Titlurile zilei

Fotografii incredibile! El este Bogdan, un șofer de la CTP Iași care poartă tocuri cui și rochii provocatoare. Călătorii își fac cruce când îl văd la volan: „O să îmi schimb numele și o să-mi pun silicoane”

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fotografii incredibile El este Bogdan un șofer de la CTP Iași care poartă tocuri cui și rochii provocatoare. Călătorii își fac cruce când îl văd la volan O să îmi schimb numele și o să-mi pun silicoane
Bogdan R. este singurul șofer travestit de la CTP Iași. Ținutele lui feminine au făcut vâlvă printre colegi și călători! Conducerea CTP i-a acceptat orientarea sexuală. Bărbatul își dorește să își schimbe numele

Bogdan R. are 38 de ani și este unul dintre cei mai atipici șoferi de autobuz din municipiul Iași. Bărbatul a avut curajul de a-și expune identitatea de gen  diferită și greu de înțeles de către ceilalți. Ținutele lui Bogdan au iscat discuții între colegii de la Compania de Transport Public Iași. Conducerea CTP a acceptat situația bărbatului. Bogdan își dorește să își pună silicoane și să își schimbe numele. Colegele sunt invidioase că poate conduce autobuzul pe tocuri înalte

Bogdan R. este transgender și a avut curajul de a-și face publică identitatea de gen, iar acest lucru i-a adus numeroase jigniri din partea colegilor. Bărbatul este șofer de autobuz la CTP Iași, iar ținutele feminine purtate în timpul programului au iscat numeroase discuții.

„Știu că lumea vorbește pe la colțuri, dar este viața mea personală și mi-am asumat tot din prima zi. Nu știu ce înseamnă normal pentru unii, dar eu mă îmbrac cum mă simt eu bine. Știam de la început că o să fie persoane care o să discute. Nu mă deranjează că vorbesc, îi văd și mă fac că nu-i văd. Conducerea companiei CTP a acceptat după ce liderul de sindicat a propus situația mea într-o ședință. Unii colegi, dispeceri sau cei care sunt responsabili de trafic, nu au dorit să mă lase să exercit munca, pe motiv că nu am ținuta corespunzătoare.

Am întâmpinat situații și cu călători care se uită urât când mă văd. Cei care nu pot accepta și pentru care mă comport normal sunt părinții. Când merg acasă sunt un om normal, pentru că ei sunt mai reticenți, au probleme de sănătate și încerc să-i feresc. Nu mă exteriorizez în fața lor, tata este cardiac. Sunt și colegi care spun că mă înțeleg și că mă susțin, dar se duc în spate și râd. Oamenii care mă știu de multă vreme au un șoc acum”, a declarat Bogdan R., șofer de autobuz la CTP Iași.

În anul 2017, un șofer de autobuz a fost surpins având un comportament necorespunzător cu un călator. Compania de Transport Public Iași a demarat o anchetă referitoare la incidentul semnalat în spațiul virtual.

Din cauza orientării sale sexuale a fost părăsit de soție și copil, dar acum este fericit

Bogdan a fost căsătorit și are un băiat. După ce fosta soție a aflat că acesta este transgender, s-a hotărât să-l părăsească. A reușit să se accepte și să treacă peste toate jignirile după ce a mers la psiholog. Bogdan are acum o altă relație.

„Eu am făcut terapie o perioadă, deoarece situația mea este mai veche. Persoanele în situația mea încearcă să ascundă adevărul din cauza răutăților din jur, dar făcând terapie mi-am dat seama că ceea ce simt e mai important. Viața mea personală este mai importantă. Nu mi-am schimbat orientarea sexuală, chiar dacă am făcut această schimbare, eu îmi doresc o relație tot cu o femeie. În prezent am o prietenă și mă înțelege.

