Titlurile zilei

Fotografii incendiare! Vanessa strălucește în rochiile pe care le creează în Iași după moda din Milano: „Rozul este culoarea mea preferată” – FOTO

Publicat: 03 mai 2024
_____ Vizualizări 25 Comentarii
Fotografii incendiare Vanessa strălucește în rochiile pe care le creează în Iași după moda din Milano Rozul este culoarea mea preferată - FOTO
Vanessa Petrina are o afacere de succes în domeniul industriei textile

Vanessa Petrina are o afacere de succes în Iași și este unul dintre cei mai urmăriți designeri vestimentari pe rețelele de socializare. A studiat la Instituto Marangoni, din Italia, dar s-a întors în orașul unde a crescut pentru că aici simte că este locul ei. Ținutele sale au atras sute de cliente care vor rochii elegante, simple sau trenciuri potrivite oricărui tip de siluetă

Vanessa Petrina, o tânără din Iași, care a studiat la Milano, la una dintre facultățile de top din domeniu, povestește de unde a început ideea de a învăța mai multe despre modă.

„Le machiam pe fete pentru diverse evenimente și așa am început în zona aceasta, de creativitate, în liceu. A venit clasa a 12-a, a trebuit să fac facultatea, care era ori în zona de marketing, ori pe creativitate, pentru că eu desenam în continuare în perioada liceului. Am vrut să merg la Cluj, la Facultatea de Design. M-am pregătit un an intens ca cu o săptămână înainte de admitere să mă răzgândesc și să vreau să plec în Milano. Eu m-am născut acolo, am stat doar câteva luni, dar mă atrăgea Milano.

Am văzut pe internet ce e cu facultatea de acolo, care e una din cele mai bune școli de modă din lume. Nu aveam curajul să plec, dar atunci am vorbit cu fratele meu, am mers să dau admiterea, deși concurența este mare acolo, și am intrat. Mi-a trebuit vreo jumătate de an să mă acomodez. Mergi la facultate și te distrezi, știi cum e. Dar eu mă duceam la facultate de dimineață până seara, ca să țin pasul, să muncesc foarte mult. Profesorii de acolo sunt foarte stricți. Cam admit pe toată lumea, dar în primul an pleacă în proporție de 60 la sută pentru că nu rezistă. Noi, din 6 clase, în anul trei de facultate am ajuns la 3.

Dacă nu ești serios și nu muncești, nu faci față. De mică am simțit că trebuie să fac ceva în viața asta și mi-am dorit mult să ajung la această facultate”, povestește Vanessa Petrina, antreprenoare și designer vestimentar.

Vanessa Petrina: „Aveam o profesoară care era stilist pentru casa Versace”

Tânăra spune că a fost nevoită să stea un an acasă, în Iași.

„Totul a fost bine până a venit pandemia, în anul doi de facultate, și ne-au închis. În Italia a fost și mai grav. Eu am plecat cu o valiză mică din Milano, în vacanța dintre semestre, am fost blocată acasă cu valiza aceea timp de un an. Apoi m-am întors la facultate, unde tot din greu am învățat. Voiam să iau licența și profesorii noștri aveau așteptări de la noi. Aveam, de exemplu, o profesoară care era stilist pentru casa Versace. Acolo mi-ar fi plăcut mie să lucrez, la acest brand, dar nu a fost să fie”, spune Vanessa Petrina.

Luciana Uglea este fondatorul brandului „Nouvelle by Luciana Uglea”, care este de 11 ani pe piața din România.

Vanessa Petrina are o afacere de succes în Iași

A luat licența și s-a întors acasă, pentru a deschide un business în domeniu. Nu a fost cum se aștepta.

„Eu postez filmulețe zilnic despre ceea ce fac și așa am reușit să cresc. În primul an, când am lansat brandul, adică acum 2 ani și jumătate, am intrat în depresie pentru că eu credeam că cei 1.000 de urmăritori, 2.000 de prieteni pe Facebook, o să cumpere de la mine.

Ei bine, prietenii sunt primii care nu te susțin! Mai degrabă te susțin cei care vin pe parcurs, se asociază cu tine pentru că rezonează, sunteți cumva la același nivel și funcționați împreună. E șocant pentru că prima colecție nu a funcționat deloc. Le spun asta și fetelor care vor să intre în domeniu, că nu e, din prima, totul roz. Am trecut de la depresie la burnout, la toate stările posibile, voiam să renunț. Părinții și fratele meu m-au susținut și am mers cu businessul în continuare. Acum, sunt bine și chiar sunt fericită că lucrurile s-au așezat, colecțiile se vând foarte bine, chiar la scurt timp după ce le lansez”, mai spune Vanessa.

