International

Francezii vor putea cumpăra doar produse esențiale din supermarketuri! Măsura a fost luată pentru stabilirea „echității”

Publicat: 03 nov. 2020

Jucăriile, îmbrăcăminte, bijuteriile, produsele de machiaj, obiectele decorative și vesela, aparatele de uz casnic, florile, cărțile și DVD-urile vor dispărea de miercuri din supermarketurile și hipermaketurilor din Franța. Acestea figurează pe lista produselor considerate „neesențiale”, a căror vânzare va fi interzisă, conform unui decret al guvernului francez, potrivit Nice Matin.

Începând de miercuri, „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”, a fost anunțul premierului Jean Castex.

Care sunt produsele considerate esențiale

Decretul care definește articolele esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial.

Începând de miercuri, din marile magazine vor putea fi cumpărate doar produsele considerate esențiale – produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software și telefoane, echipament de muncă (șorțuri, salopete), ziare și articole de papetărie, articole de toaletă, igienă, produse pentru îngrijirea copiilor, produse de parafarmacie (pansamente, alcool 90 ° etc.), produse de curățenie, produse pentru întreținerea și repararea vehiculelor și produse și instrumente necesare pentru grădinărit sau agricultură.

Măsura a fost luată pentru stabilirea „echității”, încât astfel de produse nu mai pot fi vândute nici în micile magazine de proximitate, închise pe perioada carantinei. De altfel, în ultimele zile, micii comercianți au fost foarte critici la adresa Guvernului, pentru că restricțiile i-au obligat să-și închidă afacerile, în timp ce supermarketurile au rămas deschise.

Situația pandemiei de coronavirus în Franța

Autorităţile franceze din sectorul sănătăţii au raportat luni 52.518 cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Este un nou record al cazurilor zilnice de la declanşarea epidemiei, faţă de 46.290 de cazuri consemnate duminică, transmite Reuters.

Noile date sugerează că noile restricţii introduse de autorităţi începând de vineri nu şi-au produs încă primele efecte, transmite News.ro.

Numărul spitalizărilor pentru Covid-19 a crescut din nou cu peste 1.000 de cazuri, atingând un maxim al ultimelor patru luni, de 25.143.

Numărul deceselor provocate în Franţa de Covid-19 a urcat cu 416, de la 231 duminică.

Adauga un comentariu