Eu mă simt bine când mă îmbrac ca o femeie, cum o femeie se simte bine să se îmbrace în rochie, așa mă simt și eu. Acasă mă îmbrac la fel ca pe stradă, așa mă simt bine. Am mai auzit că circulă poze cu mine pe internet. Dacă ești în situația mea, trebuie să îți asumi cine ești, altfel îți îngreunezi viața. Nu trebuie să îți controleze nimeni viața. Au fost și perioade mai grele. Fosta soție nu a fost de acord și ne-am despărțit, iar copilul nostru a rămas cu ea și nu cunoaște situația. Eu am locuit 10 ani în Spania și acolo oamenii sunt mai deschiși. În occident este altfel concepția și fiecare om își duce viața liniștit”, a precizat Bogdan R., șofer de autobuz.

Bogdan R. își dorește să devină femeie și urmează un tratament hormonal

Bogdan își dorește să se transforme în femeie și pentru asta a apelat la mai multe tratamente corporale. Urmează în viitor să treacă la o altă etapă, aceea de a face operații chirurgicale și estetice.

„În prezent, sunt într-o perioadă de transă. Fac mai multe tratamente printre care cu laser, pentru epilare definitivă și un tratament hormonal. O persoană care te vede pentru prima dată și ajungi la anumite schimbări nu își dă seama din prima ce fel de persoană ești sau ce ai făcut. M-am gândit ca pe viitor să fac și o schimbare fizică, să îmi pun silicoane, dar acest lucru este în plan secund. Aștept să termin tratamentul hormonal, să văd rezultatele.

Pe partea chirurgicală nu sunt încă decis. Pe viitor vreau să îmi schimb și numele, care să fie asemănător cu cel pe care îl am deja. Pentru unii este greu să fii diferit, dar nu vine străinul să-ți pună în farfurie, el poate să râdă, dar nu știe ce e în sufletul tău. Ei știu doar să judece fără să se gândească că poate omul acela suferă și poate nu are ce mânca. Este ușor să judeci exteriorul. În general, la jobul la care sunt, ei cu asta se ocupă, să vadă doar ce face celălalt”, a spus Bogdan R., șofer CTP Iași.

Colegii bârfeau pe la colțuri că schimbarea lui a apărut după o decepție în dragoste

Colegii de la CTP Iași discutau despre situația lui Bogdan, dar nimeni nu a încercat să vorbească cu el și să-i afle povestea. În garaj umblau diferite teorii despre el.

„Din ce știm noi, pentru că el nu este prea comunicativ, ar fi suferit din dragoste și de aici s-a ajuns în această situație. Nu are nimeni nimic cu identitatea lui de gen, dar nu ni se pare normal să vină îmbrăcat așa la muncă, deoarece face firma de râs. Colegele noastre sunt invidioase că el poate conduce pe tocuri de 15 centimetri. Călătorii probabil nu își dau seama că este transgender, că poartă mască și nici nu pot vedea că are rochie sau tocuri. Au fost discuții între colegi și dispecerul de la garaj să nu mai vină așa îmbrăcat, iar el amenință că dă compania în judecată pentru discriminare. Cu siguranță are nevoie de ajutor, să discute cu un psiholog sau ceva, pentru că nu era așa înainte”, a precizat un angajat CTP.

Bogdan nu ia în seamă răutățile și își dorește să rămână în companie.

„Atâta timp cât îmi văd de treabă și muncesc, nu deranjez pe nimeni, nu are ce să îmi facă. Au fost conflicte în care unii dintre dispeceri m-au agresat verbal. În urmă cu o săptămână, un coleg care cred că nu a fost informat sau a fost rea-voință, mi-a spus că nu îmi dă aprobare să ies la traseu, iar eu am sunat la dispecerat și de acolo i s-a comunicat să mă lase. M-au amenințat colegii de multe ori că vor să mă dea afară, dacă nu pot pe motivul ținutei, găsesc altul”, a mai spus șoferul.

Într-una din edițiile anterioare ale BZI a fost prezentată povestea Iulianei Henea, singura femeie șofer de autobuz din municipiul Iași. Femeia s-a angajat în septembrie 2020 și a fost primită cu brațele deschise de către colegii din companie.

Adauga un comentariu