Titlurile zilei

Flagrant video exploziv! Medic ginecolog de la Maternitatea „Elena Doamna” închide gura unei paciente. I-a aruncat banii pe masă – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Unul dintre cei mai contestați medici din Iași se află în centrul unui nou scandal. Pacienta arată că Doina Iancu de la Maternitatea „Elena Doamna” a făcut un examen ginecologic în două minute, fără nicio recomandare.”A durat doar două minute. Poate fi verificat pe camere. Mi-a făcut o ecografie spunându-mi că inima bebelușului bate și atât. «Poți pleca acasă!», fără să mă înregistreze, fără a-mi recomanda analize, tratament și toate cele necesare unei gravide în primul trimestru de sarcină”. Doina Iancu s-a oferit să o liniștească cu suma de 5.000 de lei. Reporterii BZI au surprins-o pe doctoriță chiar în timpul schimbului. Înregistrarea video este prezentată în EXCLUSIVITATE. Pacienta a refuzat în final banii.

Situație strigătoare la cer! Medicul ginecolog Doina Iancu, angajată la Maternitatea „Elena Doamna” și una dintre cele mai reclamate doctorițe, reușește să scape de fiecare dată. Când pacientele o acuză de malpraxis, Iancu scoate banii din portofel și le închide gura. „În data de 17 septembrie, nu știu cu precizie, m-am prezentat în triajul Maternității «Elena Doamna», unde, ca de obicei, era doamna doctor Doina Iancu, care m-a preluat pentru o așa-zisă consultație. Nu se poate numi consultație ce a făcut ea. A durat doar două minute. Poate fi verificat pe camere. Mi-a făcut o ecografie, spunându-mi că inima bebelușului bate și atât. «Poți pleca acasă!» fără să mă înregistreze, fără a-mi recomanda analize, tratament și toate cele necesare unei gravide în primul trimestru de sarcină. Am fost și la manager și a spus că știe situația, dar mai are șase luni până la pensie. Doamna Iancu mi-a spus că alt medic mai bun ca ea nu găsesc. M-a amenințat că nu voi avea liniște în maternitate, dacă voi merge mai departe”, povestește ieșeanca. Aceasta suține că avea nevoie de un consult cardiologic, pentru că are probleme cu inima, plus unul endocrinologic.

A venit cu banii în mână

La un moment dar, cele două părți au ajuns la înțelegere. Pentru ca demersurile pacientei să nu ajungă la superiori, Iancu i-a propus o despăgubire de 5.000 lei. Ieri, la ora 15:00, era programată întâlnirea cu mediatorul Radu Tărniceru. La discuții au participat și reporterii BZI. În birou a intrat avocatul medicului . Atmosfera a devenit tensionată. „Eu închei cu doamna doctor, nu cu dumneavoastră. Ea a făcut greșeala. Nu m-ați consultat dumneavoastră. N-am ce să discut cu dumneavoastră, am încheiat orice subiect”, spune pacienta. „În regulă, mă ignorați pe mine!”, afirmă avocata. La scurt timp, în cabinetul mediatorului intră doctorița Iancu. În mână avea un teanc de bani pe care i-a aruncat pe masă. „Acum facem hârtiile că am ajuns la o înțelegere. Eu îi dau 5.000 de lei. Cristina (către avocată – n.r). În acest moment facem hârtiile”, a exclamat medicul, după care a părăsit încăperea. Mediatorul și avocata au rămas să întocmească actele după ce au numărat banii. Inițial, ar fi lipsit 100 lei, dar la o renumărătoare suma a fost corectă.

Au încercat să o prostească

Culmea, suma nu a mai fost acceptată de reclamantă, în momentul în care a văzut contractul. Avocata Doinei Iancu i-a cerut să nu apară în spațiul public cu detalii din conflict. În caz contrar ar fi urmat să achite daune în valoare de 25.000 de lei. În consecință, conflictul nu a mai fost stins. „Se obligă să retragă plângerea formulată și depusă la Maternitatea «Elena Doamna». De asemenea, declară și garantează că nu va formula nicio altă plângere/sesizare în legătură cu incidentul descris la nicio autoritate sau instituție împotriva doamnei doctor Iancu Doina sau a Maternității «Elena Doamna», și nici să ridice vreo altă pretenție de ordin materia/sau moral, atât de la doamna doctor, cât și de la unitatea medicală. De asemenea, se obligă să nu aducă la cunoștința publică, să nu sesizeze în niciun mod/să nu dea nicio declarație în presa scrisă și/sau audio-vizuală în legătură cu incidentul scris prin prezentul acord de mediere, în caz contrar va plăti către doamna Iancu Doina de 5 ori suma primită”, se arată în contractul de mediere.

Avere importantă

Doina Iancu este soția omului de afaceri Simon Iancu. Cel din urmă controlează societatea Inter Uno SRL, care are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de peste 10 milioane de euro, cu un profit de 618.397 lei. Datoriile sunt de aproape 2 milioane de euro, iar numărul angajaților a ajuns la 48. Familia Iancu mai controlează societățile Doimed SRL, Oxam Com SRL, Romca Invest SRL, Interelectric SA (cifra de afaceri de peste 1 milion de euro), Romline Plus SRL. Doina Iancu nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere. Nici managerul de la Maternitatea „Elena Doamna” nu a putut fi contactat.

Acuzații de malpraxis

De-a lungul anilor, doctorița Iancu a fost acuzată de mai multe paciente de malpraxis și are procese în instanță. De asemenea, la un moment dat, a fost numită doctorița morții, pentru că făcea chiuretaje la minore, fără a avea consimțământul scris al tutorelui legal, și la femei cu sarcina peste 14 săptămâni. În urmă cu șase ani a primit o sancțiune contravențională în valoare de 26.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că a decontat servicii medicale neefectuate chiar la CMI Doimed Plus. În 2006, Iancu a fost acuzată de o femeie din Pașcani că a nenorocit-o, după ce i-a fisurat vezica urinară în timpul unei intervenții de fibrom uterin. Doctorița s-a ales doar cu o mustrare din partea Colegiului Medicilor din România. Nu în ultimul rând, o pacientă a arătat că Iancu mânca semințe în timp ce oferea indicații rezidenților care încercau oprirea unei hemoragii.

Adauga un comentariu