National

Florin Cîțu, după ce proiectul legii bugetului de stat pentru 2021 a fost votat: „Este un buget bun, un buget echilibrat, un buget cu care începem reconstrucţia României”

Publicat: 02 mart. 2021
Florin Cîțu la birou
Florin Cîțu, premierul României

După ce Parlamentul a votat proiectul legii bugetului de stat pentru 2021, cu o întârziere de câteva luni, Florin Cîțu nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. În plus, prim-ministrul s-a declarat mulțumit de faptul că are primul buget din istoria democrată a țării în care nu a trecut niciun amendament.

Fără a da vreun nume, prim-ministrul i-a acuzat pe predecesorii săi că nu au vrut să facă reformă, el fiind obligat să o realizeze prin bugetul în care profesorii nu își mai primesc salariile așa cum scrie în lege, majorarea pensiilor a fost anulată, la fel și alocațiile copiilor, și s-a decis înghețarea salariilor și eliminarea voucherelor de vacanță.

”Le mulțumesc colegilor din Parlament din coaliția de centru dreapta PNL-USR-PLUS-UDMR, colegilor de la minorități pentru că au votat acest buget. Este un buget bun, un buget echilibrat, un buget cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să faci acest lucru decât prin reformă şi investiţii. De aceea am spus de la început care sunt cele două lucruri pe care am axat acest buget – investiţii record, jumătate din fonduri europene şi reformă, pe care mulţi politicieni au tot aruncat-o în spaţiul public, dar cam toţi au fugit de ea şi este momentul să o facem, iar acest buget forţează reforma. Eu am spus că doar dacă nu vrem să o facem singuri o vom face prin buget.

Florin Cîțu: „Este și o premieră fiind primul buget care trece prin Parlamentul României fără niciun amendament”

Florin Cîțu consideră o victorie faptul că nu a fost votat niciun amendament, ceea ce arată că „suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste toți cei 4 ani”.

Au fost câteva zile importante și cred că este și o premieră fiind primul buget care trece prin Parlamentul României fără niciun amendament. Asta arată foarte clar că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste toți cei 4 ani pentru că avem mult de lucru.”, a spus Florin Cîțu.

Ce a declarat Dan Barna după votarea bugetului

Dan Barna, vicepremier în guvernul Florin Cîțu, a oferit o declarație, după ce bugetul a fost votat în Parlament. El declară că abia de acum începe marea provocare pentru cabinetul din care face parte.

”Cele două zile în care am ajuns să votăm bugetul au dovedit un lucru foarte clar: există majoritate parlamentară stabilă, există o coaliție care și-a propus să facă aceste reforme, în momentul de față România are un buget, din acest moment începe activitatea de execuție, începe marea provocare, ca acele proiecte importante de care România are nevoie și despre care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate în fiecare bucată de Românie, în fiecare județ, municipiu, oraș sau comună.

Dan Barna spune că votul de azi, din Parlament, confirmă că, din acest moment, România intră pe o execuție bugetară pentru „cel mai ambițios buget de investiții pe care l-a avut România vreodată”.

Aceste două zile au arătat că această coaliție de centru-dreapta își onorează angajamentele pe care le-a făcut românilor în campania electorală. În ciuda unei opoziții în care am văzut voturi duble și obșinuința de a fura voturi și când ești în minoritate, ce poate fi mai ridicol?!, votul de azi al colegilor din Parlament confirmă că din acest moment România intră pe o execuție bugetară pentru cel mai ambițios buget de investiții pe care l-a avut România vreodată.

Acesta este rezultatul acestor două zile și aceasta este provocarea și angajamentul pe care acest guvern îl face pentru România.”, a declarat Dan Barna, vicepremier în guvernul Florin Cîțu.

Comentarii
  • Citu nu are nici un motiv sa se laude. Este cel mai lipsit de viziune si amatoristic buget pe care l-a avut Romania. Bugetul lui Citu nu are in spate o strategie economica nationala (scop, obiective, mijloace, model matematic, validare numerica). Este pur si simplu un buget de tip contabil (evidenta intrarilor si iesirilor), care nu-si propune nimic pentru economie.
    Citu este un mediocru. Este incapabil sa lucreze cu modele matematice economice. Nu-l duce capul. Dupa ce a picat treapta a doua, Citu a picat si examenul de admitere la ASE Bucuresti – si nu odata, ci de doua ori. Si pe unul ca asta l-au pus prim-ministru …

  • E un buget care nationalizeaza pierderile si privatizeaza beneficiile. Saracii si firmele romanesti o vor duce prost, in timp ce bogatii si corporatiile vor primi cadouri fiscale. Nu degeaba CES (Consiliul Economic şi Social, unde sunt prezente si patronatele, si sindicatele) a dat aviz negativ proiectului de buget.

Adauga un comentariu