Actualitate

Fostul deputat PNL, Mircea Roşca, beneficiază de decizia Curţii Constituţionale a României

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul deputat PNL Mircea Roşca beneficiază de decizia Curţii Constituţionale a României
fost deputat PNL Mircea Roşca

Fostul deputat PNL, Mircea Roşca, este unul dintre beneficiarii deciziei CCR. Judecătorii de la ICCJ au decis ca dosarul trebuie să se rejudece de la zero. Culmea situaţiei este ca dosarul nu se va judeca la Bucureşti ci în Prahova pentru că Mircea Roşca nu mai este parlamentar.

Pe lângă Mircea Roşca, în judecata sunt trimise mai multe persoane

Pe lângă Mircea Roşca, dosarul cuprinde mai multe nume. Dosarul se va rejudeca în Prahova pentru că ”greul” PNL nu mai este deputat PNL şi Tribunalul Prahova are competenţa să judece acest dosar. Dosarul a fost pe rolul secţiei penale de la ICCJ, conform ziarulincomod.ro

”Trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr.192/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea, Rotilă Adrian, Popescu Gabriel Stelian, Dumbravă Diana Camelia, Strâmbeanu Adrian, Rotaru Marian Emanuel, David Simona, Mâlea Mariana, Savu Cristina, Facă Mihail, Semcu Adrian Emanuil şi Şerbănoiu Gabriela Cristina, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare”, conform portalului instanțelor de judecată.

Condamnare pentru Mircea Roşca! ICCJ l-a condamnat pentru trafic de influenţă

În 2018, fostul deputat PNL, Mircea Roşca a fost condamnat pentru trafic de influenţă la trei ani de închisoare cu suspendare. Tot în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi tot la închisoare cu suspendare alte persoane.

Adrian Rotilă, administratorul unei societăți private,
Marian Emanuel Rotaru, economist la Serviciul Achiziţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti,
Gabriel Stelian Popescu, consilier local al oraşului Azuga,
Diana Camelia Dumbravă, fost secretar în cadrul Primăriei oraşului Azuga.

Achitare pentru mai multe persoane! Fost director de spital găsit nevinovat

Totuşi, în acest dosar, judecătorii ICCJ au decis mai multe achitări. Printre persoanele achitate s-au numărat şi Adrian Strambeanu, fost director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Simona David, director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti – judeţul Prahova, Mariana Mâlea, responsabil cu achiziţiile publice în cadrul Centrului de Recuperare, Cristina Savu, fost director economic în cadrul RAAPPS Sinaia, Mihail Facă, fost administrator public al judeţului Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fost vicepreşedinte al CJ Prahova, în prezent director al Hidro Prahova, Gabriela Cristina Şerbănoiu, fost şef al Serviciului Achiziţii Publice şi Contracte din cadrul Direcţiei Patrimoniu a CJ Prahova.

Din cauza deciziei CCR, sentinţele au fost anulate! Dosarul se rejudeca de la zero

Sentințele date de Înalta Curte pe fond au fost anulate însă, în contextul scandalului legat de constituirea completelor de judecători, iar procesul se va rejudeca de la zero la Tribunalul Prahova.

Mircea Roşca, fost deputat de Prahova, a fost deferit justiţiei, în februarie 2015, de procurorii DNA din Ploieşti într-un dosar în care a fost acuzat pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă dintre care una în formă continuată, precum şi pentru instigare la săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

Adauga un comentariu