Actualitate

Fostul primar al Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, rămâne fără diamantele în valoare de 2 milioane de euro! ICCJ a deciz definitiv în defavoarea acestuia

Publicat: 15 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul primar al Sectorului 1 din București Daniel Tudorache rămâne fără diamantele în valoare de 2 milioane de euro ICCJ a deciz definitiv în defavoarea acestuia
Lui Daniel Tudorache i s-a respins cererea de restituire a diamentelor a căror valoare însumează 2 milioane de euro

Victorie de repriză pentru DNA care i-a reţinut, fostului primar al Sectorului 1 din București, diamante în valoare totală de 2 milioane de euro. Așadar, cei de la ÎCCJ au decis în mod definitiv că Daniel Tudorache rămâne fără bunurile de o valoare uriașă.

Fostul edil depusese o contestație împotriva prelungirii măsurii controlului judiciar pe cauțiune şi nu a avut câștig de cauză, decizia fiind definitivă.

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 din București a rămas fără diamante în valoare de 2 milioane de euro

Așadar, magistraţii de la ÎCCJ au decis că fostul primar din Sectorul 1 nu poate intra în posesia diamentelor care valorează 2 milioane de euro. Fostul edil depusese recurs la decizia DNA asupra controlului judiciat pe cauţiune.

Pe lângă faptul că Daniel Tudorache a pierdut pentru moment diamentele, justiţia a decis că acesta nu va intra nici în posesia cauţiunilor plătite. Vorbim despre 1 milion de lei și 200.000 de lei, ultima sumă fiind plătita pentru soția acestuia:

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de inculpatul Tudorache Daniel împotriva ordonanţei nr.705/P/2016 din data de 24 septembrie 2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate de Corupţie, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune.

Daniel Tudorache este anchetat într-un dosar penal referitor la mai multe acte de corupţie pe care le-a făcut în momentul în care se afla la Primăria Sectorului 1.

Daniel Tudorache a pierdut alegerile locale după un proces electoral extrem de controversat

De altfel, Daniel Tudorache a pierdut la limită alegerile locale din 2020 în favoarea lui Clotilde Armand. Totuşi, alegerile locale au fost puternic contestate de acestea. În spaţiul public au apărut imagini în care Clotilde Armand apărea că intră în locația în care se aflau buletinele de vot.

Pe de altă parte, procurorul SIIJ care ancheta posibilele fraude la alegeri a fost scos din sistem. Sursele juridice au precizat în urmă cu ceva timp că decizia de pensionare a acestuia a venit pe fondul unor presiuni uriașe.

„Trăim într-o ţară în care oficialii statului român care ar trebui să facă numărătoarea întotdeauna se consultă pe partea cealaltă, care pare într-adevăr pusă în secundar, în umbră.

De aia azi, când s-a anunţat că Tudorache are 1000 de voturi peste Armand, procurorul de caz şi-ar fi depus dosarul de pensionare. Lucrurile se leagă şi noi am mai trăit momente de genul acesta, când bătrânii la referendumul din 2012 erau puşi să jure cu mâna pe Biblie, pe capota maşinii de la DNA. De asta spun că este nevoie de un pic mai mult decât de nişte lamentări din partea celor care, iată, se dovedeşte că ar fi câştigat alegerile”, a spus jurnalista Diana Tache, potrivit dcnews.ro, despre pensionarea magistratului.

 

Adauga un comentariu