca se aleg cu multe blesteme. Iau f. multi banii din spagi, desi au cele mai mari salarii din tara. Dr. Matei tec: Va doresc ca bataia de joc suferita de mama, pe bani grei, cam 200.000 de lei cheltuiti cu voi, in sapte luni, in toata tara, sa vi se intoarca insutit in suferinte si chinuri cum am trait si noi. Sa fiti blestemati cu tot cu copiii vostri si cu urmasii vostri.

  • Oferta extra. Lucru la calculator. Sigur. Valabil in toata tara. Start usor. Absolut nou. Convenabil pentru oricine. Vrem sa ne dezvoltam si mai rapid. Totul e de incredere. Oferim un viitor stabil. De ce sa pierzi o oportunitate extraordinara? Cea mai buna alegere. Mai ai un pas sa te convingi. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea de email andreea.caa17@gmail.com

  • Arunci cu bani asa, …poate, poate dna tace.Faceti controlul cum trebuie nu 2 minute.Dna Dr.Stie tot.Ati fi dv. competenta, cunoscuta ca medic, DAR gravidutzei ii e teams.Vrea un copil sanatos!!!

Adauga un comentariu