Ramona Scripcaru este un alt designer din Iași, care este solicitat mai ales pentru rochiile de ocazie.

Vanessa Petrina promovează stilul elegant și calitatea

Pentru că familia a susținut-o moral și financiar, a continuat să facă ceea ce știa mai bine. Cu timpul, a reușit să își facă un renume în acest domeniu și spune că asta e ceea ce vrea să facă toată viața.

„Eu fac produsele după sufletul meu, de aceea cred că multe femei care le cumpără rezonează cu mine. Există femei elegante și în România, cu simț estetic, care apreciază calitatea, asta am văzut-o în rândul clientelor mele. Iar rozul rămâne în preferințele mele. Un desen sau un model poate să arate în 10 feluri. Depinde de țesătură. De aceea, ca să scoți un produs bun, e nevoie de creativitate, seriozitate, multă muncă”, mai spune tânăra din Iași.

Astfel, Vanessa Petrina a deschis o afacere de succes în Iași și se pregătește pentru lansarea noii colecții de vară.

Comentarii
  • Congratulations, pentru publicația B.Z.I. și pentru Vanesa, este de felicitat!
    Trebuie să faci eforturi deosebite ca să reziști pe piață!

  • A supravețuit două luni cu magazinul deschis pe Stefan cel Mare. Ii merge foarte bine in afaceri.Ha,ha,ha….

  • Ion Nautilius, contabil autorizat și consultant afaceri mici și foarte mici ...și mijlocii spune:

    Pentru început ar fi bine să deschidă un chioșc de Luxe în bazarul din Iași( zona Bularga). Chiria e mică, costuri reduse și profit din prima lună. Clienți clasa premium: studenți săraki din Boston,Sukeawa,Vegaslui…🤭

    Ps: sa nu fie cu supărare, dar mie chiar place mult la creațiile acestei doamne / domnișoare. Chiar dacă am 69 ani…tot aș purta ceva de la ea când merg la biserică pentru spovedit🥰. Sucesuri ! Pupici😚

  • Inca una de peste Prut 🙄 Bă nu mai postati toate parapantele. Cat va plateste?

    Modă pentru țărănci parvenite.

  • Cred ca doar femeile o complimenteaza pentru acest articol. Asa sunt multe din ele. Poate fi una o grasa urata, fara nici un talent, dar femeile o incurajeaza: “vai, iubita, ce frumoasa esti si ce bine arati! Esti mega talentata!! 😘🥰😍”

  • Știu că are legătură cu Sebastian Botez, it-stul cu Lamborghini, băiatul unui patron de restaurant. Ori e iubita lui ori sora, nu mai știu exact.

  • E fratisu’. Deci astia doi deja aveau ceva bani, nu erau saraci lipiti pamantului.

    Sebastian ala se lauda pe Instagram ca si cum a pornit de la 0, nu avea nimic. 🙄 Dar el are bani de la taticu’ 🥲

  • Mie cel, puțin âmi par faine creațiile acestei dizainere de, haine pentru fumei.
    Recomand !

    Âmi pare, bine că avem, și noi ieșienii așa, ceva în oraș. Bravo

  • A copia e una, a creea e cu total altceva. Cam asta inseamna „creeaza in Iasi dupa moda din Milano”: copiaza. Monkey see, monkey do. In mintea ei, le arata taranoilor din Iasi cam cum e moda la Milano. Hai sictir.

  • Care analfabeți, bă, băiatule? Din contră, noi, cei care criticăm, scriem corect limba română. Mori de ciudă 😄

  • EXACT AȘA se-mbracă toate țărăncile venite la oraș 😂 Cât mai împopoțonate si aleg culori care iți sar in ochi. Să le vezi, că au ajuns și ele la oraș.

  • Il stiu pe fratesu’ de cand eram la liceu. Omul e la alt nivel inca de cand avea 20 de ani. A plecat de acasa si nu avea un leu de o tigara. Mergea la magazin si isi lua tigari la bucata. Taicasu nu i-a dat nimic si stiu sigur ca cel putin atunci nu vorbea cu familia. Nu am vazut niciodata pe social nici o poza cu maicasa sau cu taicasu. Creier.

  • Ia zi tu ce trage. Eu il cunosc personal si omul e total impotriva drogurilor. Nu mai mancati rahat cu lingurita ca va bate soarta

Adauga un comentariu