Titlurile zilei

Fostul deputat Constantin Adăscăliței a tras o țeapă de 1 milion de euro prin NPS Security! Un om de afaceri din Iași are de recuperat o sumă importantă. Investițiile au fost înregistrate pe alte persoane

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul deputat Constantin Adăscăliței a tras o țeapă de 1 milion de euro prin NPS Security Un om de afaceri din Iași are de recuperat o sumă importantă. Investițiile au fost înregistrate pe alte persoane
Constantin Adăscăliței trebuie să plătească 1 milion de euro bugetului de stat, dar se face că plouă. Firma de pază NPS Security se află în insolvență de mai mulți ani, dar abia recent a fost întocmit tabelul definitiv al creditorilor

Firma de pază controlată de Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD, se află în insolvență, dar creditorii încă nu au primit sumele cerute. Finanțele ieșene, dar și oameni de afaceri din Iași au de recuperat sume importante. Stau la rând și foștii angajați ai firmei de pază

Fostul deputat Constantin Adăscăliței a produs un prejudiciu important bugetului de stat, prin firma de pază NPS Security SRL. Deși a intrat în insolvență în 2017, abia recent a fost definitivat tabelul de creanțe. Valoarea totală a datoriilor a ajuns la 4,3 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro. Oficial, în actele societății apare Constantin Ciornei, un apropiat al familiei Adăscăliței și chiar asociat în alte firme cu membrii acesteia. Printre creditorii importanți se numără Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași, care are de recuperat 1.620.523 lei.

Cu sume de câteva mii de lei s-au înscris la masa credală și firmele de utilități. La masa credală mai apare și Marius Adăscăliței, fiul fostului deputat. Acesta are pretenții pentru suma de 843.976 lei. Numai că, a fost a aprobată o creanță de doar 962,91 lei. De fapt, în baza unei sentințe civile din data de 22.07.2020, debitul principal a fost fixat la doar 2 lei, la care se adaugă penalități de 960,91 lei. A fost acceptată și creanța societății Camping Enpi SRL, controlată de familia Adăscăliței, în valoare de 1.990.807 lei. La masa credală sunt prezenți și 125 angajați care au lucrat pentru firma de pază, dar nu au mai primit salariile.

Alexandru Holicov a împrumutat firma lui Constantin Adăscăliței, dar nu știe dacă va mai vedea banii

În tot acest hățiș al procesului de insolvență a fost prins și omul de afaceri Alexandru Lucian Holicov. A împrumutat firmei NPS Security SRL suma de 538.002 lei, iar acum speră să o primească înapoi. Contactat telefonic de către reporterii BZI, Holicov a precizat că încă se află în relații bune cu membrii familiei Adăscăliței.

„Îmi doresc să recuperez banii respectivi. Au fost discuții. I-am ajutat cu suma respectivă. Eu mă cunosc cu administratorii firmei. Momentan, nu suntem într-o stare de conflict. Sper că voi recupera banii”, a precizat Alexandru Lucian Holicov, unul dintre fondatorii societății Adservio Social Inovation SRL, care are pe piață cea mai utilizată platformă educațională on-line.

În anul în care NPS Security a intrat în insolvență, a înregistrat o cifră de afaceri de 5.908.302 lei, pierderi de 3.736.531 lei, datorii de 5,7 milioane lei, cu un număr de 228 de angajați.

Constantin Adăscăliței își ascunde afacerile pe numele altor colaboratori

Constantin Adăscăliței evită să apară pe documentele propriilor firme. Majoritatea inițiativelor sunt realizate prin interpuși. Este și cazul parcării private de pe strada Gându, de langă sediul Oficiului pentru Registrul Comerțului, clădire deținută tot de fostul deputat. Parcarea privată a fost amenajată pe o suprafață de 1.600 metri pătrați. Oficial, parcarea este administrată de către societatea Samoyed Parking SRL, condusă de Răzvan Iulian Anghelache. În trecut, Constantin Adăscăliței a cerut Primăriei Iași să-i vândă un spațiu comercial de pe strada Arcu, nr.85.

Solicitarea a fost făcută de Camping Enpi SRL (controlată de Adăscăliței -n.r.), care avea calitatea de chiriaș al spațiului. Primăria Iași a stabilit un preț de vânzare de 168.000 de euro. Pentru ca procedura să fie validată mai era nevoie de două societăți participante. S-au prezentat Dumitriu Sergiu LTD SRL, controlată de Alina Mihaela Dumitriu. De fapt, Dumitriu este prietenă la cataramă cu Cosmina Adăscăliței, soția fostului deputat. Și pentru ca cercul să fie închis, s-a mai prezentat la licitație și Samoyed Parking SRL. De aici și utilitatea lui Răzvan Iulian Anghelache. Așadar, Constantin Adăscăliței s-a asigurat că nu se vor prezenta la licitație musafiri nepoftiți.

Adauga un comentariu