Culinar

Foietaj cu brânză ricotta, şuncă şi ardei

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Foietaj cu brânză ricotta şuncă şi ardei

Ai poftă de un aperitiv delicios, numai bun ca să meargă de „ronţăit” într-o dupa-amiază cu prietenii? Reţeta de foietaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei este ideală, se prepară rapid şi are un gust delicios. Bucăţile de foietaj umplute pot fi combinate, respectiv servite şi cu un sos la alegere.

Ingrediente Foietaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei:

  • 100 g şuncă presată
    100 g brânză ricotta
    1 pachet aluat de foietaj
    boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţe)
    1 ardei roşu
    parmezan ras
    ulei
    sare şi piper
    pătrunjel

Mod de preparare Foietaj cu şuncă, brânză ricotta şi ardei:

Taie ardeiul şi şunca presată în cubuleţe mici şi căleşte-le în tigaie. Într-un bol, amestecă brânza, parmezanul, pătrunjelul mărunţit şi adaugă ardeiul şi şuncă prăjite. Pune şi boiaua de ardei şi sare şi piper după gust.

Aluatul de foietaj se întinde şi se umple cu compoziţia obţinuta, apoi se rulează şi se prind marginile pentru a nu curge. Taie felii rulada de foietaj şi aşează bucăţile într-o tavă, pe o hârtie de copt. Încălzeşte cuptorul şi ţine tava la făcut cam 20 de minute. Foietajele sunt gata când încep să se rumenească.

Adauga un comentariu