Actualitate

Gabi Luncă va fi înmormântată astăzi, 4 aprilie 2021. Ce reguli trebuie să respecte familia artistei muzicale

Publicat: 04 apr. 2021
Gabi Luncă

Gabi Luncă va fi înmormântată duminică, într-un cadru restrâns, fără fastul pe care îl dorea. Dacă Direcția de Sănătatea Publică nu va acorda o derogare, atunci vor fi respectate regulile de înmormântare pentru infecțiile cu SARS-CoV-2.

Reamintim că celebra interpretă de muzică lăutărească a murit în urma infecției cu nemilosul virus. Gabi Luncă fusese internă la Spitalul Județean Ilfov, fiind bolnavă de COVID-19.

Până la această oră, DSP nu ar fi acordat o derogarea pentru o înmormântare așa cum se obișnuiește, ci este nevoie de protocolul special care se folosește atunci când există un deces din cauza COVID-19.

Familia interpretei este așteptată la Spitalul Județean Ilfov pentru a ridica sicriul cu trupul neînsuflețit. Conform protocolului, sicriul este închis și va fi luat de o mașină mortuară care se va deplasa direct la cimitir.

Gabi Luncă are loc de veci la Cimitirul Dămăroaia și înmormântarea ar urma să aibă loc tot astăzi. Deși familia își dorea să facă o înmormântare creștinească în cursul zilei de luni, acest lucru nu este permis având în vedere că interpreta a murit în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Din păcate, după două săptămâni în care a fost internată la Spitalul Județean din Ilfov cu COVID-19, Gabi Luncă s-a stins din viață în noaptea dintre vineri spre sâmbătă, la vârsta de 83 de ani.

Gabi Luncă a murit infectată cu SARS-CoV-2

Artista Gabi Luncă a fost internată pe data de 13 martie, la Spitalul Județean Ilfov cu o formă severă de COVID-19. Aceasta a venit cu o afectare pulmonară de 90%, aproape chiar de 100%. Ulterior, ea a fost intubată, iar în cadrul spitalului, în cazul său s-a respectat procedura de infectare cu COVID-19.

Decesul a fost constatat la ora 20.50, în cursul zilei de vineri, 2 aprilie. Spitalul a respectat procedura, la două ore de la deces au pregătit corpul artistei, conform normelor în vigoare pentru COVID-19. În acest moment, unitatea medicală așteaptă să o predea familiei. Aceștia susțin că trupul neînsuflețit va mai putea rămâne în unitate medicală până luni, în cazul în care familia nu este pregătită să îl preia.

„Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar. Ulterior a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocoalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asociate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei” , au precizat reprezentanții Spitalului Județean Ilfov.

De unde ar fi luat Gabi Luncă virusul

Familia a încercat să dezlege misterul îmbolnăvirii lui Gabi Luncă. Fiica artistei crede că totul ar fi plecat de la menajera casei, care nu a realizat la timp faptul că s-a îmbolnăvit cu SARS-COV-2 şi a continuat să ducă o viaţă normală:

“Din cercetările noastre, îmbolnăvirea mamei s-ar datora menajerei noastre. Ea e cea de la care ar fi plecat boala. Nu a știut, nu a realizat în timp util că a luat boala, la rândul ei, iar când a făcut, era prea târziu, fiindcă în cazul mamei s-a impus foarte repede spitalizarea sa, dată fiind şi vârsta pe care o are”, declara recent Estera Onoriu, cealaltă fiică a lui Gabi Luncă.
Adauga un comentariu