Eveniment-Social

Fotografia impresionantă a tânărului artist Mihai Moga a fost expusă pentru o zi la Iași. Proiectul „Remember de flowers” călătorește în toată România

Publicat: 22 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fotografia impresionantă a tânărului artist Mihai Moga a fost expusă pentru o zi la Iași. Proiectul Remember de flowers călătorește în toată România
Tânărul artist Mihai Moga și-a expus la Iași fotografia din proiectul "Remember de flowers"

Proiectul personal al tânărului artist Mihai Moga, student la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, a ajuns vineri și la Iași. Tânărul a început proiectul „Remember de flowers” acum două săptămâni, timp în care a călătorit în 8 orașe, printre care și Iași. Aparițiile sale de o zi aduc un element surpriză prin care dorește să inspire oamenii să își regăsească sinele

Mihai Moga studiază arhitectura la Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București și a dezvoltat în ultimii ani o pasiune pentru fotografie. Din dorința de a face mai mult și de a trăi experințe noi, a gândit un proiect prin care să ofere oamenilor pe care îi întâlnește un moment de regăsire.

„Sunt student în anul VI la Arhitectură în București. Perioada pandemiei COVID-19 m-a făcut să realizez anumite lucruri atât despre mine, cât și despre noi toți, ca oameni. Tot haosul din jur ne face să uităm de noi, să uităm că trăim și că vom muri la un moment dat. Suntem la fel de fragili în această viață, la fel ca florile din imagine și acesta este un mesaj pe care vreau să îl transmit celor care văd tabloul”, a precizat Mihai Moga.

Tabloul cu o imagine cu flori care a stat pentru o zi în 8 orașe din România

O fotografie cu crăițe portocalii (Tagetes patula), realizată în Grecia de către Mihai Moga, călătorește cu el de la începutul lunii august în 8 orașe din țară. Fotografia a fost realizată în timpul experienței de un an în cadrul programului Erasmus, iar acum este elementul esențial al proiectului. Înrămată, fortografia cu flori a tânărului artist îl ajută să transmită mesajul fragilității vieții.

„Este o perioadă în care s-a întâmplat multe lucruri care ne afectează pe toți. După tot acest timp mi-am dat seama că noi suntem la fel de fragili ca niște flori și că trebuie să ne amintim să fim. E o imagine realizată de mine și înrămată prin care sper că cel care o vede să își pună întrebări cu privire la propria ființă. Vreau să fie un moment, că am fost aici și să rămân în memoria celor care au văzut imaginea mea cu flori pusă în ramă și care poate s-au simțit inspirați”, a mai adăugat Mihai Moga.

O zi din viața lui Mihai Moga pentru a transmite un mesaj ieșenilor

Aflat doar pentru o zi în Iași, Mihai Moga a ținut tabloul pentru trecătorii din Piața Unirii, strada Lăpușneanu, strada Palas și bulevardul Ștefan cel Mare. A venit pentru prima dată în Iași și a rămas surprins de oraș și de unele obiective turistice, printre care și Biserica Sfinții „Trei Ierarhi”.

„Sunt în Iași pentru prima dată și este chiar plăcut, surprinzător chiar. Oraș aerist din punct de vedere arhitectural, din câte am văzut până acum. Prin modul în care sunt dispuse clădirile reușești să găsești ușor niște puncte principale de reper și chiar zona unde ne aflăm (Piața Unirii) este foarte spațioasă”, a spus Mihai Moga.

Proiectul „Remember the flowers” a fost inițiat spontan din dorința de a face mai mult

Proiectul „Remember the flowers” a parcurs pentru o zi orașele Craiova, Târgu Jiu, Sibiu, Cluj, Brașov, Buzău, Bacău și Iași. Mihai Moga mai are de ajuns în Constanța, Vama Veche și București. Inițial, tânărul a vrut să realizeze din fotografii cărți poștale și postere pe care să le vândă și să doneze banii câștigați unei cauze. Din dorința de a face mai mult decât o simplă expunere de fotografii, el a pornit prin țară cu intenția de a lăsa oamenilor a altă amintire a artei sale.

„Proiectul a fost conceput spontan și fără așteptări, dar dacă va fi bine primit de oamenii pe care i-a întâlnit, o să continue cu alte orașe. Voi ajunge chiar și în orașele altor țări, sunt deschis posibilităților. În ultimele două săptămâni am parcurs 8 orașe și urmează alte 3, dintre care și orașul în care locuiesc, București”, a încheiat Mihai Moga.

Adauga un comentariu