Sport

Florin Andone și Tudor Băluță vor putea juca și anul viitor în Premier League

Publicat: 22 iul. 2020
Florin Andone și Tudor Băluță vor putea juca și anul viitor în Premier League.
Internaționalii români Florin Andone, 27 de ani, și Tudor Băluță, 21 de ani, pot spera ca anul viitor să prindă meciuri în Premier League.

Fotbaliștii internaționali români Florin Andone, 27 de ani, și Tudor Băluță, 21 de ani, pot spera ca anul viitor să prindă meciuri în Premier League, dacă clubul nu va decide să-i împrumute din nou.  Internaționalii români Florin Andone, 27 de ani, și Tudor Băluță, 21 de ani, pot spera ca anul viitor să prindă meciuri în Premier League, dacă clubul nu va decide să-i împrumute din nou.

Florin Andone și Tudor Băluță vor putea juca și anul viitor în Premier League

Finalul acestul sezon i-a prins pe unul la Galatasaray, unde s-a accidentat grav, iar pe celălalt la Den Haag, campionat care a fost suspendat din cauza COVID-19. Brighton, echipa românilor Andone și Băluță, s-a salvat de la retrogradare. Brighton și-a asigurat menținerea în prima ligă engleză de fotbal după rezultatele înregistrate luni, în penultima etapă a sezonului (a 37-a).

Brighton s-a salvat de la retrogradare cu două etape înainte de final

Brighton, club cu care se află sub contract românii Tudor Băluță și Florin Andone, a obținut un punct, 0-0, cu Newcastle United, în deplasare, suficient pentru a fi sigur că va juca și în ediția viitoare de Premier League.
Sheffield United a pierdut acasă cu Everton, scor 0-1, prin golul brazilianului Richarlison (46), anunță Agepres.

Clasament:

1. Liverpool 93 puncte (36 jocuri)
2. Manchester City 75 puncte (36 jocuri)
3. Chelsea 63 p (36 j)
4. Leicester 62 p (37 j)
5. Manchester United 62 p (36 j)
6. Wolverhampton 59 p (37 j)
7. Tottenham 58 p (37 j)
8. Sheffield United 54 p (37 j)
………………………………………
10. Arsenal 53 p (36 j)
……………………………..
15. Brighton 38 p (37 j)

Accidentat pe 14 iunie, Florin Andone a fost operat

Florin Andone a fost operat cu succes la genunchiul drept, la Spitalul Liv din Istanbul, a anunțat clubul Galatasaray, citat de agenția Anadolu. Florin Andone, 27 de ani, s-a accidentat pe 14 iunie, în meciul cu Rizespor, când portarul echipei gazdă, Tarik Cetin, a plonjat pentru a prinde mingea și a căzut peste genunchiul fotbalistului român. Andone a suferit rupturi ale ligamentelor de la genunchiul drept, clubul precizând după meciul respectiv că au fost rupte atât ligamentul colateral medial (tibial), cât și ligamentul încrucișat anterior.

Florin Andone revine la Brighton, după împrumutul la Galatasaray

Pe 16 iunie, Andone a anunțat că sezonul este încheiat pentru el și le mulțumea fanilor lui Galatasaray, echipă la care a fost împrumutat de Brighton. Andone, care a marcat 2 goluri în 12 meciuri pentru Galatasaray în toate competițiile, se află sub contract cu clubul englez până în 2023. În noiembrie, Andone a suferit o altă accidentare la ligamentul colateral medial, care l-a ținut departe de gazon până în luna ianuarie.

Mirel Rădoi, mesaj pentru Florin Andone

Pierdere mare pentru echipa națională înainte de reluarea meciurilor, lucru care se va întâmpla în luna septembrie a acestui an. Florin Andone și Dragoș Nedelcu s-au accidentat grav în meciurile disputate în acest weekend și vor fi nevoiți să stea departe de gazon o perioadă mai îndelungată. Mirel Rădoi, selecționerul României, a ținut să fie alături de cei doi internaționali și le-a transmis acestora un mesaj de încurajare.

„Staff-ul medical al naționalei este în contact cu specialiștii din acest domeniu de la cluburile unde joacă Dragoș Nedelcu și Florin Andone, iar atât eu, cât și colegii mei din staff-ul tehnic, suntem și vom fi alături de cei doi în procesul de refacere care urmează. Vestea acestor accidentări ne-a întristat mult, dar avem încredere în puterea mentală a celor doi și sunt convins că vor reuși să revină cât mai curând în circuitul echipei naționale. Tricolorii sunt alături de voi, băieți! Vă așteptăm pe teren și în tricoul României!”, a declarat Mirel Rădoi pentru FRF.

Comunicatul FRF după accidentările lui Florin Andone și Dragoș Nedelcu

„Florin Andone, 27 de ani, a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul drept în partida pierdută de Galatasaray în fața lui Rizespor, 0-2. Dragoș Nedelcu, 23 de ani, a suferit o accidentare la genunchiul drept în finalul partidei CFR Cluj – FCSB 1-0. Ambele leziuni vor necesita o perioadă de recuperare îndeungată.
Florin Andone are 25 de selecții la echipa națională, reușind 2 goluri. Dragoș Nedelcu a bifat două jocuri la prima reprezentativă și a fost component al naționalei U21 condusă de Mirel Rădoi la Campionatul European de tineret de vara trecută, atunci când România a ajuns până în semifinalele competiției, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, se arată în comunicatul emis de FRF.

27 de ani are Florin Andone
23 de ani are Dragoș Nedelcu

Adauga un comentariu