Titlurile zilei

Furnizorul de gazon al Primăriei Iași a început să tremure! După ce a tras țeapă cu terenurile din Bucium, Ovidiu Petrache a început să returneze banii. Afaceristul: „Eu sunt un om foarte cinstit și foarte în regulă” – FOTO

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Furnizorul de gazon al Primăriei Iași a început să tremure După ce a tras țeapă cu terenurile din Bucium Ovidiu Petrache a început să returneze banii. Afaceristul Eu sunt un om foarte cinstit și foarte în regulă - FOTO
Afaceristul Ovidiu Marian Petrache a început să returneze banii clienților după ce a fost amenințat cu procese

Patronul societății Rulouri de Gazon SRL a înapoiat banii clienților nemulțumiți de tranzacția cu terenurile din zona Bucium. Asta după ce a fost dat în judecată. Contactat telefonic, afaceristul amenință că nu va mai livra gazon la Primăria Iași

Ovidiu Marian Petrache, patronul firmei Rulouri de Gazon SRL, furnizorul principal de gazon la Primăria Iași, a început să piardă în scandalul iscat cu terenurile din zona Bucium. În zona străzii Gr. T. Popa, afaceristul deține o suprafață de 5 hectare pe care a dezmembrat-o în mai multe parcele. Afacerea era simplă. Vindea terenurile pentru construirea mai multor case și obținea un profit consistent după ce obținea Planul Urbanistic Zonal.

În 2017, Ovidiu Petrache vinde 2 suprafețe de teren, a câte 400 metri pătrați, către frații Petru și Gheorghiță Filipciuc, din municipiul Pașcani. Pentru cele două suprafețe, proprietarul a primit suma de 32.550 de euro în baza unui antecontract. Anii au trecut, iar Petrache nu voia să finalizeze actele. Asta, pentru că și-ar fi dat seama că prețul terenurilor a crescut semnificativ de la 30 de euro la 60 de euro/mp. Văzând că Petrache nu finalizează tranzacția, cumpărătorii au cerut returnarea banilor, dar acesta a refuzat. Ulterior, frații Filipciuc au apelat la instanță, moment în care afaceristul s-a înmuiat.

„Am solicitat vânzătorilor să ne fie restituite sumele achitate în contul acestora, însă ne-am lovit de refuzul acestora, completate de o întreagă strategie de tărăgănare și inducere în eroare, fiind amânați de pe o zi pe alta, ori de către vânzător personal, ori de către soția acestuia”, au arătat reclamanții.

Patronul firmei de gazon s-a dus să se împace cu clienții

Văzând că frații Filipciuc nu glumesc, la începutul lunii august 2021, Ovidiu Petrache s-a hotărât să returneze suma de 32.550 de euro, informație confirmată de avocatul reclamanților. Contactat telefonic de reporterii BZI, patronul Rulouri de Gazon SRL s-a arătat destul de iritat în momentul când i s-au cerut lămuriri suplimentare.

„Da, am dat banii. Vedeți că sunteți foarte aproape de un proces de calomnie. Am dat 250.000 de euro persoanelor care s-au răzgândit și nu au mai vrut să cumpere. Eu sunt un om foarte cinstit și foarte în regulă. Nu vreau să vând până nu rezolv. Noi ne-am înțeles cu toată lumea. Iașul are cele mai mici prețuri la gazon, am făcut ceva frumos pentru Iași. Plecăm din Iași și dacă va arăta de c.c.t orașul, ca la București, dumneavoastră veți fi de vină”, a declarat afaceristul Ovidiu Petrache.

Problema din Bucium a fost relatată și cu alte ocazii în cotidianul BZI.

Ovidiu Petrache a promis că va conecta cartierul la rețeaua de energie electrică

Conform Planului Urbanistic Zonal, terenul lui Ovidiu Petrache a fost dezmembrat în 80 de parcele cu posibilitatea de construire cu respectarea regimului de înălțime P+1. Proprietarii și-au dat seama că problemele au început în momentul în care au fost semnate contractele de vânzare – cumpărare. Ovidiu Petrache s-a angajat că se va ocupa de racordarea la toate ultilitățile, inclusiv la rețeaua de energie electrică. A perceput și un comision de 2.500 de euro pentru fiecare familie. Dar, în continuare, cartierul se află în beznă. Cei care au apucat să construiască casele beneficiază de curent doar de la generator.

„De asemenea, declarăm că rețelele de energie electrică, de gaze naturale, de apă și de canalizare, au fost realizate integral pe cheltuiala noastră, Petrache Ovidiu – Marian și Petrache Ioana – Roxana”, se arată în contractul înregistrat la un notariat din Iași.

Între timp, cumpărătorii nu au mai crezut în promisiunile vânzătorului și încearcă să se racordeze singuri la rețea. De precizat că societatea Rulouri de Gazon SRL a câștigat mai multe contracte cu Primăria Iași.

Adauga un comentariu